Σκληρή απάντηση του Χώρου Διαλόγου στο γραφείο τύπου του Δημάρχου

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Χώρος Αναζήτησης και Διαλόγου Βύρωνα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δημάρχου για το θέμα της διενέργειας Δημόσιου Απολογισμού, υποστηρίζοντας ότι δεν αναφέρετε πουθενά η λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση του απολογισμού, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Απάντηση του Χώρου Διαλόγου στο γραφείο τύπου του Δημάρχου

Απαιτούμε δημόσιο οικονομικό απολογισμό από τον Δήμαρχο

Το ψέμα έχει κοντά πόδια

Ο ψεύτης και η ψεύτρα ….μεγάλη μύτη!!!

Ο Δήμαρχος Βύρωνα δείχνει φανερά ενοχλημένος από την πρωτοβουλία που πήρε ο Χώρος Αναζήτησης και Διαλόγου Βύρωνα. Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας η εκπρόσωπος τύπου του Δημάρχου (αποτυχούσα να εκλεγεί στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου), μας αποκαλύπτει ότι έχει αποφασιστεί και δρομολογηθεί δημόσιος απολογισμός των πεπραγμένων του Δήμου από τις 20-2-2011.

Αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση διενέργειας του απολογισμού από τον ίδιο τον Δήμαρχο και σχετική απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου.

Μας παραπέμπει επίσης στην ανάρτηση της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου (www.dimosbyrona.gr/article.php?id=2414) ισχυριζόμενη ότι στην εν λόγω ανάρτηση φιλοξενείται η απόφαση (πρακτικό 7/2011) της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου σχετικά με τον δημόσιο απολογισμό.

Αντιγραφή από το site του Δήμου:
………..Την Εκτελεστική Επιτροπή απασχόλησαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν στον προϋπολογισμό και το ετήσιο σχέδιο δράσης του Δήμου, τον νέο ΟΕΥ του Δήμου, τις αλλαγές στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης, στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τέλος στην προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου τόσο για τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2011 (Μάρτιος 2011) όσο και για το Δημόσιο Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βάσει του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006 (Ιούνιος 2011).

Όπως σαφώς φαίνεται στην ανάρτηση στην οποία μας παραπέμπει, την εκτελεστική επιτροπή ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ και ο δημόσιος απολογισμός της δημοτικής αρχής (υποχρέωση που πηγάζει από τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων) και δεν αναφέρει πουθενά τη λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση του απολογισμού. Άλλωστε ποτέ στα προηγούμενα χρόνια ο Δήμαρχος δεν υλοποίησε τη ρητή υποχρέωση που του επιβάλλει ο κώδικας για δημόσιο απολογισμό σε δημόσια ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η πρακτική του δείχνει πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία, την ενημέρωση των πολιτών και ενδεχομένως να μη θέλει τη κρίση τους, παρά μόνο τη διαρκή φορολόγησή τους.

Η δημοτική αρχή γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτοί που αποτελούν το Χώρο Διαλόγου μόνο άγνωστοι δεν είναι στη κοινωνία του Βύρωνα. Εξάλλου στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε για να αποφασίσει τους φορείς που θα συμμετέχουν στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, με πρόταση του κ. Δημάρχου, απέκλεισαν τη συμμετοχή μας στην εν λόγω επιτροπή…. Η σκοπιμότητα να μας χαρακτηρίσετε οι γνωστοί – άγνωστοι γίνεται αντιληπτή και δείχνει τη «δημοκρατική σας ευαισθησία» και την προσφιλή σας τακτική να σπιλώνετε ότι δεν ελέγχετε και σας ενοχλεί.

Για την ενημέρωσή σας, σας παραθέτουμε κατάλογο των εκδηλώσεων – συζητήσεων που έχουμε πραγματοποιήσει στο Βύρωνα. Εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στη Λουΐζα, στο στέκι νεολαίας, στη Λαμπηδόνα και στο πάρκο της Ανάληψης με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη o Χώρος αναζήτησης και διαλόγου Βύρωνα, πραγματοποίησε τις ακόλουθες δημόσιες εκδηλώσεις-συζητήσεις:

• 30 Μαρτίου 2008:
«Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια».
Εισηγητές: Γιώργος Δελαστίκ, Γιώργος Καραμπελιάς, Σταύρος Λιγερός.
Συντονιστής: Θανάσης Ν. Παπαθανασίου.

• 8 Ιουνίου 2008:
«Η πόλη στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης».
Εισηγητές: Γεράσιμος Σκλαβούνος, Γιάννης Σχίζας.
Συντονιστής: Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

• 23 Νοεμβρίου 2008:
«Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, αιτίες και συνέπειες».
Εισηγητές: Κώστας Βεργόπουλος, Λεωνίδας Βατικιώτης.
Συντονιστής: Κώστας Γεωργιάδης.

• 29 Μαρτίου 2009:
»Η Τοξικομανία ως κοινωνικό φαινόμενο και οι τρόποι αντιμετώπισής της».
Εισηγητές: Κατερίνα Μάτσα, Έμμυ Κουτσοπούλου, Ηλίας Γκότσης.
Συντονιστής: Τάκης Κατσιούλας.

• 27 Νοεμβρίου 2009:
«Αφιέρωμα στο κρασί»
Εισηγητές: Αργύρης Τσακίρης, Δημήτρης Κοσμόπουλος.
Συντονίστρια: Κατερίνα Ξηρογιάννη.

• 31 Ιανουαρίου 1010:
«Οι τεχνοκρατικές σπουδές ενισχύονται. Οι ανθρωπιστικές σπουδές συρρικνώνονται. Τί εξυπηρετεί αυτή η πολιτική;»
Εισηγητές: Άλκης Ρήγος, Θανάσης Ν. Παπαθανασίου.
Συντονιστής: Χάρης Κολτσίδας.

• 30 Μαΐου 2010:
«Δ.Ν.Τ.: Μονόδρομος ή επιλογή;»
Εισηγητές: Γιώργος Δελαστίκ, Γιώργος Μανιάτης.
Συντονιστής: Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

• 2 Ιουλίου 2010:
«Για τον αποκλεισμό της Γάζας».
Εισηγητές: Άρης Χατζηστεφάνου, Κατερίνα Θεοχαροπούλου, Γιώργος Γαλάνης, Νασίμ Αλατρά.
Συντονιστής: Χάρης Κολτσίδας.

• 24 Οκτωβρίου 2010:
«Τα ΜΜΕ στην εποχή της κρίσης και ο ρόλος τους στη διαμόρφωση της συνείδησης της κοινής γνώμης»
Εισηγητές: Κώστας Αρβανίτης, Γιάννης Κιμπουρόπουλος, Μαριάννα Τζιαντζή.
Συντονιστής: Κώστας Γεωργιάδης.

• 15 Ιανουαρίου 2011:
Θεατρική παράσταση: «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω», του Dario Fo
Θεατρική ομάδα «Πάροδος», σκηνοθεσία Γιώργου Σταμάτη.
Παρουσίαση: Κοσμάς Τσιάκαλος.

• 13 Απριλίου 2011
«Η θηλιά του χρέους και η επιτροπή λογιστικού ελέγχου»
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Χρεοκρατία»
Εισηγητές:Σοφία Σακοράφα, Άρης Χατζηστεφάνου
Συντονιστής: Κοσμάς Τσιάκαλος.

Θα συνεχίσουμε τη δράση μας, απαιτώντας από την Δημοτική Αρχή να απολογείται στους πολίτες, γιατί εκτός των άλλων οι πολίτες είναι αυτοί που καλούνται κάθε φορά να υποστούν το βάρος των πολιτικών αποφάσεων της τοπικής και κεντρικής εξουσίας. Πολύ περισσότερο σήμερα που η πιθανή συμμετοχή του Δήμου στο καθεστώς της επιτήρησης λόγω των χρεών του, θα έχει σαφώς αντιδραστικές συνέπειες για τους πολίτες και τη πόλη.

1/6/2011

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια