Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα για την δράση ανακύκλωσης από το ΣΚΑΪ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εκστρατεία ανακύκλωσης απορριμμάτων που διοργανώνει ο ΣΚΑΙ, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στο Χώρο Στάθμευσης Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου Εργάνης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση του στην πρωτοβουλία του ιδιωτικού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, που έχει πάρει εργολαβία την προστασία δήθεν του περιβάλλοντος και επιδιώκει ιδιωτικά συμφέροντα- Εταιρείες- να διαχειριστούν τα απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά. Πρόκειται για μπίζνες εκατομμυρίων ευρώ, που αναπτύσσεται μέσω της ανακύκλωσης διαφόρων υλικών, αξιοποιώντας το Νόμο2939/01 του ΠΑΣΟΚ, ροκανίζοντας επιχορηγήσεις, εκμεταλλεύονται την ευαισθησία των πολιτών για το περιβάλλον και αξιοποιούν την ανικανότητα – σκοπιμότητα των Δημάρχων να οργανώσουν την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου ώστε να γίνεται η ανακύκλωση από τους Δήμους χωρίς Ιδιωτικές Α.Ε..

Πρόκειται για ένα καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που επιδιώκουν να θησαυρίσουν από τα απορρίμματα. Θέλουν να εισβάλουν σε όλα τα επίπεδα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ έφτιαξαν τους νόμους, η ΚΕΔΚΕ και οι Δήμαρχοι , που σκόπιμα δεν οργανώνουν τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων για να συλλέγουν τα ανακυκλώσιμα υλικά έχουν στόχο να τα αναθέσουν στις ιδιωτικές εταιρείες.

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα γιατί αρνείται συστηματικά να οργανώσει την ανακύκλωση διαφόρων ανακυκλώσιμων υλικών, όπως και τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, παρά τη θετική εμπειρία που έχει ο Δήμος από την ανακύκλωση που γίνεται από την υπηρεσία καθαριότητας χωρίς συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών με όφελος οικονομικό για το Δήμο και το περιβάλλον. Σήμερα σε συνεργασία με το ΣΚΑΪ κάνει το μεσάζοντα για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα, καλώντας τους πολίτες να συγκεντρώσουν το Σάββατο 16/10/ 2010 σε χώρο του Δήμου ηλεκτρικές συσκευές για λογαριασμό της « ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.».

Το σωματείο των εργαζομένων δυναμικά αντέδρασε στο παρελθόν σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απαίτησε να μη συμμετέχει ο Δήμος στην εταιρεία με τους μπλε κάδους για την ανακύκλωση απορριμμάτων. Αγωνίστηκε και επέτυχε η ανακύκλωση να γίνεται από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και δύο χρόνια τώρα έχουμε στο Δήμο Βύρωναανακύκλωση τεσσάρων υλικών με διαλογή στην πηγή (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, γυαλί). Με τη συμμετοχή των πολιτών συγκεντρώθηκαν πάνω από χίλιοι τόνοι χαρτί και εκατοντάδες τόνοι άλλων ανακυκλώσιμων υλικών, με οικονομικό όφελος για το Δήμο και το περιβάλλον. Έτσι και τώρα αγωνιζόμαστε και φωνάζουμε: ΕΞΩ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ, δίνει μάχη υπέρ της ανακύκλωσης, απαιτώντας και προτείνοντας η υπηρεσία καθαριότητας να συγκεντρώνει τα ανακυκλώσιμα υλικά (ηλεκτρικές συσκευές, εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, καμένα λάδια κ.λπ.), με οικονομικό όφελος για το Δήμο, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όχι οι Ανώνυμες Εταιρείες.

Το σωματείο εργαζομένων καλεί τη Δημοτική Αρχή να μην κάνει το μεσάζοντα για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρίας Α. Ε., σε συνεργασία με το ιδιωτικό σταθμό Σκάι. Να καλέσει τους πολίτες του Δήμου να φέρουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές και να τις συγκεντρώσουν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας με τα μηχανήματα του Δήμου, Αυτό θα έχει μεγάλο οικονομικό όφελος για το Δήμο και το περιβάλλον.

Εάν η Δημοτική Αρχή επιμείνει στο σχεδιασμό της, οι εργαζόμενοι θα αποκλείσουμε την είσοδο της ιδιωτικής εταιρείας καταγγέλλοντας τα σχέδια του κ. Χαρδαλιά για σύμπραξη και εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Καλούμε την ΠΟΕ ΟΤΑ, την ΑΔΕΔΥ και τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση στο σοβαρό αυτό ζήτημα και να συμμετέχουνστην κινητοποίηση το Σάββατο 16/10 ώρα 7,30 π.μ. στην είσοδο του θεάτρου Βράχων.

Το Δ. Σ. 

Βύρωνας 13/10/2010

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια