«Τα μαγικά μαξιλάρια» στη χώρα των απαγορεύσεων…

Πηγή: Ναυτεμπορική

Την επιτυχημένη παιδική θεατρική παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, το Σάββατο 18/09 στον αύλειο χώρο των Σχολείων Αγίας Τριάδας, στο πλαίσιο της περιοδείας της σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς, αγαπημένος συγγραφέας μικρών και μεγάλων, συνεργάστηκε το χειμώνα για πρώτη φορά με το Εθνικό Θέατρο διασκευάζοντας ο ίδιος, τη θεατρική εκδοχή του πολυβραβευμένου μυθιστορήματός του ενώ ο Γιάννης Κακλέας ανέλαβε τη σκηνοθεσία…με αποτέλεσμα μια φαντασμαγορική παράσταση που φέρνει τα πάνω κάτω.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στη χώρα του άπληστου Βασιλιά Αρπατίλαου απαγορεύονται… οι Κυριακές, τα πάρτι γενεθλίων, οι παιδικές χαρές, μέχρι και ο λόξυγκας! Όλοι δουλεύουν νύχτα-μέρα για να γεμίζει με διαμάντια το θησαυροφυλάκιό του Βασιλιά. Ο καταχθόνιος σύμβουλός του, Σαυρίλιος Βρισελιέ, σχεδιάζει να καταργήσει ακόμη και τα όνειρα με την καινούργια του εφεύρεση, τα «εφιαλτικά μαξιλάρια», για να δουλεύουν όλοι περισσότερο, χωρίς γκρίνιες και παράπονα. Όμως σε αυτή την απόπειρα θα βρει απέναντί του την αντίσταση των παιδιών, που με τη βοήθεια του δασκάλου τους θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το τρομερό σχέδιο. Θα τα καταφέρουν;

Συντελεστές: σκηνοθεσία Γιάννης Κακλέας, σκηνικά – κοστούμια: Εύα Νάθενα, μουσική σύνθεση: Χαράλαμπος Γωγιός, φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, κίνηση: Κυριάκος Κοσμίδης, μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου, video artist: Πίνδαρος Ανδριόπουλος, μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς, βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ, ηχητικές παρεμβάσεις: Ευάγγελος Αποστολόπουλος, φωτογραφίες: Εύη Φυλακτού.

Στην παράσταση παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Αλέξανδρος Βαμβούκος, Δανάη Κατσαμένη, Σοφοκλής Κωστούλας, Δάφνη Μαρκάκη, Δάκης Μαυρουδής, Γιώργος Οικονόμου, Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, Αλέξανδρος Παρίσης, Γιάννης Ράμος, Βαγγέλης Ρωμνιός, Ελένη Σιδερά, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Γιωργής Τσουρής, Δήμητρα Χαραλάμπους, Κώστας Χρυσαφίδης, Λίζα Ψαλτάκου.

Πληροφορίες: «Τα μαγικά μαξιλάρια». Η παράσταση θα παρουσιαστεί: Ηλιούπολη (1η Σεπτεμβρίου –Δημοτικό θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής»), Νίκαια (10/9 Κηποθέατρο), Γαλάτσι (13/9 Άλσος Βεϊκου), Παπάγου (15/9 Δημοτικό Θέατρο), Βύρωνας (18/9 Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»), Αιγάλεω (22/9 Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»).

httpv://www.youtube.com/watch?v=IGaFIwtDYs0

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια