Σωματείο εργαζομένων Δ.Β.: “Σεβαστείτε τα δικαιώματά μας”

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην απόφαση της δημοτικής αρχής να εγκαταστήσει ηλεκτρονικά ρολόγια για τον έλεγχο της  τήρησης του ωραρίου των εργαζομένων.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα κοστίσει 7900 ευρώ και θα διαχειρίζεται σε πραγματικό χρόνο τις παρουσίες προσωπικού για το Δήμο και για όλες τις περιφερειακές Υπηρεσίες.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα στην ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει οτι το κόστος του έργου είναι ιδιαίτερα υψηλό, ενώ υπάρχουν άλλοι τρόποι χωρίς οικονομικό κόστος να ελέγχεται το ωράριο των εργαζομένων. Μάλιστα αναφέρει ότι η Δημοτική αρχή επιλέγει να ξοδέψει ένα τόσο μεγάλο ποσό τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη αναγκαία υλικά για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου, ενώ οφείλει χρήματα σε εργαζόμενους – υπερωρίες, μέσα ατομικής προστασίας, γάλα και όχι μόνο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

7.900 ευρώ βρέθηκαν για να αγοραστούν και να τοποθετηθούν
ηλεκτρονικά ρολόγια και μαγνητικές κάρτες για τον έλεγχο των εργαζομένων. 

Χρήματα όμως για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου
και των Νομικών Προσώπων δεν υπάρχουν.

Η  Δημοτική Αρχή του κ. Χαρδαλιά με την πολιτική της, σε συνδυασμό και με την πολίτικη της συγκυβέρνησης και των μνημονίων έχει οδηγήσει τη λειτουργία ο Δήμου στην υποβάθμιση και στην απαξίωση. Τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη αναγκαία υλικά για να λειτουργήσουν οι  υπηρεσίες, (ανταλλακτικά και ελαστικά για τα οχήματα, φωτοτυπικό χαρτί και μελάνι για τους εκτυπωτές, σκούπες και φαράσια, υλικά καθαρισμού, απορριμματοφόρα οχήματα δεν έχουν υγραέριο για να κινηθούν,  ο Δήμος επιβαρύνεται με  οικονομικά  πρόστιμα για αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, κλπ) πήραν την απόφαση να δώσουν 7.900 € και τοποθετούν αυτές τις ημέρες ηλεκτρονικά ρολόγια, ενώ υπήρχαν και άλλοι τρόποι χωρίς οικονομικό κόστος να ελέγχεται το ωράριο των εργαζομένων.

Αλήθεια θα υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων για το ωράριο ή θα υπάρχουν κάποιοι που θα εξαιρεθούν;

Την ίδια στιγμή η Δημοτική αρχή οφείλει χρήματα σε εργαζόμενους – υπερωρίες, μέσα ατομικής προστασίας, γάλα και όχι μόνο. Ενώ για να καταβάλει στις τράπεζες, τις δόσεις που παρακρατούσε από τους εργαζόμενους  χρειάστηκε να γίνουν παρεμβάσεις από το σωματείο και πάλι οφείλει δυο μήνες.

κ. Δήμαρχε

Με την πολιτική σας πρακτική απαξιώνετε τις υπηρεσίες του Δήμου. Θύματα αυτής της απαξιωτικής ,αντιλαϊκής σας πολιτικής είναι και οι εργαζόμενοι και οι δημότες.

Εμείς σεβόμαστε τη δουλειά μας και τις υποχρεώσεις μας, σεβαστείτε κι εσείς τα δικαιώματά μας..

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γραμματέας

Παναγιωτόπουλος Χ.                                              Χαλβαντζής Γ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια