Εικόνες ντροπής για την πόλη μας

“Το πάρκο της Ανάληψης άλλαξε μορφή! Σήμερα απολαμβάνουμε ένα πρότυπο πάρκο αναψυχής! Περιλαμβάνει δύο νηπιακές χαρές για παιδιά νηπιακής, προσχολικής και βρεφικής ηλικίας, με καινούργια δάπεδα και όργανα ασφαλείας, με νέα μέσα αναψυχής και ψυχαγωγία, με πολύ χρώμα αλλά και πράσινο. Από τα οκτώ στρέμματα τα πέντε είναι καλυμμένα με γκαζόν, ενώ έχουν φυτευτεί 3.000 φυτά και θάμνοι”.

Αυτά τα ωραία αναφέρονται στο site του Δήμου Βύρωνα και αναρωτιέται κανείς πόσο μπορεί να υποτιμάνε οι Δημοτικοί άρχοντες τη νοημοσύνη των πολιτών και σε ποιο βαθμό μπορεί να φτάσει η κοροϊδία και η αλαζονεία τους.

Πρόσφατα, επισκέφτηκα με τα παιδιά μου το  πάρκο της Ανάληψης και οι εικόνες που αντίκρισα περιγράφονται με μία μόνο λέξη, ΝΤΡΟΠΗ.

Ντροπή για τον Δήμαρχο που έχει εγκαταλείψει την πόλη και την καθημερινότητα των δημοτών που τον εξέλεξαν και  έχει διορίσει “άξιους” Αντιδημάρχους  έτσι ώστε σήμερα να διεκδικούμε το βραβείο της πλέον βρώμικης πόλης στην Αττική. Ντροπή για τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας που καλά θα κάνει να παραιτηθεί για να μην εκθέτει τουλάχιστο τον εργοδότη του. Ντροπή για τις δημοτικές παρατάξεις που δεν ενημερώνονται όπως πρέπει για την κατάσταση της πόλης. Ντροπή για τους εργαζόμενους στο πάρκο-στο βαθμό που υπάρχουν αλλιώς συγχωρέστε με-που ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους για τα οποία πληρώνονται από τον μόχθο του κοσμάκη που υποφέρει εξίσου με αυτούς από τα πρόσφατα άδικα, αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα. Ντροπή και για τους βανδάλους που πέρασαν από εκεί, για όλους εμάς που ο πολιτισμός μας αρχίζει από τον εαυτούλη μας  και τελειώνει στο σπιτάκι μας και όλα τα άλλα χέστα κι άστα.

Σκουπίδια κάθε λογής παντού. Σπασμένες καρέκλες, σπασμένα μπουκάλια, ντενεκάκια, σακούλες, χαρτιά και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί βρίσκονται διάσπαρτα στους χώρους του πάρκου. Σπασμένοι, πεταμένοι κάδοι απορριμάτων, σπασμένα κάγκελα, κατεστραμμένα παγκάκια ακόμα και ένα σπασμένο δεντράκι συνθέτουν την εικόνα του πρότυπου πάρκου αναψυχής! Και δεν είναι μόνο αυτά. Ολοκληρωτική καταστροφή του γκαζόν με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρκής κίνδυνος ατυχημάτων των παιδιών αφού το μόνο που έχει απομείνει είναι λάσπες από το αυτόμα το πότισμα που ποτίζει το… χώμα και τα  δίχτυα συγκράτησης του γκαζόν στα οποία μπλέκονται τα πόδια των ανυποψίαστων παιδιών. Και βέβαια εάν σωθούν από τα δίχτυα του γκαζόν δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσουν στο φοβερό δάπεδο ασφαλείας όπου η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μετά από τέσσερα χρόνια εφαρμογής του το έχουν μετατρέψει σε παγίδα ατυχημάτων και βρωμιάς.

Τελειώνοντας έχει σημασία να μάθει ο κόσμος πόσα χρήματα ξόδεψε ο Δήμαρχος μας για την ανάπλαση του πάρκου και από ποιών τις τσέπες τα πήρε, πόσα ακόμη σκοπεύει να ξοδέψει προεκλογικά για να το αναμορφώσει και πόσα δεν έδωσε για να το συντηρεί και να το φυλάει έτσι ώστε να μην βρίσκεται στην σημερινή τραγική κατάσταση. Αλήθεια αυτό το πάρκο παίρνει σήμερα πιστοποίηση ασφαλείας;

Και να μη ξεχάσω. Το αναψυκτήριο και βεβαίως είναι εκεί για να μας θυμίζει ότι σε αυτή την πόλη και με αυτόν το Δήμαρχο, όλα πληρώνονται.

24/5/2010
Κοσμάς Τσιάκαλος
Ενεργός Πολίτης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια