Στο Δημοτικό συμβούλιο…

Πηγή: Για τα Μπάζα

Μια ενδιαφέρουσα άποψη, από το blog «Για τα Μπάζα», για όσα συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο του Βύρωνα.

“Προχτές Τετάρτη πήγα να παρακολουθήσω το Δημοτικό Συμβούλιο στο Δημαρχείο και για μια ακόμα φορά αισθάνθηκα την ίδια απέχθεια για αυτό που λέμε πολιτική και πολιτικοί..

Το θέμα σοβαρό από πολλές πλευρές και ταυτόχρονα ενδιαφέρον για το που θα κατέληγε η συζήτηση των συμβούλων. Ένας δημοτικός υπάλληλος σε διαθεσιμότητα και ένα μέλος της Διοίκησης του Νομικού Προσώπου της Δ.Ε εξαναγκασμένο σε παραίτηση. Οι λόγοι: διοικητικές παραλείψεις στη Δημοτική Επιχείρηση από το 2006.

Θα περίμενε κανείς να  υπάρχει σοβαρότητα και διάθεση προσεκτικής μελέτης όσων ακούγονταν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αντ΄ αυτών παρατηρούσα συμβούλους να περιφέρονται, να  κάνουν “πηγαδάκια”, να μιλάνε στα κινητά τους, να αδιαφορούν πλήρως για μια τόσο σοβαρή συζήτηση και ταυτόχρονα να πετάνε σπόντες, να απευθύνονται  υποτιμητικά στους συναδέλφους τους και να μην αφήνουν και όσους ήθελαν να ακούσουν. Όχι πως δεν είναι έτσι κάθε φορά, αλλά πίστευα ότι σε μια ιδιαίτερη συνεδρίαση όπως αυτή τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων εκτός από το βασικό εισηγητή,  προσπαθούσαν να αποφύγουν μια υπεύθυνη και ουσιαστική τοποθέτηση δηλώνοντας τον εύκολο τρόπο της αποχής. Θα μου πείτε δεν έχουν αυτό το δικαίωμα; Ναι το έχουν. Αλλά στα δύσκολα φαίνεται ο καπετάνιος. Ο Δήμαρχος προσπαθούσε να ισορροπήσει σε ένα τεντωμένο σκοινί που ο ίδιος είχε απλώσει. Θα περίμενα μια συγγνώμη προς τους Δημότες του Βύρωνα, τους Δημοτικούς Συμβούλους και προς τον Δήμαρχο από τους υπεύθυνους της υπόθεσης. Ρε παιδιά κάναμε λάθος. Ο ένας προσπάθησε να πει κάτι προς τιμήν του και ο άλλος δεν άνοιξε το στόμα του. Στο τέλος δόθηκε ένα συγχωροχάρτι κατά πλειοψηφία και πάμε γι άλλα. Αν σώθηκε η παρτίδα από κάποιες πλευρές δεν ξέρω, μπορεί. Πόσο όμως θα αντέχουν ακόμα;  Αυτά και καλή αγωνιστική Πρωτομαγιά.

…………………….Μπάζω.”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ΠΑΝΟΣ

ΨΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΝΑ “ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ” ΤΟ ΘΕΜΑ…ΕΞΑΛΛΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ… ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ…ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ

Με την ευκαιρία της ανακίνησης του θέματος του παλαιού διαγωνισμού του πάρκινκ του νεκροταφείου η Δημοτική μας Πρωτοβουλία θέτει για προβληματισμό και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο,στο Δήμαρχο και στους Πολίτες του Βύρωνα τα παρακάτω πολύ σοβαρά θέματα για την πόλη μας:

1) Γιατί δεν προχώρησε μέχρι σήμερα η σύσταση της καινούριας Δημοτικής Επιχείρησης που συστήθηκε στη θέση της παλαιάς? Γιατί το Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης δεν συνεδρίασε από τον Οκτώβρη του 2008?

2) Πως γίνεται η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου να διαχειρίζεται ένα Δημόσιο χώρο ο οποίος δεν της έχει παραχωρηθεί?
Γιατί δεν έχει προχωρήσει η νομιμοποίηση των παράνομων κατασκευών(νεκροταφείο,γραφεία,πάρκιν,γήπεδα κλπ)?
Εν τέλει η ανομία που χτίζεται πάνω σε άλλη ανομία δημιουργεί ατασθαλίες και κύκλο διαφθοράς.

3) Θεωρούμε πολύ μεγάλες τις ευθύνες του Δημάρχου και για τα προηγούμενα που αναφέραμε αλλά και για όσα καταγγέλονται για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα του πάρκινκ.Είναι δε τουλάχιστον άδικη η συμπεριφορά του απέναντι στους υπαλλήλους και συνεργάτες του.Γιατί άραγε σε αυτή τη χώρα τα πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν ποτέ καμμία ευθύνη?

η Γραμματεία της ‘ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ’