Προσαγωγή κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης

Πηγή: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

Οι Γ. Φραγκιαδάκης και Δ. Στεργιόπουλος, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα, αναγκάστηκαν να διακόψουν την αποψινή αφισοκόλληση της αφίσσας για την διαδήλωση του Σαββάτου 27-2-10 (βλ. εδώ) για να περάσουν μερικές ώρες στο Τμήμα Ασφαλείας Βύρωνα, απ’όπου τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο πριν από τη μιάμιση το πρωί.
Οι αστυνομικοί που τους προσήγαγαν, όχι μόνο αρνήθηκαν να κάνουν την “τυπική” εξακρίβωση των στοιχείων των συντρόφων στο δρόμο, αλλά τους οδήγησαν στο τμήμα αφαιρώντας τους τα κινητά, τους “φιλοξένησαν” στο κρατητήριο (διαβεβαιώνοντάς τους μάλιστα ότι είναι ζεστά…) και τους έβγαλαν τα παππούτσια (!), σε μια επίδειξη ανόθευτης ανοησίας.

Στο Τμήμα βρέθηκαν ορισμένοι από τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτικοί σύμβουλοι, και έπειτα από διαβούλευση, τα παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα, καίτοι απορημένα. Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, ο αξιωματικός υπηρεσίας άφησε να εννοηθεί ότι το πρόβλημα ήταν το περιεχόμενο της αφίσας -τα ονόματα των δολοφονημένων από την αστυνομία τα τελευταία 35 χρόνια, σε σχήμα περιστρόφου. Προφανώς η υπογραφή “Πολιτικές Οργανώσεις” δεν τους έπεισε , πήραν λοιπόν την πρωτοβουλία να τους προσαγάγουν για λόγους εγκυκλοπαιδικούς (“χαρτογράφηση”).
Τουλάχιστον ο υπερβάλλων ζήλος (αφαίρεση παππουτσιών) στηλιτεύτηκε καταπώς έπρεπε από τον αξιωματικό, έστω και μετά την απελευθέρωση των “ταραχοποιών στοιχείων”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια