Παράνομες οι κατοικίες της Αεροπορίας στον Υμηττό

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Με την ιδιότητα και του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, επισημαίνει ότι στο άρθρο 3 του συγκεκριμένου νομοθετήματος (ΦΕΚ 544 Δ’ της 31/8/1978) καθορίζεται ότι στη ζώνη Β’ επιτρέπεται μόνον η δόμηση κτιρίων αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, διδακτηρίων και γενικά εξυπηρέτησης ευαγών σκοπών, καθώς και η δημιουργία πάρκων και χώρων πράσινου.

Επισημαίνει ακόμη ότι, ανεξάρτητα από το γεγονός πως οι κατοικίες εμφανίζονται από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ως στρατιωτική εγκατάσταση για να παρακαμφθεί ο έλεγχος από την αρμόδια Πολεοδομία, το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ έχει επιβάλει αναστολή οικοδομικών εργασιών σε όλη την προστατευόμενη περιοχή εν όψει της προώθησης νέου προεδρικού διατάγματος. Από αυτή την υποχρέωση δεν εξαιρούνται οι στρατιωτικές υποδομές.

Χθες, 23 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση προς του συναρμόδιους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εθνικής Αμυνας, με την οποία ζητούν να κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή ολόκληρος ο Υμηττός και να προωθηθεί το νέο διάταγμα με βάση τις προτάσεις των περιβαλλοντικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων. Ζητούν επίσης να καταργηθεί η ειδική διαδικασία για τις Ενοπλες Δυνάμεις όταν δεν αφορούν στρατιωτικές υποδομές.

«Προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης», χαρακτηρίζει ο Νίκος Χρυσόγελος την ανέγερση κατοικιών για αξιωματικούς στη Β’ ζώνη Υμηττού. Ο εκπρόσωπος της γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων επισημαίνει ότι οι κατασκευές γίνονται μέσα στο καλοκαίρι, περίοδο κατά την οποία εθελοντές και δασοπυροσβέστες αγωνίζονται για τη διατήρηση του ελάχιστου πράσινου που απέμεινε στην Αττική. Συνδέει τις κατασκευές με την επιχειρούμενη τροποποίηση του Π.Δ. με το οποίο ο Υμηττός θα γίνει υποβαθμισμένο αστικό πάρκο, καθώς και με τα σχέδια για νέο αυτοκινητόδρομο.

Χ.ΤΖ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια