Ανακοίνωσε Πετρονάιτ ο Αθηναϊκός

Πηγή: Super Basket

Την ολοκλήρωση μιας σημαντικής μετεγγραφής ανακοίνωσε ο Αθηναϊκός. Η Λιθουανή Γκιντάρε Πετρονάιτ είναι το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα της ομάδας του Βύρωνα?

Η ανακοίνωση?

Η Διοικούσα Επιτροπή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του συλλόγου ανακοινώνει την απόκτηση της Λιθουανής παίκτριας Gintare Petronyte, από την Πρωταθλήτρια Λιθουανίας ομάδα της TEO VILNIUS, για την κάλυψη  της θέσης της κοινοτικής παίκτριας για τους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος και Κυπέλλου καθώς και για τους αγώνες στο EURO CUP. Η παίκτρια είναι 20 χρονών, με ύψος 1.96 και παίζει στην θέση 5, είναι Διεθνής με την ομάδα της Λιθουανίας (Γυναικών και Νέων Γυναικών).

Στη φετινή διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Λετονία τελείωσε με  Μ.Ο. ανά παιχνίδι 10,2 πόντους, 6,8 ρημπάουντ, 0,8 ασίστ και 1 μπλοκ σε 23,5 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο αντίστοιχο  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών στην Πολωνία τελείωσε με  Μ.Ο. ανά παιχνίδι 20,6 πόντους, 11 ρημπάουντ, 2,9 ασίστ, 2 κλεψίματα  και 2,8 μπλοκ σε 31,8 λεπτά συμμετοχής.

Παράλληλα πέρυσι στην LMKL league αναδείχτηκε πρώτη στα ρημπάουντ και σε μπλόκ και δεύτερη σκόρερ του Λιθουανικού πρωταθλήματος  με  Μ.Ο. ανά παιχνίδι 18,5 πόντους, 9,7 ρημπάουντ, 2 ασίστ, 1,8 κλεψίματα και 3 μπλοκ σε 26,4 λεπτά συμμετοχής και βραβεύθηκε φέτος το καλοκαίρι από την FIBA EUROPE ως η κορυφαία παίκτρια της Ευρώπης (U20) για το 2008. Μετά  την απόκτηση της Gintare Petronyte , ο προπονητής της ομάδας Τζώρτζης Δικαιουλάκος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η Gintare είναι μια εξαιρετική παίκτρια, υψηλών προδιαγραφών, η οποία τα επόμενα δύο χρόνια θα βοηθήσει σημαντικά την προσπάθεια της ομάδας μας σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Να σημειωθεί ότι η ομάδα μας απέκτησε και τα δικαιώματα της παίκτριας  μετά από συμφωνία που επιτεύχθηκε και υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες στο Μόναχο, μεταξύ του Γενικού Διευθυντού της ΤEO VILNIUS Άρβιντας Ταμασάουσκας και του επικεφαλής της Δ.Ε . της ομάδας μας  Νίκου Χαρδαλιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια