Καθαρή επιλογή τακτικής

Πηγή: delalisvirona.blogspot.com

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο των Δημαιρεσιών, ο κ. Παναγιώτης Κόνσουλας εμφανίσθηκε πολύ προβληματισμένος και μετρημένος στα λόγια. Η αλήθεια είναι, οτι το σόκ των εκλογών ήταν έντονο και η απόφαση του να μην είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές, έχουν δημιουργήσει ένα περίεργο κλίμα στη παράταξη “Βύρωνας-  καθαρή Επιλογή”.

Ακόμα και η θέση που επέλεξε να κάθεται ο “υπαρχηγός” κ. Σωτηρόπουλος (στο τέλος της σειράς και μακρυά), δείχνει την απροθυμία των δύο ανδρών για άμεση συνεργασία στον αντιπολιτευτικό τους ρόλο. Ίσως, πάλι, να θέλει ο κ. Σωτηρόπουλος να αποστασιοποιηθεί από το μοντέλο αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσει ο  κ. Κόνσουλας, ώστε να μη χρεωθεί το παραμικρό εκ των υστέρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κόνσουλας είναι πικραμένος, διότι θεωρεί οτι δεν στηρίχτηκε όσο έπρεπε από τις οργανωμένες Δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ Βύρωνα, έστειλε μάλιστα προεκλογικά, σχετικό ερώτημα στην οδό Ιπποκράτους. Η αλήθεια δεν πρέπει να βρίσκεται πολύ μακρυά…

Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βύρωνα κράτησαν “αποστάσεις” από τον προεκλογικό αγώνα του κ. Κόνσουλα, ενώ αρκετοί δημιούργησαν με λεγόμενα τους αρνητικό προφίλ για τον υποφήφιο του ΠΑΣΟΚ και διέσπειραν ψυχολογία ήττας στους ψηφοφόρους τους.

Από την άλλη, πολλοί ισχυρίζονται, οτι ο κ. Κόνσουλας δεν χειρίσθηκε σωστά την προεκλογική περίοδο, άργησε να δραστηριοποιηθεί και δεν κατέβηκε στο “πεζοδρόμιο” να μιλήσει μέ τους πολίτες, παρά μόνο τις τελευταίες ημέρες, όταν πλέον ήταν πολύ αργά.

Η αλήθεια είναι, οτι ο κ. Κόνσουλας στήριξε τον προεκλογικό του αγώνα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, με καταγγελίες για σκάνδαλα και κακοδιαχείριση εκ μέρους του κ. Χαρδαλιά. Καταγγελίες που δεν προκάλεσαν την καταλυτική παρέμβαση των Υπηρεσιών του κράτους, ώστε να πεισθούν οι φηφοφόροι οτι ισχύουν, πέρα από τον αυτεπάγγελτο έλεγχο εκ μέρους του ΣΔΟΕ και της παρέμβασης της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, χωρίς όμως να έχει ακόμη εκδοθεί κανένα πόρισμα, επισήμως. Επιπλέον, σε αρκετές περιπτώσεις, κάποιες καταγγελίες του, γύρισαν μπούμεραγκ προς τον ίδιο, εξ αιτίας του τρόπου που τις παρουσίαζε στα ΜΜΕ.

Αλήθεια είναι όμως, επίσης, οτι αρκετοί “σύντροφοι” του των ΤοπικώνΟργανώσεων Βύρωνα, ροκάνιζαν τη προσπάθεια του προσβλέποντας στην ήττα του κ. Κόνσουλα, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία διαδοχής του, όπως και έγινε.

Τέλος, θεωρείται φυσιολογική η παραμονή του κ. Κόνσουλα στο πρώτο έδρανο της Παράταξης του στο Δημοτικό Συμβούλιο μια και είναι αυτός ο χρισμένος επικεφαλής της Παράταξης από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σωτηρόπουλος θα χρειασθεί να περιμένει… Πάντως θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η αντιπολιτευτική συμπεριφορά των δύο ανδρών και η συνεργασία τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια