Παρουσιάστηκε ο Αθηναϊκός

Πηγή: Gazzetta.gr

Ο πρωταθλητής Ελλάδας Αθηναϊκός -που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν ολοκληρώνοντας αήττητος τον «μαραθώνιο» της Α1- παρουσίασε με κάθε επισημότητα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η ομάδα του Βύρωνα θέλει να πάει πιο ψηλά και στοχεύει να κυνηγήσει και τους τρεις τίτλους, με τον κόουτς Τζώρτζη Δικαιουλάκο να υπενθυμίζει: «Δεν έχουμε υπογράψει κανένα συμβόλαιο με την επιτυχία, αλλά με την προσπάθεια».

Στόχος της Διοικούσας Επιτροπής του Αθηναϊκού με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βύρωνα, Νίκο Χαρδαλιά, είναι να αποδείξει ότι το συγκρότημα του Τζώρτζη Δικαιουλάκου δεν είναι… φωτοβολίδα στον χώρο του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, γεγονός που αποδείχτηκε με τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού. Ο νέος Αθηναϊκός παρουσιάστηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με τους ανθρώπους του συλλόγου να οριοθετούν τους στόχους για τη νέα χρονιά.

Δικαουλάκος: «Υπάρχει μεγάλη ευθύνη»

Η εδραίωση στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ σε συνδυασμό με την καταξίωση μέσω της ευρωπαϊκής διαδρομής του Αθηναϊκού είναι το ζητούμενο για την ομάδα του Βύρωνα. Ο προπονητής της ομάδας, Τζώρτζης Δικαιουλάκος, καλείται να διατηρήσει και φέτος τον Αθηναϊκό στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο: «Αρχικά θέλω να τονίσω πως ο σχεδιασμός ξεκίνησε αμέσως μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη προκειμένου να παρουσιαστούμε καλύτεροι, με δεδομένο μάλιστα ότι κατακτήσαμε τον τίτλο αήττητοι. Έτσι όπως απαιτούμε από τις παίκτριες να είναι καλύτερες σε κάθε προπόνηση, έτσι κι εμείς έχουμε τις μεγαλύτερες απαιτήσεις. Συγκεντρώσαμε την αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ, κάποιες από τις καλύτερες παίκτριες της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Όλες οι αθλήτριες είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, διατεθειμένες να ”θυσιάσουν” το εγώ για το καλό του Αθηναϊκού. Εξάλλου οι καλές ομάδες δεν χτίζονται από τους αριθμούς και τα μπάτζετ αλλά από τη ”χημεία” που αναπτύσσεται».

Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στους στόχους του Αθηναϊκού: «Θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα στην Ελλάδα και να πραγματοποιήσουμε καλύτερη πορεία στην Ευρώπη σε σχέση με πέρσι. Όλοι λένε ότι είμαστε το φαβορί ωστόσο τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δεν έχουμε υπογράψει κανένα συμβόλαιο με την επιτυχία αλλά με την προσπάθεια»

Χαρδαλιάς: «Να μην είμαστε πυροτέχνημα»

Ο Δήμαρχος Βύρωνα και επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής του Αθηναϊκού, Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε: «Η κατάκτηση ενός τίτλου είναι η επιβράβευση της προσπάθειας που κάνουμε στην ομάδα, το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που γίνεται από τους προπονητές και τις παίκτριες. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε αξιόπιστοι και να προχωρήσει το γυναικείο μπάσκετ. Υπάρχει μια δύσκολη διεθνής οικονομική συγκυρία που ίσως να πιέζει τα πράγματα, αλλά η διοίκηση της ομάδας είναι μια οικογένεια και τους ευχαριστώ πολύ γι? αυτό. Μοιραζόμαστε όλες τις σκέψεις μας ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει αν ο Αθηναϊκός δεν πατούσε σε στέρεες βάσεις ώστε να μην είμαστε ένα πυροτέχνημα. Τίποτα δεν χαρίστηκε στον Αθηναϊκό. Βήμα βήμα από την Α? ΕΣΚΑ, την Α2 γυναικών έως και σήμερα είχαμε τη συμπαράσταση των χορηγών μας και αυτοί βρήκαν την ανταπόκριση που έπρεπε, από την ομάδα. Στηριζόμαστε στους 12 χορηγούς που καλύπτουν το 75% του μπάτζετ της ομάδας, με πρώτη τη SONY η οποία μας εμπιστεύεται επί σειρά ετών και φέτος έχει δώσει το όνομά της στην ομάδα. Συνοδοιπόρος μας είναι και η τοπική κοινωνία, όπου με τους 18 αρωγούς συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια που κάνουμε.

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Αθηναϊκού σχολίασαν:

Τούλα Καλέντζου: «Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία και όλα να πάνε καλά. Εμείς ως μέλη της ομάδας θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιες των προσδοκιών όλων όσοι έχουν πιστέψει σε εμάς».

Λολίτα Λύμουρα: «Κατ’ αρχήν εύχομαι επιτυχία σε όλους. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στον Αθηναϊκό και εύχομαι να πετύχουμε τους στόχους μας».

Όλγα Χατζηνικολάου: «Ελπίζω να πανηγυρίσουμε τους τίτλους σε όλους τους στόχους που έχουμε θέσει ως Αθηναϊκός».

Γκιντάρε Πετρονίτε: «Ο Αθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα που θα αγωνιστώ μακριά από την πατρίδα μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ».

Κάντις Γουίγκινς: «Είμαι ενθουσιασμένη για το γεγονός ότι θα αγωνίζομαι στον Αθηναϊκό τη νέα σεζόν. Η Αθήνα είναι πολύ όμορφη πόλη. Έχω παίξει σε πολλές ομάδες αλλά αυτή είναι πολύ ξεχωριστή».

Ζωή Κεχαγιά: «Είμαι περήφανη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Ελπίζω να πάμε ψηλά και θέλω να υποσχεθώ ότι εγώ και οι συμπαίκτριές μου θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε».

Κατερίνα Χαλικιά: «Είναι χαρά μου που αγωνίζομαι στον Αθηναϊκό, την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας όπως επίσης και για το ότι επιστρέφω στον σύλλογο που έκανα τα πρώτα μου μπασκετικά βήματα».

Βαΐα Μερισιώτη: «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Θέλουμε να εκπληρώσουμε όλους τους στόχους που έχουν τεθεί».

Ιρένε Βιζμπαρένιε: «Οι συμπαίκτριές μου είναι εξαιρετικές. Ευχαριστώ τους σπόνσορες και όλους όσοι βοηθούν ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Παρόντες ήταν εκτός από τον πρόεδρο της ΕΟΚ Ανδρέα Μιαούλη, ο Γενικός Γραμματέας Τάκης Τσαγκρώνης και ο ταμίας Απόστολος Τασούλας. Εκεί ήταν ακόμα ο δήμαρχος Υμηττού, Χρήστος Ζούπας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας, ο γιατρός της ομάδας Δημήτρης Τσούκας καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών του Αθηναϊκού.

Γιάννης Σταυρουλάκης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια