Όλγα Χατζηνικολάου: “Ηταν νίκη χρυσάφι”

Πηγή: SuperBasket

Ο Αθηναϊκός απέδρασε από την Ουκρανία κερδίζοντας με ανατροπή δεδομένων την Ντιναμό Κιέβου (56-57) και ουσιαστικά βρίσκεται και με τα δύο πόδια στις 8 καλύτερες ομάδες του EUROCUP. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας λοιπόν πήραν αυτό που ήθελαν έχοντας ως πρωταγωνίστρια στα τελευταία δραματικά λεπτά την Ολγα Χατζηνικολάου.

Η 29χρονη φόργουορντ του Αθηναϊκού μίλησε στο superbasket.gr για την επιτυχία της ομάδας από το Βύρωνα, αλλά και για την απάντηση που έχουν σκοπό στην ομάδα να δώσουν την επόμενη εβδομάδα στο κλειστό της Εργάνης.

Θα ήθελες να μας κάνεις ένα σχόλιο για την “απόδραση” της ομάδας στην Ουκρανία;

“Δεν παίξαμε καλά στα τρία πρώτα δεκάλεπτα και αυτό είναι αλήθεια. Είχαμε χάσει την αυτοσυγκέντρωση μας κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Ντιναμό και έτσι πήρε το προβάδισμα. Ωστόσο κάποια στιγμή συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να αλλάξουμε και να παίξουμε με βάση αυτά που είχαμε πει πριν το παιχνίδι για να κερδίσουμε. Να κάνουμε αυτό που έπρεπε. Ετσι συγκεντρωθήκαμε και παίξαμε δυνατά άμυνα. Υπήρχε διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά πέραν των τακτικών παίξαμε με καρδιά και θέληση και έτσι ήρθε η ανατροπή”.

Πληροφορηθήκαμε ότι η φιλοξενία της Ντιναμό δεν ήταν η αρμόζουσα. Η νίκη ήταν μια απάντηση του Αθηναϊκού;

“Η αλήθεια είναι αυτή. Οτι δεν είχαμε την καλύτερη μεταχείριση από την αντίπαλό μας. Δεν θα έλεγα ότι δώσαμε απάντηση. Απάντηση θα ήταν αν κερδίζαμε με 20 πόντους διαφορά, αλλά τους χρωστάμε στο ματς στην έδρα μας να απαντήσουμε στο παρκέ”.

Στα τελευταία λεπτά, ο Αθηναϊκός ανέτρεψε τα δεδομένα με βασικότερο λόγο εσένα. 

“Ολα ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Απλά έτυχε να βάλω δύο – τρία σημαντικά καλάθια συν την καλή μας άμυνα και να κερδίσουμε τον αγώνα. Αλλωστε υπάρχει θέληση για να κατακτήσουμε τους υψηλούς στόχους που έχουμε”.

Θα ήθελες να μας δώσεις ένα τίτλο για την συγκεκριμένη επιτυχία;

“Θα έδινα τον τίτλο νίκη-χρυσάφι”.

Η απουσία της Ντέιβις, αλλά και το γεγονός ότι η Καλέντζου δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο μπορούσε διότι είχε διάστρεμμα. Οπότε έπαιξε τον ρόλο του….

“Η απουσία της Ντέιβις είναι μεγάλη για την ομάδα διότι ποντάρουμε πολλά πάνω της σε άμυνα και επίθεση. Ετσι ήταν δύσκολο για εμάς. Αφιερώνουμε την νίκη στην Τόγια, αλλά και το γεγονός ότι η Τούλα (σ.σ. Καλέντζου) είχε πρόβλημα και δεν μπορούσε να προσφέρει 100% αυτά που μπορεί έπαιξε τον ρόλο του”.

Η τύχη σας έχει γυρίσει την πλάτη με τους τραυματισμούς. Τι είναι αυτό που σας κρατάει δυνατές;

“Η ομάδα έχει ένα συνδυασμό με πλούσιο ταλέντο και εμπειρία ώστε να μπορέσει να καλύψει τα όποια κενά υπάρχουν με τους τραυματισμούς προκειμένου να καλυφθούν”.

Μπορούμε να πούμε ότι ο Αθηναϊκός ακολουθεί τον δρόμο των Σπόρτιγκ, ΔΑΣΑΛ όσον αφορά την Ευρώπη;

“Μακάρι να φτάσουμε ψηλά όπως και αυτές οι ομάδες. Πάντως το σίγουρο είναι ότι από πέρσι ο Αθηναϊκός έχει αρχίσει να γράφει με χρυσά γράμματα”.

Πλέον θα έχετε μαζί σας και την Ρουθ Ράιλι. Θα ήθελες να μας κάνεις ένα σχόλιο για την συγκεκριμένη προσθήκη;

“Είναι δυνατή παίκτρια με πλούσια εμπειρία από το WNBA και σίγουρα η παρουσία της θα μας βοηθήσει για να καλυφθεί το κενό της Ντέιβις”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια