Ανακοίνωση της ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ για τον φόνο του 25χρονου Νικόλα Τόντι και τις κινητοποιήσεις της 27-2-10 στο Βύρωνα

Η ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ καταδικάζει τον φόνο του 25χρονου Νικόλα Τόντι απο αστυνομικούς.

Πρόκειται για τον δεύτερο φόνο που προέρχεται απο ενέργειες αστυνομικών στην περιοχή του Βύρωνα. Η ηγεσία της Αστυνομίας και οι φυσικοί αυτουργοί των φόνων έχουν την απόλυτη ευθύνη για την θυσία των ανθρώπινων ζωών. Γενικότερα, άλλωστε, η πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας έχει τις τελευταίες δεκαετίες την απόλυτη ευθύνη για την χαμηλή εκπαίδευση των αστυνομικών και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Η Αστυνομία ευθύνεται για το κλίμα αστυνομοκρατίας που επιβλήθηκε στην πόλη μας πριν και κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας πολιτών στον Βύρωνα.

Υποστηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συνδημοτών μας που διαμαρτύρονται κατά της αστυνομοκρατίας .Το γεγονός της δημιουργίας κλίματος αστυνομοκρατίας μας ανησυχεί ιδιαίτερα, πόσο μάλλον στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις φθορές σε γραφεία πολιτικών κομμάτων. Επ’ουδενί, ωστόσο, τις εξισώνουμε με τις βαναυσότητες αστυνομικών σε βάρος διαδηλωτών -που είχαν ως αποτέλεσμα τον διαπιστωμένα σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων-, καθώς και τις συλλήψεις χωρίς στοιχεία χάριν «επίδειξης έργου» από την αστυνομία, όπως απέδειξαν η διαδικασία της ανάκρισης και, τελικά, η απελευθέρωση των συλληφθέντων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια