“Ποιος θα μας προστατεύσει από τους καταχραστές της εξουσίας και τους καταπατητές του δημόσιου χώρου;”

Ανοικτή επιστολή από πολίτη του Βύρωνα για τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων καφεστίασης, τα οποία καταλαμβάνουν παράνομα δημόσιο χώρο.

Χρόνο με το χρόνο διαπιστώνει ο καθένας που ζει σε αυτή την πόλη τα τραπεζοκαθίσματα των κάθε λογής καφέ, ταβερνών κ.λπ. να επεκτείνονται και να καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο δημόσιο χώρο. Η αρνητική εμπειρία που υπάρχει από την πλατεία του Αγ. Λαζάρου, με την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της από τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται σταθερά και σταδιακά σε όλους τους ελεύθερους χώρους του Δήμου, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταπητουργείο). Δεν γνωρίζω εάν ο Δήμος εισπράττει και πόσα χρήματα από αυτή την κατάληψη του δημόσιου χώρου ή εάν αναπτύσσονται και πελατειακές σχέσεις με τη δημοτική εξουσία  το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση έχει παραγίνει.

Το ερώτημα είναι γιατί τα ανέχεται ή τα εγκρίνει όλα αυτά ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και ο νεοσύστατος θεσμός «Συμπαραστάτης του Δημότη».

Γεννιούνται σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία και την αυθαιρεσία αυτή ορισμένων καταστηματαρχών. Ιδιαίτερα σε ορισμένα καταστήματα ιδιοκτήτες των οποίων είναι και άνθρωποι της εξουσίας – δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου οι οποίοι ρίχνουν μπετόν για να διαμορφώσουν τον αύλειο χώρο του καταστήματος τους στην πλατεία του Αγίου Λαζάρου ή επεκτείνουν – κατασκευάζουν νέα πέργκολα στην καινούργια καφετέρια τους επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στην πλατεία Χρυσοστόμου. Άλλοι επαγγελματίες επεκτείνουν συνεχώς τα τραπεζοκαθίσματα χωρίς άδεια σε βάρος ακόμα και των έντιμων και τυπικών επαγγελματιών που τηρούν και σέβονται τις νόμιμες  διαδικασίες.

Έχουν πάρει άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο ή λειτουργούν καταχρηστικά ως άνθρωποι της εξουσίας καταπατώντας τον δημόσιο χώρο; Μήπως υπάρχει διαπλοκή και συγκάλυψη της δημοτικής εξουσίας με ανθρώπους  που αναπτύσσουν επαγγελματική δραστηριότητα καταπατώντας το δημόσιο χώρο και κάθε ένια δικαίου σε αυτή την πόλη;

Η ίδια κατάσταση συμβαίνει και με την κατάληψη των πεζοδρομίων από αυτοκίνητα, μηχανάκια, δραστηριότητες ιδιωτών και επαγγελματιών.

Επιτέλους γιατί δεν μπορεί μα τάξη για μια ορθολογική λειτουργία σε αυτή την πόλη. Ποιοι και γιατί δεν το θέλουν αυτό; Φταίει μόνο ο κακός μας εαυτός ή κάτι πολύ βαθύτερο και διαπλεκόμενο;

Υ.Γ. Η επιστολή αυτή αποστέλλεται ηλεκτρονικά στα Τοπικά Μ.Μ. Ενημέρωσης και τα μπλοκ για  δημόσια διαβούλευση και κριτική.

Πολίτης του Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια