Στη ζώνη απόλυτης προστασίας ο Υμηττός

Πηγή: ΣΚΑΪ

Στη ζώνη Α, δηλαδή στη ζώνη απολύτου προστασίας θα υπαχθεί ο Υμηττός και θα απαγορεύεται η δόμηση στο μεγαλύτερο μέρος του, επεσήμανε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Η υπουργός τόνισε ότι συστήνεται η νέα υπηρεσία κατεδαφίσεων, η οποία έχει ως αρμοδιότητα να εντοπίζει τις αυθαίρετες κατασκευές μέσα στα καμένα, πριν ολοκληρωθούν, με τηλεσκοπική χαρτογράφηση.

Όπως τόνισε το υπουργείο ελπίζει ότι στο μέλλον η υπηρεσία αυτή θα είναι ανεξάρτητη.

Παράλληλα, προανήγγειλε σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη θεσμική κατοχύρωση των εθελοντών που παίζουν, όπως είπε, σημαντικό ρόλο στις αναδασώσεις, στον καθαρισμό των δασών που θα αρχίσει το υπουργείο περιβάλλοντος πιλοτικά μετά το Πάσχα, αλλά και στη δασοπυρόσβεση.

Αναφερόμενη στις αναδασώσεις που διοργανώνει ο ΣΚΑΪ, και ειδικά την αναδάσωση της Κυριακής που συνδιοργανώνεται από το Σύνδεσμο Προστασία και Ανάπτυξης του Υμηττού, το ΣΚΑΪ, το υπουργείο Περιβάλλοντος και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, υπογράμμισε ότι και το υπουργείο πρέπει να ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια