Ας κερδίσουμε από το εμείς και όχι από το εγώ?

Άλλη μία φορά που «φωνές αδικίας» σαν αυτές της Ένωσης Βύρωνα σχετικά με το θέμα της αναβολής των προπονήσεων της ακαδημίας volleyball,  θα μας δώσουν την ευκαιρία να ζητήσουμε συγκροτημένα να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα που έχουν πολλές φορές παρουσιαστεί στον αθλητισμό της περιοχής μας.

Είναι λυπηρό να παίρνουν αναβολή  προπονήσεις για διεκπεραίωση κοινωνικών εκδηλώσεων, ιδιαίτερα όταν είναι προπονήσεις υποδομών.

Τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά διανύουν τη φάση της αναζήτησης ,αν τελικά ο αθλητισμός είναι μία δραστηριότητα που θα ακολουθήσουν ,αν τελικά αντλούν ικανοποίηση και θα παραμείνουν και τα επόμενα χρόνια ως μέλη της αθλητικής οικογένειας ή αν είναι κάτι που γεύτηκαν πρόσκαιρα  αλλά ?για διαφόρους λόγους απογοητεύτηκαν και συνέχισαν με κάτι άλλο?

Σε αντίθεση με τους συνειδητοποιημένους αθλητές μεγαλύτερων ηλικιών οι αθλητές των υποδομών σε κάθε εμπόδιο ,κάθε αναβολή προπόνησης απομακρύνονται πιο εύκολα από το γήπεδο.

Όμως όλα αυτά είναι συμπτώματα της  αδιαφορίας όλων μας ή έστω της μη συνειδητοποίησης της σημαντικότητας  για να θεσπίσουμε κριτήρια , προϋποθέσεις και κανόνες για την λειτουργία του αθλητισμού στο Βύρωνα.

Έχουμε ξαναπεί ότι :

?O τρόπος που γίνεται η επιλογή των ομάδων και του γυμναστηρίου προπόνησης  , τα ωράρια προπονήσεων, η υποστήριξη υλικοτεχνικών υποδομών , των χορηγιών μέσω φορέων και της προληπτικής ιατρικής παρακολούθησης των αθλητών ,δεν πρέπει να είναι θέματα που θα αποσπασματικά θα μας απασχολούν ?.

Συνηθίζουμε όταν κάποιο περιστατικό  συμβαίνει και νιώθουμε την αδικία της μεροληπτικής αντιμετώπισης να το αναδεικνύουμε σαν πρόβλημα όμως ,μετά από λίγο  συνεχίζουμε μέχρι το επόμενο?

Η λύσεις όπως πολύ σωστά  βάζει η Ένωση Βύρωνα πράγματι υπάρχουν αρκεί να μην θέλει , κάθε ένας να λύσει αποσπασματικά το συγκεκριμένο δικό του πρόβλημα και μόνο. Γιατί πολύ απλά όταν ευνοείσαι συνήθως κάποιος αδικείτε , είναι θέμα χρόνου οι θέσεις να παρουσιάζουν εναλλαγές στην προσπάθεια της ισορροπίας.

Δεν πιστεύουμε ότι κερδίζει έτσι ο αθλητισμός και είμαστε σίγουροι ότι αν δούμε την μακροπρόθεσμη αποστολή μας  θα συμφωνήσουμε ότι τελικά άλλα θέλουμε ή τουλάχιστον άλλα πρέπει να θέλουμε .

Όταν αναβαθμίσουμε τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βύρωνα  με την ουσιαστική συμμετοχή μας και τον κάνουμε ένα ενεργό όργανο συντονισμού και διαχείρισης  των θεμάτων του αθλητισμού στο Βύρωνα όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν με «διαφάνεια», με «δικαιοσύνη»και «εμπιστοσύνη».

Κυρίως όμως με στόχους που θα καταλήγουν σε ένα πλάνο πέραν της χρονιάς που με «ορθοπεταλιά» βγάζει απεγνωσμένα ο κάθε αθλητικός σύλλογος .

Οι προτάσεις μας είναι κατατεθειμένες στον Αθλητικό Οργανισμό και κοινοποιημένες στον Δήμαρχο Βύρωνα , δεν θα κουραστούμε ποτέ να προτείνουμε και να είμαστε παρόντες σε θέματα  βελτίωσης και ανάπτυξης του αθλητισμού του Βύρωνα. Θα θέλαμε για μία ακόμη φορά να σκύψουμε με σοβαρότητα επάνω στα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού που τόσα προσφέρει  στην κονωνία.

Τέλος η θέση μας για το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ότι :

« Όσες πίτες ή άλλες έκτακτες εκδηλώσεις πραγματοποιούμε δεν πρέπει να αναβάλουν ούτε τις δικές μας προγραμματισμένες αθλητικές δραστηριότητες, πολύ περισσότερο αν επηρεάζουμε τα προγράμματα και την προσπάθεια τρίτων, ο αθλητισμός γίνετε εντός των γηπέδων και πουθενά αλλού ».

Θέλουμε να αντιληφθούμε όλοι ότι είναι αναγκαίο να κερδίσουμε από το εμείς και όχι από το εγώ?

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΕΑ

Το παιδί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια