Εγκαινιάστηκε το αυτόματο σύστημα προστασίας στον Υμηττό

Πηγή: ΣΠΑΥ

Αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης του Υμηττού εγκαινίασαν ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και ο Δήμος Ηλιούπολης, στην περιοχή Αγίας Μαύρας στην Ηλιούπολη, στις 13 Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα δίκτυο εκτόξευσης νερού με κανόνια σε απόσταση μέχρι και 100 μέτρα.

Τα κανόνια  είναι στημένα σε πύργους από τρία έως οκτώ μέτρα.

Ενεργοποιούνται ηλεκτρονικά σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά λειτουργούν και προληπτικά. Μέσω ενός ηλεκτρονικού προγράμματος, τις πολύ ζεστές ημέρες, εκτοξεύουν νερό.

Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται υγρασία και μειώνονται οι πιθανότητες ανάφλεξης και πυρκαγιάς.

Χαιρετίζοντας την επίσημη έναρξη λειτουργίας, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα σημαντικό έργο προληπτικής δασικής πυροπροστασίας. Χίλια εξακόσια μέτρα δικτύου και 35 κανόνια δημιουργούν μία ομπρέλα δίπλα στον οικιστικό ιστό, η οποία και τις δύσκολες μέρες πολύ υψηλής θερμοκρασίας, αλλά και σε περίπτωση φωτιάς, δημιουργεί ένα μέτωπο προστασίας εκατό μέτρων ώστε να προφυλάξουμε τις κατοικίες». Παράλληλα, εξέφρασε το παράπονό του για την απουσία της Πολιτείας σε ό,τι αφορά στην προστασία του Υμηττού.

«Η προστασία του  βουνού μας είναι μονόδρομος», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιάννης Αναγνώστου, ο οποίος εξήγησε ότι  ο  Δήμος Ηλιούπολης «ξεκινάει και  φέτος εκστρατεία ενημέρωσης και  πρόληψης πυρκαγιάς σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία και το πυροφυλάκιο της πόλης μας». Ο Γιάννης Αναγνώστου έκανε ειδική αναφορά στους εθελοντές δασοπυροσβέστες, «οι οποίοι αδιάκοπα τα τελευταία χρόνια δίνουν  μάχη με τις  φλόγες όπου και όποτε τους ζητηθεί.

Οι άνθρωποι αυτοί βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, με μοναδικό σκοπό την προστασία του φυσικού μας πλούτου».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού ΕπιπυραγόςΓεώργιος Παλιούρας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων Ηλιούπολης, Βύρωνα Καισαριανής και Γλυφάδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια