Το ταξίδι της «Μήδειας»

Πηγή: Φεστιβάλ Βύρωνα

Μια από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες του ελληνικού ρεπερτορίου, τη Μήδεια, γραμμένη από τον Μποστ (Χρύσανθο Μποσταντζόγλου) παρουσιάζει, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, το Θέατρο Προσκήνιο.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη, θα δοθεί στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα, «Στη Σκιά των Βράχων».

Η μοναδικότητα της γραφής του Μπόστ, παρουσιάζει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη, σε μια κωμικοτραγική φιγούρα. Όλοι οι ήρωες της γνωστής Αρχαίας Τραγωδίας, μεταφέρονται στην σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα με έναν περίτεχνο και αριστοφανικό τρόπο γραφής.

Στη Μήδεια, ο Μποστ ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που αποφασίζει να σφάξει τα παιδιά της επειδή είναι παλιόπαιδα, δεν παίρνουν τα γράμματα και ούτε να δουλέψουν θέλουν, ενώ παράλληλα ο άντρα της την κερατώνει και θέλει να παντρευτεί την πριγκίπισσα της Κορίνθου. Έτσι, θολωμένη η Μήδεια από τη ζήλια και όλα τα προβλήματα που την περικυκλώνουν, αρπάει το χασαπομάχαιρο απ’ την κουζίνα και φευ!

Η εκδοχή που θα παρουσιάσει ο Πέτρος Φιλιππίδης περιέχει αρκετά στοιχεία που μετατρέπουν το αρχικό κείμενο σε μια ακόμα πιο σύγχρονη κωμωδία που εξακολουθεί να στηρίζεται στη μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας.

Αναφορές στα πρόσφατα σκάνδαλα αλλά και σε άλλα σύγχρονα στοιχεία της εποχής μας, προσαρμόζονται στην κωμωδία του Μπόστ και μεταφέρουν την σάτιρα του στο σήμερα, για να αποδείξουν την διαχρονικότητα του κειμένου του.

Παίζουν
Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Γαλίτης, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Ψυχογιός, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Μάνος Παπαγιάννης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος , Στέλιος Γεράνης, Γιάννης Κοτσαρίνης, Δημήτρης Θεοδώρου, Τάσος Αλατζάς, Σπύρος Παππάς, Βασίλης Παπαγεωργίου, Βασίλης Μυλωνάς.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Μουσική: Γιούρι Στουπέλ
Χορογραφία: Ελπίδα Νίνου
Βοηθός Χορογράφου: Θανάσης Γιαννακόπουλος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλίνα Κοτσοβούλου

Ώρα έναρξης: 9:00μμ
Τιμή εισιτηρίου: 20? – Νεανικό: 15?
Το νεανικό ισχύει για παιδιά ηλικίας έως 15 χρονών

Προπώληση εισιτηρίων από 10 Αυγούστου:

Δημαρχείο Βύρωνα Καραολή & Δημητρίου 32-36
Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 π.μ. ? 2.30 μ.μ.

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα (Παλαιό Δημαρχείο)
Κύπρου & Ευαγγελικής Σχολής
Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 π.μ. ? 8.00 μ.μ.

Ταμεία Θεάτρων Βράχων:
Από Βύρωνα: Καθημερινά 6.00 μ.μ. ? 10.00 μ.μ.
Από Υμηττό: τις ημέρες των παραστάσεων 6.00 μ.μ. ? 10.00 μ.μ.

Δισκοπωλεία «METROPOLIS»

Δισκοπωλείο «SALINA» Υμηττού 125, Παγκράτι

Ηλεκτρονική προπώληση από 10 Ιουλίου:

Τicket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
www.ticketservices.gr τηλ: 210 7234567

www.i-ticket.gr τηλ. Κρατήσεις: 801-11-60000

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια