Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αγώνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πρωτοβουλία αγώνα Βύρωνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση παρακάτω.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΥΠΑΚΟΗ

Για να μην πληρώσουμε οι εργαζόμενοι

την κρίση τους


Βυρωνιώτες – Βυρωνιώτισσες

Η χώρα μας διέρχεται μία μεγάλη οικονομική κρίση. Η κρίση αυτή είναι παγκόσμια, διαρθρωτική, καπιταλιστική. Δεν τη δημιούργησαν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και τον κόσμο, ούτε δημιουργήθηκε από μόνη της. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις, εξυπηρετώντας το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, τα διάφορα λαμόγια και τους κερδοσκόπους. Ο ελληνικός λαός και με την ψήφο του έκφρασε την αντίθεση του σε αυτή την πολιτική καταψηφίζοντας τη Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά και ψηφίστηκε από τον κόσμο. Μετεκλογικά όμως η κυβέρνηση υπακούοντας στα κελεύσματα της νεοφιλελεύθερης Ε. Ένωσης, ευθυγραμμιζόμενο με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, στο όνομα του δημόσιου χρέους, επέλεξε να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. Πρώτα του δημόσιου τομέα για να ακολουθήσει ο ιδιωτικός τομέας και φυσικά οι μικρομεσαίοι που ήδη βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να βουλιάζουν και τα μαγαζιά και στη γειτονιά μας να κλείνουν συνεχώς το ένα μετά το άλλο.

Πρόκειται για πρωτοφανή στα μεταπολεμικά χρονικά ληστεία σε βάρος των εργαζομένων, που ισοπεδώνει τη ζωή μας. Μειώνονται οι μισθοί, απαγορεύονται οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού, ωριμάζουν την ιδέα για απολύσεις στο δημόσιο, παγώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν το ΦΠΑ σε όλα τα είδη, προωθούνται ιδιωτικοποιήσεις, ενώ ο εργασιακός μεσαίωνας διευρύνεται όλο και περισσότερο για τους εργαζόμενους στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα. Ήδη οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα καταργούν στην πράξη τα δώρα, εφαρμόζουν 3ήμερα και 4ήμερα, πιέζουν για κατάργηση συλλογικών συμβάσεων. Τα μέτρα αυτά δε θα μας βγάλουν από την κρίση. Είναι αναποτελεσματικά, καθώς πολύ μικρό ποσοστό του δημόσιου χρέους είναι σε θέση να καλύψουν. Θα οδηγήσουν στην αύξηση της ανεργίας, στο κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων. Δεν είναι τα τελευταία σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα πιο σκληρά, είτε πάμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είτε όχι. Και αυτό ήδη φαίνεται και από το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι δεν ευθυνόμαστε για την κρίση και δεν πρέπει να πληρώσουμε για αυτή. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν, τα λαμόγια και όλοι όσοι εμπλέκονται να πάνε φυλακή.

Η έξοδος από την κρίση μπορούσε και μπορεί να γίνει και με άλλο τρόπο, με άλλη πολιτική που να εξυπηρετεί τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του. Με αναδιανομή του πλούτου προς όφελος του λαού, να ασκηθούν πολιτικές που θα προωθούν τη μόνιμη σταθερή εργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να ενισχυθούν οι κοινωνικές δαπάνες, να καταργηθούν οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι.


Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, στο όνομα της κρίσης να ισοπεδώσουν όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που με αγώνες και θυσίες ολόκληρων δεκαετιών οικοδομήσαμε. Απέναντι στους διαχωρισμούς που προσπαθούν να επιβάλουν με το διαίρει και βασίλευε ανάμεσα μας, για να στρέψουν τον ένα εργαζόμενο εναντίον του άλλου (δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και ελαστικά εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες) έχουμε κάθε συμφέρον, όλοι μαζί να αγωνισθούμε, επειδή τίποτα και πουθενά δε χαρίστηκε αλλά όλα κατακτήθηκαν με κόπο και αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


-Για να ανατρέψουμε τα αντεργατικά-εφιαλτικά μέτρα της κυβέρνησης-Ε. Ένωσης -Κεφαλαίου

-Για να ανατραπεί το πρόγραμμα σταθερότητας.

Η διέξοδος αυτή βρίσκεται:

-Στην επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους της χώρας.

-Στη φορολόγηση του Κεφαλαίου, των Τραπεζιτών και της Εκκλησίας.

-Στη μείωση των στρατιωτικών δαπανών. Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων.

-Στις δημόσιες επενδύσεις σε βασικούς τομείς των κοινωνικών αναγκών (παιδεία-υγεία-περιβάλλον κ.λ.π.).

-Στην πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

-Στην εθνικοποίηση τραπεζών, για να χρησιμοποιηθούν ως βασικός μοχλός ανάπτυξης.

Πιστεύουμε ότι μία τέτοια πολιτική ευνοείται και ευνοεί αιτήματα των εργαζομένων που είναι:

-Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Πάγωμα των απολύσεων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όχι στις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις

-Στήριξη του Δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης. Κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων- Όχι στην αύξηση των ορίων ηλικίας και στην μείωση των συντάξεων.

-Πάγωμα των τραπεζικών δανείων των εργατικών νοικοκυριών.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΒΥΡΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Ζ΄ΕΛΜΕ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ”

______________________________________________________________

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2107613239, 2107663853

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια