Δέσμευση για πιλοτικό αντιπυρικό σχέδιο στον Υμηττό

Πηγή: ΣΠΑΥ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) παραβρέθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος (ΣΕΚΥΠΣ) στις 3 Μαρτίου 2010. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ) Τίνα  Μπιρμπίλη, η  ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος, οι Νομάρχες και Δήμαρχοι της Αττικής. Κατά τη σύσκεψη έγιναν ανακοινώσεις από τους δύο Υπουργούς για τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο και συζητήθηκαν οι δράσεις και θέσεις των Δήμων για το θέμα.

Η Υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη δεσμεύτηκε για την πιλοτική εφαρμογή στον Υμηττό ενός καθετοποιημένου σχεδίου δράσης με ειδικά μέτρα πρόληψης δασικών πυρκαγιών και της ενεργοποίησης όλων των υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εθελοντικών ομάδων Δασοπροστασίας σε περίπτωση ατυχούς συμβάντος. Όπως τονίσθηκε, τον Ιούνιο, θα πραγματοποιηθεί νέα κοινή σύσκεψη των ενδιαφερόμενων φορέων για τη διαπίστωση της τήρησης και εφαρμογής των αντιπυρικών μέτρων.

Το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και  Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και ο Διευθυντής του Συνδέσμου Βασίλης Νομικός. Από πλευράς του ΣΠΑΥ, για το συγκεκριμένο θέμα τονίστηκε η σημασία που πρέπει να δοθεί στην αστυνόμευση και στο κλείσιμο των δρόμων, καθώς και στη συντήρησή τους, στην έγκριση των κονδυλίων δασοπροστασίας, στους εποχιακούς πυροφύλακες, στην παράνομη βόσκηση στα καμένα και στην ασφάλεια των εθελοντών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια