Το περιβάλλον σε πρώτη προτεραιότητα

Πηγή: Η Αυγή

?Είναι πολύ σημαντικό στην εκλογική αναμέτρηση τα ζητήματα του περιβάλλοντος να μην καταχωθούν σε δεύτερη και τρίτη σειρά, αλλά να είναι σε πρώτη προτεραιότητα? τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, χαρακτηρίζοντας “σημαντικό κριτήριο” για την ψήφο των “ενεργών και σκεπτόμενων πολιτών” τις προτάσεις των πολιτικών κομμάτων για το περιβάλλον. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με τους δημάρχους των 15 δήμων που συναποτελούν τον ΣΠΑΥ για την κατάσταση στον Υμηττό καθώς και για τη σημαντική νίκη που πέτυχαν τοπική αυτοδιοίκηση και ενεργοί πολίτες με την προσωρινή απαγόρευση των εργασιών για τις 36 κατοικίες αξιωματικών στο στρατόπεδο Σακέτα. Στις δηλώσεις του ο Αλ. Τσίπρας εξήρε τις προσπάθειες ?της σπουδαίας διαδημοτικής πρωτοβουλίας? και τον αγώνα των ενεργών πολιτών για τη σωτηρία του Υμηττού τονίζοντας πως ?είναι πολύ σημαντικό αυτή η πρωτοβουλία να συνεχιστεί και να ενισχυθεί?.

Δήμαρχοι: Ψίχουλα δίνει η κυβέρνηση για την πρόληψη από τις πυρκαγιές

Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκαν οι δήμαρχοι των περισσότερων περιοχών που συμμετέχουν στον ΣΠΑΥ, οι οποίοι και μίλησαν για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει ο σύνδεσμος για την υπεράσπιση των προτάσεών του, θέσεις που -όπως φάνηκε και κατά τη συζήτηση- εν πολλοίς συμμερίζεται και ο χώρος της ριζοσπαστικής αριστεράς: Κατάργηση της Β? ζώνης προστασίας και ενοποίησή της με την Α? ζώνη, ανακήρυξη του Υμηττού σε Εθνικό Δρυμό, δημιουργία δασαρχείου Υμηττού, κατάρτιση δασικών χαρτών κ.λπ. Αναφορικά με το ζήτημα της πρόληψης το οποίο συζητήθηκε έντονα τις προηγούμενες μέρες με αφορμή τις πυρκαγιές στην ΒΑ Αττική, οι δήμαρχοι τόνισαν πως -παρά τα όσα ακούστηκαν για το ?τι έκαναν οι δήμοι τα λεφτά?-, οι πόροι από την πολιτεία είναι ?ψίχουλα?: ?Οι υπερωρίες των εργαζόμενων τις μέρες που φύσαγε κόστισαν περισσότερα από όλο το ποσό που δίνουν για την πρόληψη?, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καισαριανής Σπ. Τζόκας, επισημαίνοντας παράλληλα τον καίριο ρόλο που παίζουν οι χιλιάδες εθελοντές που ?φρουρούν το δάσος και διασώζουν την κατάσταση χωρίς να ζητούν κανένα αντάλλαγμα και σε βάρος της προσωπικής τους ζωής?.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι δήμαρχοι Ηλιούπολης, Ι. Αναγνώστου, Αργυρούπολης, Δημ. Ευσταθιάδης, Παιανίας, Δημ. Δάβαρης, Βούλας, Γ. Μάντεσης, Γλυκών Νερών, Γ. Σιώκος, Κρωπίας, Θ. Αθανασόπουλος, και Βάρης, Παν. Καπετανέας, καθώς φυσικά και ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Βύρωνα Γ. Χαρδαλιάς, ο οποίος και ευχαρίστησε τον Αλ. Τσίπρα που ήταν ?ο μόνος αρχηγός που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας?.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούνταν από τον Β. Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, Π. Τριγάζη, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Χαρά Καφαντάρη και Γ. Μπούτρη από τη Διαθεματική Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ και τον Μπάμπη Μπιλίνη, μέλος του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥΝ, οι οποίοι και εξέφρασαν την απεριόριστη στήριξη του χώρου στον αγώνα των δήμων και των πολιτών.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο όσοι θέλουν να μας συντρίψουν

?Η κοινωνία έχει ανάγκη από την ισχυρή παρουσία της σύγχρονης ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς?, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στις πρόωρες κάλπες στις οποίες εξώθησαν τον πρωθυπουργό ?τα επιχειρηματικά συμφέροντα και το οικονομικό κατεστημένο προκειμένου να αναζητηθεί νωπή εντολή αυτοδυναμίας ή και μεγάλου συνασπισμού, ώστε να περάσουν νέα πιο επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα?. Τόνισε δε πως ?λογαριάζουν δίχως τον ξενοδόχο? όσοι έχουν σύνθημα να συντρίψουν τον ΣΥΡΙΖΑ ?για να τους βγουν τα κουκιά?: ?Οι προοδευτικοί πολίτες δεν θα τους κάνουν τη χάρη?, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια