Ιστορικός τελικός για τον Αθηναϊκό

Πηγή: Τα Νέα

Τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ είναι έτοιμος να χαρίσει ο Αθηναϊκός σήμερα (20:30) απέναντι στη Ναντέζντα στο κλειστό της Εργάνης, στον δεύτερο τελικό του EuroCup. Μία επιτυχία που δεν κατάφερε να γευτεί ούτε ο Σπόρτιγκ των δύο συμμετοχών σε φάιναλ φορ ευρωπαϊκής διοργάνωσης και των 21 τίτλων στο ελληνικό γυναικείο πρωτάθλημα.

Μία ομάδα που μέχρι και τη σεζόν 2005-2006 αγωνιζόταν στην ΕΣΚΑ, το 2007 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών, το 2008 πήρε την 5η θέση στην Α1 και εξασφάλισε για πρώτη φορά την έξοδο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, το EuroCup την επόμενη σεζόν. Το 2009 η ομάδα του Βύρωνα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας, χωρίς ούτε μία ήττα σε 26 αγωνιστικές, ρεκόρ που δεν είχε καταγραφεί ποτέ πριν στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού γυναικείου πρωταθλήματος.

Οι παίκτριες του Τζωρτζή Δικαιουλάκου κατάφεραν να γεμίσουν το κλειστό της Εργάνης, να φέρουν στις κερκίδες ακόμη και αστέρες της Α1 ανδρών και πλέον βρίσκονται μόλις ένα βήμα μακριά από την κορυφή, το πρώτο σκαλί στο βάθρο του EuroCup.

Η νίκη τους με 65-57 επί της Ναντέζντα στο Όρενμπουργκ, στον πρώτο τελικό, τις καθιστά φαβορί, απέναντι στις Ρωσίδες στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Μία νίκη ή ακόμη και μία ήττα με διαφορά μέχρι 7 πόντους είναι το ζητούμενο για τον Αθηναϊκό που θέλει να μετατρέψει σε φιέστα πρωταθλητή, μέσα στην έδρα του, την καταληκτική αναμέτρηση. Στη μόλις δεύτερη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ο Αθηναϊκός ευελπιστεί πως θα σηκώσει αύριο το τρόπαιο.

Ο απρόσμενος τραυματισμός της Ρουθ Ράιλι στον ώμο, όταν συγκρούστηκε με την Αφροδίτη Κοσμά αποτελεί πονοκέφαλο για τον τεχνικό του Αθηναϊκού, ενώ προπονήσεις έχασε και η Νικόλ Σούλις λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Και οι δύο παίκτριες αναμένεται να «σφίξουν τα δόντια» και ν’ αγωνιστούν για να βοηθήσουν τον Αθηναϊκό να κατακτήσει την πρώτη θέση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια