Αν θα μπορούσαν, τον κόσμο θα άλλαζαν…

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Σε μια καλοσχεδιασμένη εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τα παιδιά κατέθεσαν τη δική τους αγωνία για το μέλλον του πλανήτη μας.

Εκεί, σε μια κατάμεστη αίθουσα στη σκιά των βράχων του Βύρωνα, ακούσαμε τους μικρούς μαθητές να μας εξηγούν για τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά και τις παγίδες που κρύβουν η ανάπτυξη και η «πράσινη» ενέργεια.

Μ’ έναν εξαιρετικό συνδυασμό βίντεο, τραγουδιών, λόγου και δρώμενων, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους Βαγγέλη Μώκου, Μάκη Σημίτη, Ελένης Πλιάτσικα, Ιωάννας Πλιάτσικα και Ματίνας Μαυρίδου, οι μικροί άφησαν άναυδους τους μεγάλους με τις γνώσεις τους για το Big Bang, τον Γαλιλαίο, τις διαστημικές παρατηρήσεις αλλά και τα φωτοβολταϊκά, τη βιομάζα, τη γεωθερμία και το «σπίτι τού αύριο».

Μια πραγματικά αξιέπαινη και συγκινητική προσπάθεια που έγινε ακόμα πιο συγκινητική όταν στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι μαθητές τραγούδησαν εν χορώ «αν θα μπορούσα τον κόσμο θα άλλαζα».

Με τέτοιε ευαισθησίες, γνώσεις και προσπάθειες είναι σίγουρο ότι μπορούν. Και πρέπει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια