Μολυσμένα μπάζα στον Υμηττό

Πηγή: Δημήτρης Σουλιώτης

Σε μια ακόμα καταγγελία προχώρησε ο κ. Δημήτρης Σουλιώτης. Αυτή την φορά ο κ. Σουλιώτης κατηγορεί τον δήμαρχο κ. Νίκο Χαρδαλιά οτι τα ασφαλτικά υλικά, που προέρχονται από τα φρεζαρίσματα των δρόμων και την απομάκρυνση των παλιών αντιολισθητικών πλακών, απορρίπτονται εν γνώση του σε χώρο ο οποίος ανήκει στην Β΄ ζώνη Υμηττού.

Προς:
Το Δασαρχείο Πεντέλης
Το ΥΠΕΚΑ
Τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας
Την Διαδημοτική Επιτροπή για την προστασία του Υμηττού

Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΡΙΧΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΑΠΟ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΗΝ Β΄ΖΩΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ!

Για να μη πληρώσει μερικά μεροκάματα και μερικά δρομολόγια, ο εργολάβος που έχει αναλάβει και εκτελεί τώρα τα έργα οδοποιίας στον Δήμο Βύρωνα, με την «ανιδιοτελή» συγκατάθεση του Δημάρχου κυρίου Χαρδαλιά, ρίχνει βουνά από άχρηστα και μολυσμένα ασφαλτικά υλικά και μπάζα στην Β΄ ζώνη Υμηττού.

Ο χώρος που ρίχνονται τα μπάζα βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το κλειστό δημοτικό στάδιο του μπάσκετ, δεξιά του δρόμου που οδηγεί στο «θέατρο των βράχων», τα «Αστρα» και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Τα ασφαλτικά υλικά που προέρχονται από τα φρεζαρίσματα των οδών και την απομάκρυνση των παλιών αντιολισθητικών πλακών είναι κατά βάση μολυσμένα και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία καθώς είναι αναμεμειγμένα από ίνες ελαστικών, ίνες από παλιά φρένα που κατασκευάζονταν παλαιότερα από αμίαντο και από άλλα ενδεχόμενα επικίνδυνα υλικά και ουσίες που πέφτουνε στους δρόμους από διάφορες αιτίες. Πέρα από το γεγονός ότι η ρήψη μπαζών στην Β’ ζ’ωνη Υμηττού είναι παράνομη, το στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης υπαγορεύει τα υλικά αυτά να μην εκτ ίθενται σε ανοιχτούς χώρους που γειτνιάζουν με σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις στις οποίες αθλούνται ή παίζουν τα παιδιά και νεολαία. Η εξαχρείωση όμως της πολιτικής εξουσίας και η εργολαβική απληστία όσο και ανευθυνότητα δεν μας επιτρέπουν να καλλιεργούμε τέτοιες ευγενείς προσδοκίες.

Άμεση απειλή για τα παιδιά
Πρίν από μερικές ημέρες ζήτησα από τον κ. Δήμαρχο να δώσει εντολή στον εργολάβο να απομακρύνει τα άχρηστα υλικά και τα μπάζα και να σταματήσει την παραπέρα ρίψη αυτών των επικίνδυνων υλικών στην περιοχή που σας ανέφερα. Με διαβεβαίωσε ότι ο εργολάβος θα τα πάρει!… Αντί γι’ αυτό προχθές διαπίστωσα ότι τα επικίνδυνα και άχρηστα ασφαλτικά υλικά, Δήμαρχος και εργολάβος τα στρώσανε πάνω σε εκτάσεις με χώμα που βρίσκονται δίπλα από το «θέατρο των βράχων», πάνω από τα δημοτικά γήπεδα για να τα ξεφορτωθούνε όπως όπως για να αποφύγουν το κόστος ! Εξαχρείωση και πρόκληση! Και πάνω από όλα μια άμεση απειλή για τα παιδιά (και όχι μόνο) που αθλούνται στις εκεί εγκαταστάσεις.

Καταγγέλλω την παρανομία και την ανεύθυνη συμπεριφορά. «Για μια χούφτα δολάρια» απειλείται η δημόσια υγεία και καταπατείται ο Υμηττός.

Σας ζητώ να εφαρμόσετε το νόμο κατά, παντός υπευθύνου. Φτάνει πια η ασυδοσία και η ατιμωρησία.

Δημήτρης Σουλιώτης
Πρ. Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος
Ελλησπόντου 12,
ΤΚ 162 32, ΒΥΡΩΝΑΣ
210 -7628209, 6977 – 747431

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια