Ημερίδα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης για την αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν άμεσης βοήθειας σε περίπτωση ανακοπής, διοργανώνεται το Σάββατο 4 Ιουνίου, 9π.μ.-4μ.μ., στην πλατεία Αγίου Λαζάρου στο Βύρωνα.

Η Ημέρα Ανοιχτής Εκπαίδευσης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, με τον τίτλο «Με την ψυχή στο στόμα. Με την καρδιά στα χέρια», απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Βύρωνα και έχει ως στόχο την εκπαίδευσή τους, ώστε να μπορούν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας ΟΤΑ και ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ), την APLS (Advanced Paediatric Life Support) και τους Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά».

Η εκπαίδευση αφορά στη βασική υποστήριξη της ζωής και στην απινίδωση σε ενήλικες, καθώς και στην αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Τριάντα εκπαιδευμένοι εθελοντές από την E.E.E.Π.Φ και την APLS θα εκπαιδεύσουν τους ενδιαφερόμενους πολίτες που θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική εξάσκηση σε κούκλες προσομοίωσης.

Τη σχεδίαση και το συντονισμό του προγράμματος έχει αναλάβει ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρίστος Γώγος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια