Υμηττός: αναγκαία η ίδρυση δασαρχείου για την προστασία του

Πηγή: ECOnews

Η περιβαλλοντική οργάνωσηWWF, θεωρεί αναγκαία την ίδρυση δασαρχείου στον Υμηττό, καθώς το δασαρχείο Πεντέλης αδυνατεί να διαχειριστεί και να προστατεύσει το βουνό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Η κ. Ιόλη Χριστοπούλου, υπεύθυνη πολιτικής για το φυσικό περιβάλλον στο ελληνικό γραφείο της εν λόγω οργάνωσης, δήλωσε ότι  «Το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στη διευθέτηση του ζητήματος σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία».

«Γιατί το στοίχημα είναι η υιοθέτηση και η ουσιαστική εφαρμογή των θετικών θέσεων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο του προεδρικού διατάγματος».

Επίσης τόνισε ότι «το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση αναγνωρίζει επιτέλους την οικολογική αξία του ορεινού όγκου που συμβάλλει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της πρωτεύουσας. Η επέκταση της ζώνης απόλυτης προστασίας, η αυστηρή ρύθμιση δραστηριοτήτων στην περιφερειακή ζώνη, η δημιουργία δύο νέων μητροπολιτικών πάρκων και η προώθηση ήπιων φυσιολατρικών δραστηριοτήτων σηματοδοτούν την επιστροφή του Υμηττού στους κατοίκους της Αττικής».

«Μόνον αν υιοθετηθούν και εφαρμοστούν πιστά οι “προβλέψεις” του διατάγματος θα μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική τομή με το παρελθόν», συμπλήρωσε η ίδια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια