Η απογοήτευση και οι αγωνίες μετά τις περικοπές

Πηγή: Καθημερινή

Όλοι όσοι πλήττονται από τα νέα μέτρα επιχειρούν να συνέλθουν από το αρχικό σοκ. Ενδεικτικά, κάποιοι από αυτούς, εκφράζοντας την κοινή αγωνία, μιλούν στην «Καθημερινή» για τις αλλαγές που έγιναν στη ζωή τους: Πόσα χάνουν; Πώς θα τα βγάλουν πέρα; Πώς βλέπουν το μέλλον; Μιλούν για ανισότητα στον καταμερισμό των «χρεών», για τους φοροφυγάδες, το μαράζωμα της κοινωνίας, τις αντοχές που θα χρειαστούν. Ένας από αυτούς είναι ο Μπαμπης Κραλλης, υπάλληλος του Δήμου Βύρωνα:

«Μέχρι πριν από μερικές μέρες είχαμε το αίσθημα της αδικίας. Αυτό το ξεπεράσαμε πλέον. Τώρα κυριαρχεί η οργή»! Ο κ. Κράλλης είναι οδηγός του οχήματος της ανακύκλωσης στον Δήμο Βύρωνα, μόνιμος υπάλληλος, προσληφθείς με ΑΣΕΠ. «Παντρεμένος, με δύο παιδιά, απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έπαιρνα 1.400 ευρώ το μήνα καθαρά, με όλα τα επιδόματα μέσα. Βεβαίως, αυτό ήταν επί 12 μήνες, καθώς ο 13ος και 14ος μισθός υπολογιζόταν μόνο στον βασικό. Τώρα αφαιρείται 20% από τα επιδόματα, ενώ οι δύο μισθοί αντικαθίστανται από ένα μικρό βοήθημα, το οποίο όποτε θέλουν το κόβουν. Σε ετήσιο επίπεδο χάνω 2.000 – 2.500 ευρώ. Πώς θα τα βγάλουμε πέρα;». Πολύ σκληρό το ερώτημα, όταν το εισόδημα είναι 18.500 ευρώ και υπάρχει τετραμελής οικογένεια. «Αρχίσαμε τις περικοπές, αλλά τι να κόψουμε; Δεν κάναμε και πλούσια ζωή… ». Αλλά δεν είναι μόνο οι περικοπές. «Το ΦΠΑ πάλι εμείς δεν το πληρώνουμε; Και το πάγωμα των μισθών για τρία χρόνια;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια