Τίμησαν τη μνήμη των τεσσάρων πυροσβεστών

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της κατάσβεσης της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στο δάσος του Καρέα, στον Υμηττό, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Το τρισάγιο πραγματοποιήθηκε στον τόπο όπου έχασαν τη ζωή τους, το 1998, οι αρχιπυροσβέστες Δημήτρης Μαλούκος και Θεμιστοκλής Μαυραειδής, ο πυροσβέστης Αλέξανδρος Διαβολής και ο εθελοντής πυροσβέστης Δημήτρης Καραμολέγκος.

«Δεν ξεχνάμε τη θυσία των ανθρώπων, πυροσβεστών και εθελοντών, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη με τη φωτιά, τη μάχη για το κοινωνικό σύνολο κάτω από αντίξοες συνθήκες και έδωσαν τη ζωή τους θυσία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και τόνισε το χρέος όλων «να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατέψουμε τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

«Πέρασαν 11 χρόνια από την ημέρα που έχασαν τη ζωή τους οι ήρωές μας και σήμερα δίνουμε ξανά τον όρκο, πως η θυσία τους δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη, αλλά θα φωτίζει και θα καθοδηγεί τον καθημερινό αγώνα μας για την προστασία του πολίτη, τον περιορισμό των επιπτώσεων από τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και τη μείωση των καμένων δασικών εκτάσεων», επισήμανε από την πλευρά του ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αθανάσιος Κοντοκώστας.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν οι συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των αδικοχαμένων πυροσβεστών, ο γ.γ. πολιτικής προστασίας Μ. Μουζάς και εκπρόσωποι των ΟΤΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια