200 παιδιά δεν θα φοιτήσουν στους παιδικούς σταθμούς

Πηγή: Στάση Βύρωνα

Σχετικά με το θέμα των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών τοποθετήθηκε η δημοτική παράταξη Στάση Βύρωνα, παρουσιάζοντας την δική της πρόταση:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε η υπεύθυνη για τους παιδικούς σταθμούς δημ. Σύμβουλος κ. Ζέφη Γράψα, από τις 774 αιτήσεις που έχουν γίνει για τους παιδικούς σταθμούς, αποδεκτές θα γίνουν οι 572, διακόσια δηλαδή παιδιά θα μείνουν εκτός σταθμών με τη νέα χρονιά.

Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά, καθώς πέρσι έγιναν περίπου 590 αιτήσεις, δηλαδή 184 λιγότερες από φέτος, γεγονός που δείχνει τις άμεσες συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην καθημερινότητα των Βυρωνιωτών. Επιπλέον, το γεγονός ότι 70 αιτήσεις τίθενται εκ προοιμίου εκτός, διότι η μητέρα δεν εμφανίζεται να δουλεύει, είναι άδικο, καθώς πολλές μητέρες είναι μακροχρόνια άνεργες ή, επιφορτισμένες με την ανατροφή των παιδιών, δεν αναζητούν δουλειά.

Η θέση της Στάσης Βύρωνα είναι ότι όλα τα παιδιά που χρειάζονται τις υπηρεσίες ενός παιδικού σταθμού πρέπει να τις έχουν, ως ελάχιστη ανταπόδοση των φόρων που πληρώνουν οι γονείς τους.

Η πρότασή μας είναι ο Δήμος:

  1. να προγραμματίσει την ίδρυση τεσσάρων νέων παιδικών σταθμών δύο αιθουσών, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις για 200 παιδιά (4 σταθμοί Χ 2 αίθουσες Χ 25 παιδιά = 200 θέσεις),
  2. να διεκδικήσει την πρόσληψη ικανού αριθμού νηπιαγωγών και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών,
  3. να θέσει σε δημόσια διαβούλευση τον τρόπο εξασφάλισης των απαιτούμενων οικονομικών πόρων

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια