Προσφυγή στο ΣΤΕ από τον ΣΠΑΥ για τα παράνομα κτίσματα του ΓΕΑ

Πηγή: ΣΠΑΥ

Σήμερα το πρωί, οι νομικοί σύμβουλοι του Συνδέσμου, μετά από εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής  Επιτροπής και εντολή του Προέδρου και Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, και μετά από τη συμμόρφωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας να συνταχθεί με την από  05.08.2009 εισαγγελική παραγγελία για προσκόμιση των σχετικών εγγράφων που αφορούν στην κατασκευή των 36 κτισμάτων-δωματίων εντός του στρατοπέδου της πρώην 350 Π.Μ. και εντός της Β΄ ζώνης Υμηττού, προχώρησαν στην κατάθεση αίτησης ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της εγκριτικής πράξης του ΓΕΑ για τις εν λόγω κατασκευές, καθώς και αιτήσεων αναστολής εκτέλεσης και έκδοσης προσωρινής διαταγής (ασφαλιστικά μέτρα).

Ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του ΣΠΑΥ Νικόλαος Λαπαθιώτης, αμέσως μετά την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών και με εντολή της Ε.Ε. του ΣΠΑΥ, προσπαθήσαμε να εδραιώσουμε νομικά όλα εκείνα τα επιχειρήματα που ήταν αναγκαία στην προσπάθειά μας να προσβάλλουμε τις πράξεις της διοίκησης του ΓΕΑ που αφορούν στην κατασκευή των παράνομων κτισμάτων εντός της Β? Ζώνης Υμηττού. Με δεδομένη την άρνηση του ΓΕΑ να σταματήσει άμεσα την κατασκευή των παρανόμων κτισμάτων, προχωρήσαμε τόσο σε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, όσο και  σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και κάτω από την πίεση που ασκήσαμε μας χορηγήθηκαν τα σχετικά έγγραφα. Το λόγο έχει πλέον η Ελληνική Δικαιοσύνη!»

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την έκτακτη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, δήλωσε τα εξής: «Δυστυχώς τα αντανακλαστικά της ηγεσίας των Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων. Τη στιγμή που τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και δη του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου στο Λεκανοπέδιο, του Υμηττού, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του ενός εκατομμυρίου εκατό χιλιάδων πολιτών που διαμένουν στους 15 Δήμους γύρω από το βουνό, η ελληνική πολιτεία ετσιθελικά και χωρίς λογική αρνείται να αποτρέψει την επιπλέον τσιμεντοποίηση του βουνού. Η προσφυγή στην δικαιοσύνη είναι μόνο η αρχή. Καλούμε τους ενεργούς πολίτες σε επαγρύπνηση και αγώνα και ξεκαθαρίζουμε προς άπαντες ότι νέα αντιπυρική περίοδος δεν θα ξεκινήσει χωρίς να έχουν λυθεί τα χρόνια θεσμικά ζητήματα που αφορούν στην προστασία του Υμηττού. Ας αναλάβουν όλοι επιτέλους τις ευθύνες τους!»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια