Καταγγελία για έργο οδοποιίας στον Βύρωνα

Πηγή: Καθημερινή

Για παραπλάνηση και παρατυπίες σε μεγάλο έργο οδοποιίας, το οποίο δημοπρατήθηκε χθες, καταγγέλλει τη δημαρχιακή Επιτροπή Βύρωνα η παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα». Από τις 30 εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, τελικώς η εργολήπτρια εταιρεία αναλαμβάνει με έκπτωση 46% από τον αρχικό προϋπολογισμό που ανερχόταν σε 5,8 εκατ. ευρώ.

Οι παρατάξεις του δήμου που προσέφυγαν στην Περιφέρεια Αττικής υποστήριξαν ότι η έγκριση του έργου έγινε βιαστικά και με παραπλανητικό τίτλο, καθώς η τεχνική περιγραφή δεν ανταποκρίνεται στον τίτλο. Η προσφυγή τους απορρίφθηκε, καθώς κρίθηκε εκπρόθεσμη.

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια απλή ασφαλτόστρωση και ο τίτλος του έργου ?Επιφανειακή διευθέτηση ομβρίων υδάτων – αποκατάσταση βατότητας πεζοδρομίων για χρήση από ΑΜΕΑ? δεν αναφέρει πώς ακριβώς και κατά πόσο θα εξυπηρετεί τα άτομα με αναπηρίες, ενώ η αναφορά των δρόμων που θα ασφαλτοστρωθούν φαίνεται ότι περιλαμβάνει και οδούς που είχαν ασφαλτοστρωθεί πρόσφατα», λέει στην «Κ» ο δημ. σύμβουλος κ. Στ. Τζιωρτζιώτης (Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών του Βύρωνα). Απαντώντας στις αμφισβητήσεις ο δήμαρχος Βύρωνα, κ. Ν. Χαρδαλιάς, επισημαίνει ότι «προβλέπεται η ανακατασκευή 4 χλμ. σε πεζοδρόμια, ώστε να εξυπηρετούνται άτομα με αναπηρίες. Αν και η προσφυγή έγινε από τρεις παρατάξεις, μετά τις εξηγήσεις της δημοτικής αρχής, μόνο η μία εξακολουθεί να υπονομεύει τη δημοπράτηση του έργου».

Στο νέο έργο, το μήκος των δρόμων που ασφαλτοστρώνονται προσδιορίζεται σε 40 χλμ., που αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% του οδικού δικτύου του Βύρωνα. Ωστόσο, η Αριστερή Παρέμβαση υποστηρίζει ότι «πίσω από το έργο φαίνεται να υπάρχει προεκλογική σκοπιμότητα», ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος δηλώνει στην «Κ», «δηλαδή τι έπρεπε να κάνω, να σταματήσω τα έργα 8 μήνες πριν από τις εκλογές ή να πάψω να διεκδικώ χρήματα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ