Σε φάση εκτόνωσης η κρίση στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Σημαντικές πρωτοβουλίες από τη Δημοτική Αρχή και άμεσο το προσωπικό ενδιαφέρον της Υπουργού Υγείας στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων.

Η μεγάλη και εύλογη αναστάτωση που δημιουργήθηκε πριν λίγες ημέρες από την παραίτηση του Επιστημονικού Υπευθύνου του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον Δήμο Βύρωνα, ιατρού Ανάργυρου Μαργιόλη, δείχνει να οδηγείται σε εκτόνωση.

Μετά από αλλεπάλληλες επαφές και πρωτοβουλίες του Δημάρχου Βύρωνα, τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και προς τη Διοίκηση του Ιπποκράτειου, αλλά και με δεδομένη την άμεση ανταπόκριση και το προσωπικό ενδιαφέρον της Υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία από την πρώτη στιγμή και παρά τη δύσκολη πολιτική συγκυρία προχώρησε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, αναμένεται να δρομολογηθούν συγκεκριμένες λύσεις στα ζητήματα που προέκυψαν και που οδήγησαν σε παραίτηση τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου και στην υπολειτουργία του Κέντρου για αρκετά 24ωρα.

Συγκεκριμένα, εντός της εβδομάδας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό την Υπουργό για την οριστική επίλυση του θέματος, δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν προηγηθεί με εντολή της επιμέρους συναντήσεις και συσκέψεις τόσο του Διοικητού της ΔΥΠΕ Αναστάσιου Χατζή, όσο και του Διοικητού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Κωνσταντίνου Μπάνη, με υπηρεσιακούς παράγοντες και τον τελούντα υπό παραίτηση Επιστημονικό Υπεύθυνο, ιατρό Ανάργυρο Μαργιόλη.

Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε τα εξής:

«Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας τα τελευταία χρόνια πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί. Η συμβολή τόσο του Ανάργυρου Μαργιόλη, όσο και των συνεργατών του, στη δημιουργία και απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια ανεκτίμητη, πέρα από ωράρια και συμβατικές υποχρεώσεις, πέρα από γραφειοκρατικές διαδικασίες και λογικές. Το αίτημα και η ανάγκη στήριξης της προσπάθειας αυτής από την Πολιτεία υπήρξε διαχρονικό και η διεκδίκηση των αυτονόητων για την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου επιβεβλημένη.

Ευχαριστώ προσωπικά την Υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τους συνεργάτες της για το άμεσο ενδιαφέρον τους για την επίλυση του θέματος που δημιουργήθηκε και για την άμεση ανταπόκρισή τους στις πρωτοβουλίες που πήραμε. Με δεδομένο το ενδιαφέρον τους, αλλά και τις μέχρι σήμερα καίριες παρεμβάσεις τους, αναμένουμε εντός της εβδομάδας την τελική διευθέτηση των ζητημάτων που προέκυψαν και που θα οδηγήσουν στην εξομάλυνση της δυσλειτουργίας που παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες στο Κέντρο Υγείας, τόσο προς όφελος των δημοτών μας αλλά και των πολιτών των όμορων Δήμων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια