Δικαστική κόντρα του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Β. με τη δημοτική αρχή για το γάλα

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα και την Δημοτική Αρχή, με αφορμή τη δικαστική αντιπαράθεση του Δήμου Βύρωνα με τους εργαζόμενους, που διεκδικούν χρηματική αποζημίωση έναντι παροχής γάλακτος που δεν έλαβαν το 2011.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, δικηγόρος του Δήμου προσήλθε στο δικαστήριο και κατέθεσε ως αντίδικος σε βάρος τους. Αμφισβήτησε τις συλλογικές συμβάσεις, ζήτησε να απορριφθεί η αγωγή των εργαζομένων, να καταδικαστούν και να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του δικαστηρίου, το Σωματείο Εργαζομένων πραγματοποίησε έντονη παράσταση διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή, παρουσία του Δημάρχου κ. Κατωπόδη, καταγγέλλοντας ως αντεργατική τη συγκεκριμένη πράξη. Επισήμανε ότι η επιχειρηματολογία που κατατέθηκε στο δικαστήριο αμφισβητεί τις συλλογικές συμβάσεις  και την νομοθεσία που κατοχυρώνουν το δικαίωμα των εργαζομένων για να τους καταβάλλεται καθημερινά η παροχή του γάλατος.

Κατά του Δημάρχου Βύρωνα η ΠΟΕ-ΟΤΑ  

Την αντίθεσή της στην ενέργεια της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Βύρωνα κ. Γρηγόρη Κατωπόδη εξέφρασε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός και κάλεσε τη Δημοτική αρχή και το Δήμαρχο Βύρωνα να ανακαλέσουν την απόφαση ώστε άμεσα να καταβληθούν τα χρήματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι. Σε διαφορετική περίπτωση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα στηρίξει κάθε αγωνιστική παρέμβαση των εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα που διεκδικούν αυτονόητα, κεκτημένα δικαιώματα.

Υποχώρηση από τη Δημοτική Αρχή

Λίγες ώρες μετά την παράσταση διαμαρτυρίας και τις ανακοινώσεις, ο Δήμαρχος Βύρωνα κατέθεσε κείμενο προσθήκη στο δικαστήριο, όπου αναγνωρίζει το αίτημα των εργαζομένων και δέχεται να τους καταβληθούν τα χρήματα τις ημέρες που εργάστηκαν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε διαφωνίες ή αστοχίες, σε ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, είναι πάντα έτοιμος για συνεννόηση στην κατεύθυνση της λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια