Συγκέντρωση της Ζ΄ΕΛΜΕ για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων

Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα

Με την συμμετοχή του Συλλόγου δασκάλων ¨Ρόζα Ιμβριώτη¨, πολλών συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων, του Δημάρχου Βύρωνα κ.Χαρδαλιά, εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, πολλών καθηγητών και γονέων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/2/11 στη Λουϊζα η συγκέντρωση που κάλεσε η Ζ΄ΕΛΜΕ για τις συγχωνεύσεις σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην συγκέντρωση ο πρόεδρος της Ζ΄ΕΛΜΕ Άκης Κατωπόδης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για την παράσταση διαμαρτυρίας που έκανε η αντιπροσωπεία μαζικών φορέων και του Δήμου στον περιφεριάρχη εκπαίδευσης όσον αφορά τις προτάσεις που κάνει η περιφέρεια για τις συγχωνεύσεις σχολείων του Βύρωνα με ταυτόχρονη αύξηση των μαθητών ανά τμήμα. Αναφέρθηκε ακόμη ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να επιβληθεί στο χώρο της εκπαίδευσης η δημοσιονομική πειθαρχία με την εξοικονόμηση κονδυλίων όπως επιβάλει το μνημόνιο και απαιτεί η τρόϊκα και που συνδυαζόμενο με τα σχέδια του Υπουργείου για το “Νέο σχολείο” οδηγεί στη υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου. Ζήτησε δε την μέγιστη δυνατή συσπείρωση για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης καθώς και την προσπάθεια που απαιτείται για να ενημερωθεί κάθε εκπαιδευτικός και γονιός για τις θέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Με πολλές αναφορές στα συγκεκριμένα προβλήματα της εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν οι παραβρισκόμενοι φορείς καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών και γονέων.

Η εκδήλωση έκλεισε με την πεποίθηση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις και κυρίως αντιδράσεις και αγώνες για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια