Μαθήματα ελληνικών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βύρωνα

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Μάθετε ελληνικά σε παιδικό σταθμό του Δήμου σας, ενώ το παιδί σας απασχολείται δημιουργικά.

Το πρόγραμμα «Η μαμά μαθαίνει ελληνικά εν Δήμω» αποτελεί επέκταση του αντίστοιχου προγράμματος του Δήμου Αθηναίων που υλοποιείται από το 2008 και απευθύνεται σε εσάς, τις μητέρες ανήλικων παιδιών που θέλετε να μάθετε την ελληνική γλώσσα, απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή σας στην ελληνική κοινωνία. Το πρόγραμμα σας δίνει τη δυνατότητα, εντελώς δωρεάν, να μάθετε να μιλάτε, να γράφετε και να διαβάζετε Ελληνικά, ενώ τα παιδιά σας απασχολούνται δημιουργικά σε διπλανή αίθουσα του ίδιου χώρου από πεπειραμένο παιδαγωγό.

Το πρόγραμμα «Η μαμά μαθαίνει Ελληνικά εν Δήμω» υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία σε συνεργασία με το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείς Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στους Δήμους Αθηναίων, Βύρωνα, Ηρακλείου Αττικής, Καλλιθέας, Νέας Χαλκηδόνας, Πειραιά, Περιστερίου και Χαϊδαρίου.

Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Η διάδοση και η εκμάθηση της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, καθώς και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού.
  • Η απόκτηση γνώσεων ούτως ώστε οι μητέρες να είναι σε θέση να βοηθούν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της μαθητικής τους πορείας και, κατά συνέπεια, ο περιορισμός και η μείωση της σχολικής αποτυχίας και διαρροής.
  • Η αποτελεσματική επικοινωνία με εκπαιδευτικούς και με φορείς.
  • Η ενίσχυση της κοινωνικής και επαγγελματικής θέσης των γυναικών.
  • Η διάδοση της ελληνικής γλώσσας, απαραίτητη προϋπόθεση για την αλληλοκατανόηση μεταξύ γηγενών και αλλοδαπών πολιτών και την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου.


Λειτουργία των τμημάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας:
Το πρόγραμμα προβλέπει δύο επίπεδα: αρχαρίων και προχωρημένων

Διάρκεια εκπαίδευσης:

  • Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος: 14 Σεπτεμβρίου 2009
  • Χρονική Διάρκεια: 120 ώρες, 13 ή 15 εβδομάδες
  • Συχνότητα συναντήσεων: 3ωρο απογευματινό, 3 φορές την εβδομάδα ή 4ωρο απογευματινό, 2 φορές την εβδομάδα


Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα αντίστοιχα τηλέφωνα:
Δήμος Βύρωνα: 210- 7658457 & 210-7668970

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια