Σχόλιο του αντιπρόεδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Β. σχετικά με κίνημα των Αγανακτησμένων

Σαν ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Ε.Σ.Π.Ε.–Π.Α.Σ.Κ.Ε. στέλνουμε τους ΘΕΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ μας σε όλους αυτούς τους πολίτες (γυναίκες, άντρες, νέους, ηλικιωμένους, εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιούχους, άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κ.λπ.) οι οποίοι όλες αυτές τις μέρες συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στις πλατείες δεκάδων άλλων πόλεων, μέσα από το κίνημα των «Αγανακτισμένων», γεμίζοντάς μας χαρά, ενθουσιασμό, συγκίνηση, κουράγιο να συνεχίσουμε και εμείς τις προσπάθειες στο στίβο του αγώνα, και πολλές ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

Χωρίς καμιά διάθεση καπελώματος, τούς λέμε ότι είμαστε δίπλα τους, και σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο αφού ήδη σαν πρόσωπα συμμετέχουμε και εμείς στο κίνημά τους με τη φυσική μας παρουσία, ενώ ας μας επιτραπεί να υπογραμμίσουμε ότι ένα από τα στοιχεία που μας συγκινούν ιδιαίτερα σε αυτήν τους την προσπάθεια, πέρα από το ανεξάρτητο, ακηδεμόνευτο, αυτόνομο πνεύμα, είναι και η κεντρική επιδίωξη για ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, κάτι που σαν συνδικαλιστική παράταξη (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Ε.Σ.Π.Ε.–Π.Α.Σ.Κ.Ε.) παλεύουμε να καθιερώσουμε στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας στο Δήμο Βύρωνα εδώ και χρόνια, προσπαθώντας και με αυτόν τον τρόπο να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, όσον αφορά τη λειτουργία του Σωματείου μας και, στο βαθμό του δυνατού, να αλλάξουμε και ευρύτερα τη λειτουργία του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Ακολούθως επισυνάπτουμε Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης), με αφορμή το κίνημα των συμπολιτών μας (Αγανακτισμένων) και η οποία ανακοίνωση μάς εκφράζει απόλυτα.

Μηναΐδης Κώστας
Επικεφαλής ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ε.Σ.Π.Ε.–Π.Α.Σ.Κ.Ε., Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. χαιρετίζει όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τη νεολαία που συμμετέχει μαζικά στις κινητοποιήσεις στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και στις πλατείες δεκάδων άλλων πόλεων, μέσα από το κίνημα των «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ».

Οι εργαζόμενοι τον τελευταίο χρόνο έχασαν ότι κέρδισαν με τους αγώνες τον προηγούμενο αιώνα. Ο Δημόσιος πλούτος εκποιείται. οι κοινωνικές υπηρεσίες ιδιωτικοποιούνται, και τα Δημόσια αγαθά εμπορευματοποιούνται.

Η Ελλάδα «πωλείται» σε τιμή ευκαιρίας, οι διεθνείς τοκογλύφοι-δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο θησαυρίζουν και την ίδια στιγμή ο λαός περιθωριοποιείται, η ελαστική εργασία διευρύνεται και n ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να δείξει ποιοι είναι οι πραγματικά υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση και αυτοί είναι το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο.

Οι εργαζόμενοι δεν δημιούργησαν το χρέος και δεν πρέπει να το πληρώσουν αυτοί.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ενωτικούς, συντονισμένους και μαζικούς αγώνες για την ανατροπή του μνημονίου και των πολιτικών της κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης και Δ.Ν.Τ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό παρόν σ’ όλες τις κινητοποιήσεις και στις ολονύκτιες διαμαρτυρίες των πολιτών και της νεολαίας και να συμβάλλουν στο σωστό πολιτικό προσανατολισμό των κινητοποιήσεων για λύσεις σε όφελος της κοινωνίας και όχι του συστήματος που ευθύνεται για τα σημερινά προβλήματα.

Τέλος η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες συντονισμού με άλλες Ομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα αλλά και άλλους φορείς, για τη δημιουργία ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος
Θέμης Μπαλασόπουλος

Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Τσούνης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια