Ιστορικός θρίαμβος του Αθηναϊκού

Πηγή: SuperBasket

Ιστορική πρόκριση του Αθηναϊκού στους «4»του Eurocup. Η ομάδα του Βύρωνα νίκησε με 78-66 την Ντιναμό Μόσχας στη Ρωσία και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κουρσκ.

Ο Αθηναϊκός, λοιπόν, έγινε η δεύτερη ελληνική γυναικεία ομάδα που έφτασε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στο παρελθόν το είχε πετύχει και ο Σπόρτιγκ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών… Ομως ο Αθηναϊκός δεν αρκείται σε αυτή την πρόκριση. Θέλει να φτάσει ως το τέλος και να κατακτήσει το Eurocup, κάτι που δείχνει πως μπορεί να το κάνει… Αλλωστε νίκησε και μέσα στη Μόσχα και προκρίθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Κορυφαία του Αθηναϊκού – στο πρώτο ματς είχε κερδίσει με 84-60 – ήταν η Τούλα Καλέντζου, που στο καλύτερο φετινό της παιχνίδι είχε 27 πόντους και 7 ασίστ. Η Πετρονίτε είχε 20 πόντους, ενώ καμία από τις παίκτριες του Δικαιουλάκου δεν υστέρησε.

Μάλιστα στα αξιοσημείωτα αποτέλεσε το γεγονός ότι στο 10 του αγώνα υπέστη διάστρεμμα η Ολγα Χατζηνικολάου και δεν αγωνίστηκε ξανά ενώ η Κάντις Ουίγκινς έπαιξε ελάχιστα λόγω του τραυματισμού στο πόδι της.

Επίσης κάτι το οποίο πρέπει να τονιστεί είναι ότι η Ντιναμό Μόσχας είχε απόρθητη την έδρα της σε ευρωπαϊκό αγώνα τα τελευταία 5 χρόνια.

Δεκάλεπτα: 12-30, 29-48, 49-60, 66-78.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ: Κεϊρού 9 (3), Τσερεπάνοβα 4, Σίλνιακ 2, Ντορόσεβα 2, Σολόκοβα, Λογκούνοβα 12, Κούζινα 28 (4), Στόλιερ, Μίκεβα 2, Πόποβα 7 (1).
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλέντζου 27 (4), Λύμουρα, Χατζηνικολάου 4 (1), Βολονάκη 8 (2), Πετρονίτε 20 (13ριμπ.), Σαρέγκου 3 (1), Ουίγκινς 3, Κεχαγιά, Χαλικιά, Ράιλι 8, Βιζμπαριένε 5 (1).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
petros

Απίστευτα πράγματα κάνουν τα κορίτσια του Αθηναϊκού! Ομάδα μοντέλο! Γράφει ιστορία και κάνει περήφανους όλους όσους στο παρελθόν έχουμε υπηρετήσει το μπάσκετ και γενικά τον αθλητισμό! Πάνε για το triple crown!