Κοινωνικό – Πολιτιστικό Κέντρο στον Βύρωνα

Είμαστε μια πρωτοβουλία κατοίκων από τον Βύρωνα και τις γύρω περιοχές και απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από πολιτική /κομματική τοποθέτηση καθώς και σε όλες τις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές συλλογικοτητες που αναγνωρίζουν στο παρακάτω κείμενο μέρος από τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις αναγκες τους. Καλούμε όλους σε διάλογο για τη δημιουργία ενός δημόσιου κοινωνικού/πολιτιστικού κέντρου στην περιοχή μας με βάση το παρακάτω πλαίσιο. Θέλουμε ένα κέντρο:

  • χώρο καθημερινής επαφής, όπου ο καθένας με το ελάχιστο αναγκαίο αντίτιμο να μπορεί να πιεί έναν καφέ, ένα ποτό κλπ, καθώς και χώρο πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας. Με προβολές ταινιών, θεατρικες ομάδες, συναυλίες, συζητήσεις, σημείο συνάντησης επιτροπών κατοίκων, σωματείων, σχολείων κλπ.
  • χώρο συνεύρεσης, επικοινωνίας, ζύμωσης ιδεών και απόψεων, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο δυναμικο της κοινωνίας που ασφυκτιά κάτω από τη σημερινή πραγματικότητα του μνημονίου, των απολύσεων, της ανεργίας, της φτώχιας, του ατομισμού και της μοιρολατρίας. Ένα μεγάλο δυναμικό που αναζητά μέσα, τρόπους και διεξόδους για να εκφραστεί, για να μπορέσει -συν τοις άλλοις- να συμβάλλει και στην ανασύνθεση του κοινωνικού ιστού.
  • ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο από την τοπική και την κεντρική εξουσία, όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετέχει ισότιμα μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.
  • χώρο που θα δομεί καθημερινά ένα νέο πολιτισμό ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας. Που θα συμβάλλει με την παρουσία και τη δράση του στο ξέσπασμα και τον συντονισμό αγώνων στη γειτονιά μαςγια όλα όσα μας αφορούν και μπορούμε συλλογικά να κερδίσουμε!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ

Κυριακη 10 Απριλη
Στεκι Νεολαιας Πλ.Ταπητουργειου 19.00

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια