Ανακοίνωση της ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ για τα μέτρα Κοινωνικής Στήριξης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα για τα μέτρα Κοινωνικής Στήριξης των πολιτών από το Δήμο Βύρωνα:

Η επιβολή των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνδυασμό με την εμπλοκή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης της Ευρ.Ένωσης και του ΔΝΤ, δεν έχουν προηγούμενο. Η Τοπική αυτοδιοίκηση, μπροστά στην λαίλαπα που έρχεται πρέπει να παίξει τον κοινωνικό της ρόλο, να εκμεταλευθεί όσες κοινωνικές υπηρεσίες δεν κατεδάφισε τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική του δικομματισμού και να δημιουργήσει νέες. Αυτό είναι αναγκαίο σήμερα.

Στηρίζουμε κατ’αρχήν τα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κος Χαρδαλιάς. Θεωρούμε ότι για να μην είναι προεκλογικού χαρακτήρα, πρέπει να είναι μόνιμα και να συνοδευθούν από ανάλογες πολιτικές που δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Η παράταξή μας καταθέτει τις παρακάτω προτάσεις και πολιτικές :

1) Άμεσα μέτρα:

  • Για τους κοινωνικά αποκλεισμένους (άνεργους, άστεγους, χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, μετανάστες) αξιοποιώντας τον κοινωνικό ξενώνα του Καρέα να οργανώσει συσσίτια- στέγη- στοιχειώδη καθαριότητα και υγεία, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο.
  • Σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να βοηθήσει τους μακροχρόνια άνεργους με κατάργηση των δημοτικών τελών, προτεραιότητα των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς και νηπειαγωγεία κτλ.
  • Επιστροφή στο ταμείο κοινωνικής συμπαράστασης των 2.700.000 ευρώ που απέμεινε από την είσπραξη του δυνητικού τέλους.
  • Ανάπτυξη του Κέντρου Υγείας Βύρωνα και όχι υποβάθμισή του όπως επιχειρείται σήμερα.
  • Αξιοποιήση κτιρίων για παιδικούς σταθμούς-νηπειαγωγεία-σχολεία καθώς απο την νέα σχολική χρονιά όλο και περισσότεροι γονείς δεν θα μπορούν να πληρώνουν τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων.
  • Μείωση δημοτικών τελών στα νοικοκυριά με αύξηση στο διπλάσιο στις μεγάλες επιχειρήσεις (τράπεζες, σούπερ-μάρκετ κλπ).

2) Διοικητικά μέτρα :

  • Καλύτερη διάταξη των υπηρεσιών του Δήμου με βάρος στην ευαισθητοποιήση των εργαζομένων
  • Κατάργηση του Γραφείου Δημάρχου που στήθηκε για την προεκλογική του εκστρατεία (με σκανδαλώδη προϋπολογισμό) και χρησιμοποίηση των υπαλλήλων αυτών και άλλων στην λειτουργία μίας οργανωμένης κοινωνικής υπηρεσίας
  • Διαπαραταξιακή επιτροπή αξιολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια όσων πρόκειται να οφεληθούν από τα μέτρα κοινωνικής στήριξης.
  • Nα διερευνηθεί η πιθανή κατάργηση όλων των νομικών προσώπων με την λειτουργία αντίστοιχων υπηρεσιών στον Δήμο, στον βαθμό που βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία τους
  • Προτείνουμε οι προσλήψεις που έχει ανάγκη ο Δημος να μη γίνονται με συμβάσεις αλλά με μόνιμο προσωπικό.
  • Μεταφορά των προγραμμάτων του Πνευματικού Κέντρου που στεγάζονται στην οδό Ιθώμης σε αίθουσες σχολείων και το ποσό που θα εξοικονομηθεί να αποδοθεί στο ταμείο κοινωνικής συμπαράστασης .
  • ζ) Επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας του Φεστιβάλ Βράχων με προτάσεις στους καλλιτέχνες να μειώσουν τις απαιτήσεις τους ώστε να μειωθεί και το εισητήριο.

3) Μέτρα πολιτικού χαρακτήρα :

  • Aπόρριψη από τον Δήμο Βύρωνα του σχεδίου διοικητικής μεταρρύθμισης “Καλλικράτης” το οποίο απογυμνώνει την τοπική αυτοδιοίκηση από τα περιορισμένα οικονομικά που έπαιρνε μέχρι σήμερα από την κεντρική Διοίκηση εξωθώντας την να επιβάλλει τοπικούς φορους , απολύει σύμφωνα με υπολογισμούς 35.000 εργαζόμενους στους ΟΤΑ καθώς επίσης παραδίδει μεγάλα τμήματα των υπηρεσιών στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
  • Προτείνουμε στις δημοτικές παρατάξεις και ειδικά σε αυτές του δικομματισμού να κάνουν λογική χρήση των οικονομικών που θα χρησιμοποιήσουν στην προεκλογική καμπάνια τους διότι αλλιώς θα δείξουν μεγάλη υποκρισία και θα καταδικαστούν από τους πολίτες του Βύρωνα.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία “Στάση Βύρωνα” καλεί τα μέλη και τους φίλους της καθώς και όλους τους ενεργούς πολίτες του Βύρωνα να αναπτύξουν διάθεση για κοινωνική προσφορά, δημιουργικότητα και εθελοντισμό, αγωνιζόμενοι παράλληλα για κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων και έξοδο απο την επιτήρηση Ε.Ε και ΔΝΤ.

Η Γραμματεία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Στάση Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια