Μπουλντόζες στον Υμηττό για την ανέγερση 36 κατοικιών αξιωματικών της Αεροπορίας

Πηγή: in.gr

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για προστατευόμενη περιοχή, εδώ και ενάμισι μήνα οι μπουλντόζες εργάζονται στο πρώην στρατόπεδο Σακέτα στο δάσος του Υμηττού (Β’ Ζώνη Προστασίας) για την ανέγερση 36 κατοικιών που προορίζονται για τους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Την ώρα που οι μνήμες από τις μεγάλες πυρκαγιές- καταστροφές του 1995, του 1998 και του 2007 παραμένουν νωπές, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επέλεξαν να προχωρήσουν στο χτίσιμο 2.000 τ.μ. στην περιοχή Σακέτα» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Προστασίας του Υμηττού.

Όπως δήλωσε στα Νέα, ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, οι 15 δήμοι – μέλη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού προγραμματίζουν κινητοποιήσεις μετά τις 15 Αυγούστου, αν δεν σταματήσουν τα έργα.

«Είμαστε αντίθετοι στο έργο που γίνεται και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το σταματήσουμε. Μπορεί από το ΓΕΑ να έχουν την καλύτερη πρόθεση για να ασκήσουν κοινωνική πολιτική για τους δικούς τους ανθρώπους, όμως το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό είναι το δάσος που ανήκει σε όλους και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε» τόνισε ο δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας.

Το ΠΑΣΟΚ, με ερώτησή του προς τον Γιώργο Σουφλιά ζήτησε για ακόμα μία φορά να μετατραπεί ο Υμηττός σε εθνικό δρυμό, καλώντας παράλληλα τον υπουργό να απαντήσει εάν θα επιμείνει στο «δασοκτόνο» -όπως το χαρακτηρίζει- ΠΔ.

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννα Φιλίνη σημείωσε; «Σε μια στιγμή όπου το ΥΠΕΧΩΔΕ διατείνεται με νέο ΠΔ ότι προστατεύει τον Υμηττό, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι διακηρύξεις αυτές στοχεύουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια.

» Παράλληλα υπογραμμίζουμε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που τώρα για άλλη μια φορά δεν διστάζει να τσιμεντοποιήσει τον Υμηττό, ήδη κατακρατεί παράνομα 450 στρέμματα στη Β’ Ζώνη Υμηττού, στην περιοχή του Πάρκου Γουδή, που όφειλε εδώ και τριάντα χρόνια να έχει παραδώσει στους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου και να εφαρμόσει το σχετικό νόμο.»

Αναστολή από το ΥΠΕΧΩΔΕ

Σε ανακοίνωση της Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιά αναφέρεται ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς, ανταποκρινόμενος στο αίτημα που από μηνών του υπέβαλε η υπερνομάρχης Ντίνα Μπέη και η «Συνεργασία των 12 Φορέων για το Περιβάλλον» ανακοίνωσε την έκδοση αποφάσεώς του με την οποία αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών εργασιών εντός της Ζώνης Β’ του Υμηττού επί εννέα μήνες.

Σε έγγραφό του ο υπουργός δηλώνει επίσης ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης για το σχέδιο τροποποίησης του Π. Διατάγματος Προστασίας του Ορεινού Όγκου του Υμηττού και επισημαίνει ότι στο σχέδιο «συμπεριελήφθησαν οι απόψεις των φορέων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια