Καταγγελία για τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ

Πηγή: radiofono.gr

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα κατηγορούν το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι δεν τήρησε τους κανόνες δεοντολογίας σε ό,τι αφορά τη διαμαρτυρία τους, που ήρθε σε αντίθεση προς την εκστρατεία του σταθμού για το περιβάλλον.

Πρόκειται για την αντιπαράθεση που προέκυψε όταν το σωματείο των εργαζομένων του Δήμου προσπάθησε να εμποδίσει την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, η οποία με πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ ανατίθεται σε ιδιωτική εταιρία, ενώ οι ίδιοι πιστεύουν ότι θα έπρεπε να γίνεται προς όφελος του Δήμου, ο οποίος άλλωστε είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των απορριμάτων.

Συγκεκριμένα κατηγορείται η πρωινή εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος κατηγόρησε από μικροφώνου ευθέως τους διαμαρτυρόμενους, ενώ αρνήθηκε να φιλοξενήσει τη δική τους γνώμη.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

«Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα καταγγέλλει τον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ιδιοκτησίας του ομίλου Αλαφούζου γιατί την Πέμπτη 14/10/2010 στην πρωινή εκπομπή του ο κ. Πρωτοσάλτε στην προσπάθεια του να παραπληροφορήσει τους ακροατές και την κοινή γνώμη συκοφάντησε, εξύβρισε, σπίλωσε τους εργαζόμενους στο Δήμο Βύρωνα και το Σωματείο των Εργαζομένων. Αιτία για αυτή την επίθεση, η ομόφωνη απόφαση του σωματείου των εργαζομένων να αντισταθεί στη καμπάνια που οργανώνει ο ΣΚΑΪ και προωθεί την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών μέσω Ανώνυμης Εταιρείας και επιδίωκε να γίνει στο Δήμο Βύρωνα.

Ο συγκεκριμένος σταθμός δεν τήρησε στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, αρνήθηκε να διαβάσει έστω την ανακοίνωση του σωματείου, δε έδωσε τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων και με γκεμπελικό ύφος έριξε λάσπη και σπίλωσε μια συλλογικότητα για τη δράση της και τις απόψεις της.

Το Σωματείο των Εργαζομένων έχει δώσει αγώνες για να γίνεται ανακύκλωση στο Δήμο Βύρωνα από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και όχι από ιδιωτικές εταιρείες που προωθεί ο ΣΚΑΪ. Απόδειξη για αυτό είναι η ανακύκλωση που γίνεται στο Δήμο Βύρωνα τεσσάρων υλικών (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό) με διαλογή στην πηγή με θετικό πρόσημο για το Δήμο, το περιβάλλον και με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών. Συνεχίζουμε τον αγώνα ώστε η ανακύκλωση να επεκταθεί σε όλα τα υλικά, οργανωμένη από το Δήμο, γιατί αυτό εξυπηρετεί το δημόσιο, λαϊκό συμφέρον κόντρα στις μπίζνες των εταιρειών. Αρνούμαστε την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Απαιτούμε από το Υπουργείο περιβάλλοντος να επιδοτούνται οι ΟΤΑ για τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνουν και όχι οι εταιρείες.»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια