Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στην κατάληψη των εργαζομένων της ΕΡΓΑΝΗ ΑΕ?

Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ

Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με κλιμάκιο της Τ.Ε. Βύρωνα του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν σήμερα 28-2-10, τους εργαζόμενους της εταιρείας παραγωγής μπετόν ΕΡΓΑΝΗ ΑΕ στις εγκαταστάσεις της στο Βύρωνα δίπλα στο στρατόπεδο Σακέτα στις παρυφές του Υμηττού.

Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:

«Η πρακτική της επιχείρησης ΕΡΓΑΝΗ ΑΕ να έχει απλήρωτους για 5 μήνες, συν το δώρο Χριστουγέννων, τους 39 εργαζόμενούς της στις εγκαταστάσεις της στο Βύρωνα είναι όχι μόνο παράνομη αλλά και απάνθρωπη, αφού με αυτό τον τρόπο τους καταδικάζει εν μέσω οικονομικής κρίσης στην απόλυτη ανέχεια και φτώχεια.

Το επιχείρημα της επιχείρησης ότι δεν τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα, επειδή πωλεί τις εγκαταστάσεις τους στην πολυεθνική ΑΓΕΤ-LAFARGE, είναι νομικά και ηθικά έωλο, γιατί οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους είναι καθαρά δικές της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΓΑΝΗ ΑΕ που έχουν καταλάβει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και καλούμε το Υπουργείο Εργασίας, αντί να σιωπά, να ενεργοποιήσει επιτέλους όλες τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες ελέγχου για να διασφαλίσουν στους εργαζόμενους την καταβολή των δεδουλευμένων και τις θέσεις εργασίας τους».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια