Μπαταξής και ο Δήμος Βύρωνα

Στους Δήμους μπαταξήδες συγκαταλέγεται ο Δήμος Βύρωνα αφού τα χρέη του ανέρχονται στο ποσό 5.676.699 ευρώ. Εάν υπολογίσει κανείς τα χρέη του Δήμου σε εργολάβους και τα χρέη της Δημοτικής Επιχείρησης που έχουν μεταφερθεί στο Δήμο τότε το πραγματικό χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο, ενώ τα δάνεια που έχει πάρει ήδη ο Δήμος ανέρχονται σε 17 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν αποκλείεται ο Δήμος να ενταχθεί στο πρόγραμμα εξυγίανσης που προβλέπει ο «Καλλικράτης». Στην περίπτωση αυτή θα μπει ψαλίδι στις λειτουργικές του δαπάνες και θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο ο κοινωνικός χαρακτήρας του Δήμου με αρνητικές συνέπειες στη ζωή των πολιτών παρά τα δυσβάστακτα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν.

Ενώ είναι αμφίβολο εάν υπάρχουν στα ταμεία του Δήμου τα χρήματα από το δυνητικό τέλος που είχε επιβληθεί για τρία χρόνια (2007-2009) αυξάνοντας τα ανταποδοτικά τέλη (καθαριότητα- ηλεκτροφωτισμός) κατά 76%. Ο Δήμος εισέπραξε με τον τρόπο αυτό από τους πολίτες επιπλέον 9 εκ. ευρώ περίπου.

Ήδη τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου είναι εμφανή, με επιπτώσεις στη λειτουργία των υπηρεσιών, αφού μια σειρά προμηθευτές αρνούνται να συνεχίσουν να συνεργάζονται με το Δήμο, ο οποίος ουσιαστικά έχει κάνει στάση πληρωμών από την περασμένη άνοιξη.

Το μέλλον του Δήμου είναι χειρότερο από ζοφερό εξ αιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης που ανέρχεται περίπου στο 30% για το 2010, αλλά και από την οικονομική πολιτική που άσκησε η Δημοτική Αρχή αφού δεν έλειψαν η κακοδιαχείριση και οι σπατάλες.

Είναι αναγκαία η ενεργοποίηση και ανεξάρτητη δράση των πολιτών για να μην επιβαρυνθεί και άλλο η ζωή τους από τις πολιτικές της κεντρικής εξουσίας, της τρόικας αλλά και της τοπικής δημοτικής εξουσίας.

Παναγιωτόπουλος Χρήστος
Εργαζόμενος στο Δήμο Βύρωνα,
μέλος της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Παρέμβασης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

10 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
nikosD

Επειδή και εμείςδιαβαζουμε εφημερίδες καλό είναι αντι να δείχνουμε εμπάθεια να λέμε και καμιά αλήθεια! Πρώτον ο Δήμος Βύρωνα είναι 50ος από πλευράς χρεών στην σχετική λίστα και αν θυμάμαι καλά πριν καμια δεκαριά χρόνια ήταν 11ος! Δεύτερον, γιατί διαμαρτυρονται οι εργαζόμενοι για τα δάνεια που πήρε ο νυν Δήμαρχος για να καλύψει τα χρέη του προηγούμενου για την Δημοτική Επιχείρησ? Είναι ψέμμα ότι όλα αυτά τα χρέη είτε αποπληρώθηκαν, είτε διακανονίσθηκαν? Ειναι ψέμμα ότι η Δημοτική Επιχείρηση σήμερα έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και από ότι ακούγεται έχει κλείσει το 2010 με σημαντικά κέρδη, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαπενταετία? Ειναι ψέμμα ότι όλοι οι εργαζόμενοι της απολαμβάνουν πλέον την μονιμότητα του δημοσίου και ουδείς έχασε την δουλειά του? Τρίτον, ο Δήμος Βύρωνα παρά τα 3 δις λιγότερα που παρανόμως φέτος δεν του αποδόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών ούτε δάνεια πήρε ούτε προκαταβολές από την επιχορηγηση του 2011 για να πληρώσει τους εργαζομένους(όπως εκαναν οι πιο πολλοί δήμοι) και παρά τα προβλήματα έχει πληρωμένους τους εργαζόμενους και το σύνολο των ανελαστικών του δαπανών!΄Και ταυτόχρονα με εξαιρετικό έργο σε όλη την πόλη, το οποίο και επιβράβευσε πρόσφατα ο κόσμος! Καλή η διάθεση για αντιπολίτευση αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

Carlos

nikosd σαν να λέμε nikosch ???

nikosD

NikosD ή Νίκος Διαμαντόπουλος! Ελλήνων Πατριωτών, 16233, Καρέας αγαπητέ μου carlos!Εσύ Carlos Santana ή Carlos Το Τσακάλι? Και αλήθεια ο nikosch ποιός είναι?

Υ.Γ. κολλητή μου φίλη η Αντιδήμαρχος των Οικονομικών του κου Χαρδαλιά! Εξου και η πληροφόρηση… αδιαμφισβήτητη! Έτσι για να μην έχεις απορίες!

Carlos

Carlos το τσακάλι.

Κατ’αρχάς συγχαρητήρια για τις ωραίες παρέες που έχεις..

Τα στοιχεία σου λίγο με απασχολούν απλά μου έκανε εντύπωση η έντονη ανάγκη που ένοιωσες να υπερασπιστέις την δημοτική αρχή..οσο για το nikosch ψαξ’το λίγο θα το βρεις..

Για την επιβράβευση της επανεκλογής του δημάρχου δες το και από μία άλλη πλευρά..πόσοι δημότες είναι στα εκλογικά μητρώα ,πόσοι ψήφισαν και ποιον βασικό αντίπαλο είχε απεναντί του..με τον Κόνσουλά και εγώ θα είχα ελπιδες για δήμαρχος 3 4ετίες..

nikosD

Αγαπητε μου Carlos,σε ευχαριστω για τα συγχαρητηρια σου! ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΙΓΟ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ????!!!!!! Μάλιστα! Αποστωμοτικός! Η βασική αρχή της δημοκρατίας επιβάλλει για καθετι που λέμε να υπάρχουν και τα απαραίτητα στοιχεια που να το στηρίζουν! αλλά εσύ προτιμας να κατηγορεις χωρίς στοιχεία και όταν στα παρουσιάζουν να μην σε απασχολούν! Για αυτό λοιπόν ο Χαρδαλιάς θα παίρνει 65% με οποιον αντίπαλο και να έχει απέναντι του! Και στην δημοκρατία εκλέγουν οι συμμετέχοντες και όχι οι καναπεδάτοι! Εαν τον Χαρδαλιά, που σημειωτέον έκανε ρεκόρ ποσοστού α’ και β’ γύρου στα χρονικά του Βύρωνα(47.5% και 65%!!!) πιστεύεις οτι τον ψηφίσαν ελάχιστοι τότε οι υπόλοιποι με κάτι 6% τι να πουν… Ανάγκη θα έχω πάντα να υπερασπιστώ κάθε σοβαρη προσπάθεια από διάφορους λαϊκιστές και ισοπεδωτικούς τύπους..και για καθετι που θα λέγεται , θα ενημερώνομαι και θα απαντάω επώνυμα όχι πίσω από την ανωνυμία μου!

Αυτά για την ώρα!
Καλή σου ημέρα!
Νικος Διαμαντόπουλος, Καρεώτης

nikosD

Δεν ειναι προσωπικό το θεμα μαζί σου, για να μην παρεξηγηθώ κιόλας! Απλά καποια πράγματα με κουράζουν Carlos μου και για αυτό θα πάιρνω την γραμμή μου(!!!) και θα τα αναλύω!Ας βάλουμε και λιγο χιούμορ στην μικρή μας αυτη αντιπαράθεση.

Carlos

1ον όταν λέω στοιχεία σου εννοώ το ονοματεπωνυμό σου..ελπίζω οτι δεν παρανόησες σκόπιμα..

2ον στην Ελλάδα δεν εκλέγουν οι συμμετέχοντες αλλά τα κομματοσκύλα ή οι κοντόφθαλμοι στο μεγαλυτερο ποσοστό και γι αυτό η χώρα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο..

3ον δεν κατηγόρησα ,σχολίασα-ειρωνεύτηκα εκτος αν το θεώρησες απειλή

4ον αυτοί με το 6% ίσως να έχουν πολλά να πουν αλλά αυτό σηκώνει μεγάλη ανάλυση..

5ον και τελευταίο λαικιστης είναι μάλλον κάποιος που όταν τον βλέπουν χωρίς κράνος στη μηχανή και παραλληλα μιλάει στο κινητό δικαιολογείται λες και απέναντι του έχει ορτύκια..

υ.γ.

Κατά καιρούς φαντάζομαι θα εχεις διαβάσει διάφορες καταγγελίες ,με τελευταίες σοβαρές την πεζογέφυρα και τις ασφαλτοστρώσεις .Μιας και έχεις τις διασυνδέσεις πες τους να δώσουν καμμία πειστική απάντηση..οχι από αυτες που γράφονται απο πληρωμένες πένες και κολαριστούς γιακάδες..

Carlos the Jackal

nikosD

Καλημέρα λοιπόν άγνωστε φίλε Carlos the Jackal! Λαϊκιστής είναι εκείνος που κατηγορεί γενικά και αόριστα και αρνειται να παραδεχθει αυτό που η πλειοψηφία των ενεργών πολιτών αποδεχεται, οτι δηλαδή ο νυν Δήμαρχος είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν σε όλη την Επικράτεια και ίσως ο καλύτερος στον Βύρωνα! Η πόλη έχει αλλάξει προς το καλύτερο και ο Χαρδαλιάς αυτά τα χρόνια μας κάνει να νοιώθουμε οτι είναι ένας από εμάς! Για τα κομματόσκυλα και τους κοντόφθαλμους εγκάθετους συμφωνω μαζί σου και επαυξάνω! Αλλά στην τελική ο Χαρδαλιάς έχει αποδείξει με την στάση του ότι δεν χαμπαριάζει από τέτοιους.Προσωπικά μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι δεν έχω κανένα συναφές ιδεολογικό backround με τον Δήμαρχο αλλά θαυμάζω τον μο΄ναδικό τρόπο(και έξυπνο βέβαια) ποου έχει καταφέρει να τον θεωρουν υπερκομματικό, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους , είτε όχι! Για την πεζογέφυρα και την αναγκαιότητα της δεν έχω να σου πω κάτι μια και θεωρώ ΓΕΛΟΙΟΥΣ όσους αντιτάχθηκαν στην δημιουργία της! Πόσους νεκρούς πρέπει να θρηνήσουμε δηλ??? Για τις ασφαλτοστρώσεις δεν έχω ενημέρωση αλλά επειδή βλέπω στους καταγγέλοντες γνωστούς γραφικούς προτιμώ να περιμένω την όποια απάντηση των επιτελών του Δημάρχου! Όσο για πληρωμένες πένες και κολαριστους γιακάδες, αυτή η έκφραση μου είναι γνωστή! την έχω ξαναδιαβάσει!!! Πληρωμένος είναι αυτός που είναι υπάλληλος του εκδότη εννοείς…ΕΝΑΝ ξέρω στον Βύρωνα, όχι προσωπικά αλλά από μαρτυρίες παρα πολύ καλά1

Με την αμέριστη μου αγάπη και εκτίμηση

Νίκος Διαμαντόπουλος

Υ.Γ. όποτε αποφασίσεις να αφήσεις την ανωνυμία σου κερνάω και καφεδάκι στον Καρέα

Carlos

Νίκο για να τελειώνουμε αυτή την αντιπαράθεση ,

Για τον Χαρδαλιά οτι και να σου πω και να μου πεις δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη ο ένας στον άλλον..

Για την πεζογέφυρα φυσικά και ήταν απαραίτητη ,αλλά το πετάω μια πεζογέφυρα κάπου χωρίς να το πολυψάνχω μάλλον προχειράτζα μυρίζει για να φανεί ότι κάτι ακόμα έγινε στον δήμο..στο ξαναγράφω ήταν απαραίτητη γιατι παρατηρώ ότι έχεις μια τάση να παρερμηνεύεις τα γραφόμενα μου..

Για τις πληρωμένες πένες εννοώ τους έμμισθους υπαλλήλους-δημοσιογράφους-image makers που στελεχώνουν τους Χαρδαλίαδες-Κόνσουλες..

υ.γ 1

βγάλε τα χαρδαλικά γυαλία(sic) και τότε ευχαρίστως να τα πουμε από κοντά!!

αυτά για τώρα!

Παναγιωτόπουλος Χρήστος

Αγαπητοι φίλοι γεια σας και σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε – σχολιάσιατε το άρθρο μου για τα οικονομικά του Δήμου που ζούμε. Μου δινετε την αφορμή για να επανέλθω σημειώνοντας ότι:
Το ότι επισημένω την πραγματική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος δεν είναι αποτέλεσμα αντιπολιτευτικής διάθεσης, αλλά ενημέρωσης των συμπολιτών μας, οι οποίοι πληρώνουν απο το υστέρημα τους άμεσα με τη δημοτική φορολογία και έμεσα με την γενική κεντρική φορολόγησή τους. Ιδιαίτερα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Η Δημοτική Επιχειρηση ήταν προβληματική και καταχρεωμένη εξ αιτίας των πολιτικών που ασκήθηκαν κυρίως στο παρελθόν και όχι μόνο. Το 2010 είναι αυτονόητο ότι πρέπει να έχει κέρδη αφού το προσωπικό που απασχολεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δεν υπερβαίνει τους 25 οι οποίοι δεν πληρώνονται με την κλαδική συλλογική σύμβαση, υπάρχουν εργαζόμενοι που εργάζονται στην επιχείρηση και πληρώνονται από το Δήμο. Απασχολούσε μέχρι και το τέλος του 2010 δεκάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους (μαύρη εργασία) ρίχνοντας το κόστος εργασίας, ενώ οι υπηρεσίες που παρέχει π.χ κοιμητηριο δεν είναι οι φτηνότερες.
Η κρατική χρημματοδότηση προς το δήμο είναι μειωμένη στα πλαίσια της πολιτικής του ΔΝΤ αλλά δε βλέπουμε και καμία αντίδραση και κινητοποίηση από τη Δημοτική Αρχή για να διεκδικήσειτα χρημματα που ωφείλει στο Δήμο η κεντρική εξουσία. Τέλος η σπατάλη η κακοδιαχείρηση που χαρακτηρίζουν την οικονομική πολιτικη της Δημοικής Αρχής αναφέρονται γιατί είναι
υπαρκτές και είναι επιβεβλημένη η αλλαγή πολιτικής στο Δήμο και στον τομέα της οικονομίας. Αυτά προς το παρόν και αν χρειαστει θα επανέλθω.
Παναγιωτοπουλος Χρηστος εργαζομενος στο Δημο Βύρωνα. Μέλος της Ανεξαρτητης Αγωνιστικης Παρέμβασης.