Χωματερή εκεί που αθλούνται τα παιδιά μας

Νέα φαινόμενα ασυδοσίας εργολάβων και νέα επίδειξη αδιαφορίας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής της Ν.Δ, απέναντι στην κοινωνία του Βύρωνα και ιδιαίτερα απέναντι στα παιδιά και τον αθλητισμό, περιγράφονται στην πρόσφατη ανακοίνωση, την οποία έδωσε στην δημοσιότητα, μόλις σήμερα, η γνωστή «Επιτροπή για την καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα». Η ανακοίνωση – καταγγελία συνοδεύεται από φωτογραφικά ντοκουμέντα, με τα οποία φαίνονται οι ευθύνες τόσο του προκαθήμενου της Δημοτικής Αρχής όσο και των υπεύθυνων των Τεχνικών υπηρεσιών και του αντιδημάρχου κ. Δ.Ζούμπου.

Στην ανακοίνωση – καταγγελία της Επιτροπής, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι εξαιτίας της ασυδοσίας των εργολάβων, που έκαναν τα έργα επίστρωσης, το καλοκαίρι του 2010, στα γήπεδα 5Χ5 και ποδοσφαίρου στην Εργάνη, δημιουργήθηκαν δύο τεράστιες χωματερές, η μία έξω από το μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου και η άλλη δίπλα από τα γραφεία του Α.Ο στα γήπεδα 5Χ5. Το πρόβλημα ανέκυψε διότι οι εργολάβοι αντί να μαζέψουν και να απομακρύνουν τα μπάζα κλπ, πέταξαν στον ελεύθερο χώρο, έξω από τα γήπεδα, τους τάπητες που ξήλωσαν, την πίσσα, τα οικοδομικά υλικά καθώςκαι άλλα χοντρά αντικείμενα, για να γλυτώσουν τα έξοδα της μεταφοράς. Σημειώνεται ότι τα έργα έγιναν λίγο πριν από τις εκλογές που πέρασαν και βρίσκονται στην ίδια θέση από τις αρχές του περασμένου Φθινοπώρου, δηλ. περίπου 6 μήνες!!…. Το γεγονός αυτό και μόνο δείχνει ότι ο εποπτεύων το έργο μηχανικός δεν επόπτευε το έργο ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν πέρασαν ποτέ να δούνε το έργο ή πήγαν και το είδαν και επέτρεψαν την χωματερή!….

Υπενθυμίζουμε ότι τα γήπεδα ο Δήμος τα νοικιάζει στους πολίτες, που τα έχουν φτιάξει με το δικό τους μόχθο, υποχρεώνοντας κάθε ομάδα, να πληρώνει 50 ευρώ για μιας ώρας παιχνίδι!…… Υπενθυμίζω ότι τα γήπεδα ανήκουν στην ευθύνη του Α.Ο αλλά οι εργολαβίες ανατέθηκαν από τον Δήμαρχο χωρίς να προηγούμενα να αποφασίσει ή απλώς να ρωτηθεί η Διοίκηση του Α.Ο. Για το θέμα αυτό όμως θα επανέλθουμε μόλις ολοκληρωθεί η νέα έρευνα την οποία όπως πληροφορούμε έχει αρχίσει η «Επιτροπή Καταγραφής»

Από την καινούργια αυτή ιστορία, αναδεικνύονται ανάγλυφα η αδιαφορίατων ιθυνόντων του Δήμου καθώς και τα μεγάλα ερωτηματικά που ανακύπτουνγια το αληθινό περιεχόμενο των σχέσεων που διέπουν το τρίγωνο «εργολάβοι τεχνικών έργων – αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών και η ίδια η Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα, καθώς μια σειρά καταστάσεις που συνδέονται με σοβαρές παραβιάσεις στα έργα οδοποιίας αλλά και τις πρόσφατες καταγγελίες για το σκάνδαλο με τα φρεάτια –λακκούβες. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο λαός του Βύρωνα πρέπει να αξιώσει να χυθεί άπλετο φώς γύρω από τα τεχνικά έργα, τους όρους, τις διαδικασίες ανάθεσης και το τελικό κόστος που αυτά γίνονται στον Δήμο Βύρωνα.

Δ. Σουλιώτης

Πρ. νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής για την καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα:

Εκτός απο αυτό το χάλι που βλέπετε, παρόμοια κατάσταση υπάρχει και δίπλα ακριβώς απο τα γραφεία των γηπέδων 5Χ5 στην Εργάνη. 
Οι εργολάβοι που επέλεξε η δημοτική αρχή, πέταξαν τους άχρηστους τάπητες που ξήλωσαν έξω απο τα γήπεδα , τα υλικά που χρησιμοποίησαν στα εργα και άλλα χοντρά αντικείμενα και σηκώθηκαν και έφυγαν! Διότι είναι ευνοούμενοι της εξουσίας. Οι άνθρωποι και φίλοι της εξουσίας πάντα σχεδόν ασυδοτούν, αφού ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τους ελέγξει κανένας. Οι χωματερές που καταγγέλουμε είναι ΕΚΕΙ απο το καλοκαίρι του 2010!…

Τον Σεπτέμβρη καναμε διάβημα να μαζέψουν αυτή την αθλιότητατα και ακόμα η αγαπημένη τους χωματερή είναι ασάλευτη στην θέση της. Δεν τα μάζεψαν. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα.

Το έργο παρακολουθούσε η γνωστή Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με τίς ασφαλτοσρώσεις σκάνδαλο και την πολιτική ευθύνη την είχε υποτίθεται ο αντιδήμαρχος κ. Ζούμπος!

Ρωτήστε τον κ. Ζούμπο για ποιό λόγο τον πληρώνει ο βυρωνιώτικος λαός; Ας μας πεί ο κ. Ζούμπος ποιός απο την Τ.Υ είχε εντολή να παρακολουθεί το έργο; Σιγά που τα στηρίγματα του δικομματιμού, των αντιλαϊκών πολιτικών και οι σιωπηλοί υπερασπιστές του μνημονίου, θα βγούνε να αναλάβουν τις ευθύνες τους!….Πότε άλλωστε το έκαναν;….

Και σχεδόν απο τώρα ξέρουμε τί θα γίνει. Αντί να απαιτήσουν απο τους εργολάβους να σηκώσουν τις “χωματερές” τους θα βάλλουν τους εργάτες του Δήμου να κάνουν το έργο άλλων, αυτών δηλ. που πήραν την δουλειά και τα κέρδη.

Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη και θα σας ενημερώσουμε!

Η “Επιτροπη για την Απογραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα”.

Ευγενία Κ.
Δημήτρης Σ.
Μαρία Ιωάννα
Τριανταφυλιά η καθηγήτρια
Στέφανος Σ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΕΑ ΚΑΡΕΑΣ

Δεν διαφωνώ ούτε αμφισβητώ τα όσα περιγράφετε ,άλλωστε για όσους είναι στον αθλητισμό και στα τα γήπεδα του Βύρωνα ,μπορούν να έχουν εικόνα για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα προβλήματα τους .

Έχω όμως άλλη γνώμη για την εικόνα του Αντιδήμαρχου Κώστα Ζούμπου ,γνωρίζοντας τον πολύ καλά ,έχω άλλη γνώμη από αυτή που παρουσιάσατε .

Ο Κώστας είναι ένας πραγματικός εργάτης ,καθημερινά στις υπηρεσίες του Βύρωνα .
Μακάρι τέτοια παραδειγματική ευσυνειδησία να είχαμε από πολλούς εργαζόμενους.
Είναι γνωστός ο χαρακτήρας του , η απλότητα του και η διάθεση του πάντα για προσφορά σε οποιαδήποτε έργο ή πρόβλημα .
Στην εκκλησία ,στα έργα ,στην Δημαρχία , στο δρόμο , ο Κώστας είναι ο ίδιος .

Αυτός ο Κώστας είναι ίδιος όχι τα τελευταία χρόνια σαν Αντιδήμαρχος, αλλά πάντα έτσι ήταν , τουλάχιστον για όσους τον γνωρίζουμε .

Αν η αναποτελεσματικότητα του Δημοτικού μηχανισμού εκθέτει αρκετές φορές τους εργαζόμενους και τους πολιτικούς προϊσταμένους τους , αυτό θα συμφωνήσω είναι μία πραγματικότητα…

Δεν θα ήθελα όμως παιδιά να αδικούμε προσωπικά ,αληθινά καλούς ανθρώπους της περιοχής μας.

Agalmatakia67

Σας ζητώ συγνώμη ,το παραπάνω σχόλιο είναι προσωπικό δικό μου και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον Αθλητικό Όμιλο Καρέα στου οποίου τις υπηρεσίες είμαι ασχολούμενος εθελοντικά και εγώ. Εκ παραδρομής απάντησα πριν αλλάξω το προφίλ .
Σας ευχαριστώ