Η νεολαία είναι απούσα, αλλά και παρακινούμενη…

Επιμένουν κάποιοι ότι η νεολαία του Βύρωνα είναι απούσα, αλλά και παρακινούμενη δηλαδή όλοι εμείς είμαστε εντεταλμένοι κάποιων, ένθεν και ένθεν, αν αυτό δεν είναι εξοργιστικό και υποτιμητικό τότε τι είναι … ;

Ο διάλογος από το facebook μπαίνει στο Βύρωνας.gr γιατί πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι συζητήσεις και οι τοποθετήσεις σκοπιμότητας έχουν ένα όριο , τέρμα ως εδώ !

Ευαίσθητα θέματα όπως αυτά της νεολαίας και του αθλητισμού θα φροντίσουμε και θα κρατηθούν εκτός σκοπιμότητας και αντιπαράθεσης για όλη τη διάρκεια της πολιτικής εκστρατείας όλων όσων θέλουν να διεκδικήσουν πολιτικά χρίσματα.

Ελπίζω να είναι ένας τελευταίος τέτοιου είδους διάλογος …:


Fontas Chitas
Πηγαίναμε να γίνουμε Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα Νεολαίας, χωρίς η Νεολαία μας να έχει ουσιαστικές δράσεις στον Βύρωνα. Παρούσα απλά ως … ντεκόρ … της αρχής του ενός ανδρός …

Τετ στις 1:56 μ.μ.


Xenophondas Holevas
Πως έκρινες ότι η νεολαία είναι απούσα?

Τι μέτρησες και έβγαλες αυτά τα συμπεράσματα ?

Με ποια ιδιότητα έκρινες την νεολαία «ως ντεκόρ»!!!

Ντεκόρ αγαπητέ μπορεί να γίνει η νεολαία μόνο στο λόγο σου για να εξυπηρετήσει φτηνές ατάκες πολιτικής χροιάς …

Η νεολαία δεν υπήρξε ,ούτε θα υπάρξει ποτέ διακοσμητική , πολύ απλά γιατί είναι ασυμβίβαστη , πολύ πιο ασυμβίβαστη από εσένα που θεωρείς άστοχα ότι είναι … «ντεκορ» .

Οι χοντράδες με την νεολαία να λείπουν ,ασχολήσου με άλλα θέματα που τα κατέχεις ,γιατί αν δεν κατάλαβες αυτό που έγραψες δεν θίγει τον «ένα άνδρα» που ίσως είχες στόχο , αλλά την νεολαία του Βύρωνα!

Τετ στις 9:24 μ.μ. ·


Vassilis Poulakis
Αγαπητε κ.Χολέβα που ειδες ότι η νεολαία ειναι παρούσα;Εκτος αν ο Δήμαρχος που ανέλαβε την πρωτοβουλία με αδιαφάνεια και εν κρυπτω θεωρείται νεολαίος…

Χθες στις 11:57 π.μ.


Fontas Chitas
Αν ο κ.Χολέβας κατάλαβε, ή θέλει να μας πείσει ότι κατάλαβε αυτό, ότι δηλαδή τα βάζουμε με τη νεολαία, τότε κάτι στραβό όντως συμβαίνει στη … Δανιμαρκία… όσο για την προτροπή του, να ασχοληθώ με ότι γνωρίζω, θα προσπαθήσω να το πράξω … Ανεδέστατος είμαι ο μπαγάσας.

Ασυμβίμβαστη την θέλουμε τη νεολαία κύριε, αν καταλάβατε ..

Όχι σφουγγοκολάριους …


Xenophondas Holevas
Η νεολαία είναι παρούσα παντού, στα γήπεδα , στον αθλητισμό, στον πολιτισμό στο web στα καφέ του Βύρωνα και όπου θέλει να είναι ανάλογα με τις επιλογές της, που είναι αποκλειστικά και μόνο δικές της.

Δεν περιμένει η νεολαία το joystick κάποιου για να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί . Δεν βρίσκετε εν υπνώσει και περιμένει κάποιον ή κάποιους να την οδηγήσουν εντός ή εκτός μαντριού .

Εκφράζοντας τις απόψεις μου και όχι του γραφείου τύπου του Δημάρχου , κάνατε το ατόπημα να με χρωματίσετε στην «απέναντι πλευρά» σας….στους κακούς , σε αυτούς που σας βγάζουν γλώσσα …

Δηλαδή …κατά εσάς όποιος εκφράζει την αντίθεση του θα δέχεται απαντήσεις και επιθέσεις από «έμμισθους υπεύθυνους τύπου» που εμείς θα τους εκλαμβάνουμε σαν μεμονωμένους στο fb , αλλά αυτοί μας εντάσσουν ομαδικά όπου θέλουν ανάλογα με τις θέσεις μας .

Να είσαστε πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις σας , να λέτε και κάποιες φορές συγνώμη όταν σας υποδεικνύουν άστοχες τοποθετήσεις που θίγουν .

Εμένα προσωπικά μεροκαματάκι δεν μου δίνει κανένας για να τοποθετούμε υπέρ των απόψεων του …εκτός αν μπορείτε να υποστηρίξετε το αντίθετο …περιμένω!!!

Ντρίπλες… και δεν κατάλαβε…και προσπαθεί να μας πείσει …και Δανιμαρκίες… δεν έχουν οι θέσεις μου , είναι συγκεκριμένες , πάγιες , χρόνια τώρα στο Βύρωνα. Ασχολούμαι αποκλειστικά με θέματα νεολαίας και αθλητισμού , σε αντίθεση με εσάς που είστε γνώστες και τιμητές των πάντων και επί παντός επί στητού.

Αναλώνεστε με το τι καλό θα κάνετε για να το φωνάξετε σε υπερθετικό βαθμό τόσο που να κουράζει ακόμα και τους καλοδιάθετους σαν και εμένα, πριν σας πούνε μπράβο…, αλλά και ότι στραβό αντιληφθείτε έχετε την τάση να το αναδεικνύετε υπέρμετρα αψηφώντας αν στο βωμό υλοποίησης του στόχου σας ,παίρνει η μπάλα αμέριμνους τρίτους …όπως η άστοχη θέση σας για την νεολαία χθες .

Σήμερα συνεχίζετε ζητώντας και τα ρέστα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

7 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ηλίας Παραπονιάρης

Η μομφή κατά της Δημοτικής Αρχής για την εν κρυπτώ διαχείριση της υποψηφιότητας του Βύρωνα για τον θεσμό Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσας Νεολαίας 2012 –που σε μεγάλο βαθμό οδήγησε και στην απώλεια του θεσμού– είναι συγχρόνως ξεκάθαρη προάσπιση του ανεξάρτητου και ενεργού ρόλου και της ουσιαστικής συμμετοχής κάθε νέας/νέου (και κάθε πολίτη θα πρόσθετα!). Συγκεκριμένα:

Ουδείς ισχυρίστηκε, και ούτε έχει δικαίωμα να ισχυριστεί, ότι η νεολαία (ή οποιοδήποτε άλλο ευρύ κοινωνικό σύνολο) είναι απούσα και παρακινούμενη από οποιονδήποτε ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο και κατακριτέο.

Η μομφή είναι συγκεκριμένη και είναι κατά της Δημοτικής Αρχής ακριβώς ΔΙΟΤΙ την νεολαία του Βύρωνα –που είναι παρούσα παντού, στα γήπεδα , στον αθλητισμό, στον πολιτισμό στο web και στα καφέ του Βύρωνα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται παραπάνω– ο κ. Χαρδαλιάς επέλεξε να την αφήσει ΕΚΤΟΣ στην προσπάθεια ανάληψης του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας.

Και εξηγούμαι: Σε έναν θεσμό που αφορά κυρίως δράσεις από νέους για νέους, ο Δήμαρχος επέλεξε να δημοσιοποιήσει την υποψηφιότητα του Βύρωνα και να προσεγγίσει ανοιχτά την νεολαία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μόλις λίγες μέρες πριν την υποβολή του οριστικού φακέλου της υποψηφιότητας (δηλαδή αρχές Μαΐου –όπως αποδεικνύεται και από το facebook– όταν η υποψηφιότητα είχε ξεκινήσει μήνες πριν!!!).

Και ακόμα και τότε, την τελευταία στιγμή, δεν ζήτησε την συμμετοχή της νεολαίας στην συνδιαμόρφωση των προτάσεων του φακέλου –που ξαναλέω ότι έπρεπε να αφορά δράσεις από νέους για νέους– αλλά χωρίς καν να δώσει αντίγραφο του φακέλου …ζήτησε να πουν μια κουβέντα στο βιντεάκι και να βγουν δυο φωτογραφίες για τον φάκελο της υποψηφιότητας, το οποίο και καλώς έπραξαν όσοι νέοι τους ζητήθηκε ώστε να στηρίξουν την υποψηφιότητα παρά τις έως τότε ατυχείς επιλογές της Δημοτικής Αρχής να δουλέψει την υποψηφιότητα εν κρυπτώ!

Αυτά είναι τα δεδομένα (σ.σ. καθώς και η μη ενημέρωση του ύψιστου δημοκρατικού θεσμού της πόλης που λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο) που οδήγησαν σε σκληρή κριτική κατά του Χαρδαλιά ότι η νεολαία δεν υπάρχει για να «στολίζει» φωτογραφίες και να «συμπληρώνει» προαπαιτούμενα φακέλων, η νεολαία δικαιούται και υποχρεούται σε ενεργό και ουσιαστικό ρόλο, για να γίνει ο Βύρωνας ουσιαστική και όχι προσχηματική Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας.

Ειδική αναφορά θα κάνω στο βιντεάκι της υποψηφιότητας …που άνοιγε και έκλεινε με το focus στο προφίλ του κ. Χαρδαλιά και όχι στην νεολαία 😉

Και ολοκληρώνω επαναλαμβάνοντας ότι η προαναφερόμενη μομφή κατά της Δημοτικής Αρχής είναι συγχρόνως ξεκάθαρη προάσπιση του ανεξάρτητου και ενεργού ρόλου και της συμμετοχής κάθε νέας / νέου (και κάθε πολίτη θα πρόσθετα!).

ΥΓ: Ας βαστήξουμε την συζήτηση σε πολιτισμένο επίπεδο και κατάθεση απόψεων με επιχειρήματα και αποδεικτικά, διότι έχω παρατηρήσει (όχι στο vironas.gr) ότι όπου η εξέλιξη της συζήτησης δεν συμφέρει την Δημοτική Αρχή, ακολουθεί ορδή ανώνυμων ή ψευδόνυμων ύβρεων, ψευδών και λάσπης.

Βασίλης Πουλάκης

Αγαπητέ κ.Χολέβα

Εγώ έκανα ένα σχόλιο στο Φατσοβιβλίο το οποίο αφορούσε συγκεκριμένο θέμα που ηταν η εν κρυπτώ(και από τη νεολάια)η διεκδίκηση της Ευρωπαικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2012.
Εσείς το διαστρεβλώσατε απομονώνοντας 5 λέξεις από μία ανταλλαγή σχολίων μέσω του ιντερνετ και γενικεύσατε γράφοντας αυθαίρετα συμπεράσματα που δεν με αφορούν.
Όσον αφορά τα περί έμμισθης υπηρεσίας μου στην παράταξη “Βύρωνας:Ανάπτυξη-Προοπτική”,τα διαψεύδω κατηγορηματικά και σας καλώ να ανακαλέσετε.
Υπηρετώ τη δημοτική παράταξη με επικεφαλής τόν Παναγιώτη Κόνσουλα ώς απλό μέλος με αρμοδιότητα του Εκπροσώπου Τύπου και αυτό λόγο της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας.
Φιλικά
Βασίλης Πουλάκης
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

Βασίλης Πουλάκης

Κε Χολέβα,
ι) δεδομένου ότι –παρότι σας κατέστησα ξεκάθαρο το γεγονός ότι δεν είμαι αμοιβόμενος αλλά στέλεχος στη Δημοτική Παράταξη «Βύρωνας: Ανάπτυξη-Προοπτική» αλλά και στην εφημερίδα Δημοτικός Αντίλογος– εσείς επιμένετε συκοφαντικά περί του αντιθέτου αναγράφοντας «νομίζω ότι ανακαλώντας εγώ σας φέρνω σε πολύ δύσκολη θέση ,γιατί πλέον υποχρεώνεστε αναγκαστικά να ενταχθείτε και εσείς σε αυτούς που προσφέρουν εθελοντική εργασία για ένα σκοπό!» και
ιι) δεδομένου ότι –παρότι σας ξεκαθάρισα ότι η μομφή μου δεν ήταν κατά της νεολαίας αλλά -ακριβώς το αντίθετο- ήτανυπέρ της ανεξαρτησίας και ενεργής συμμετοχής της νεολαίας και κατά του κ. Χαρδαλιά με ευθύνη του οποίου η νεολαία δεν συμμετείχε ουσιαστικά στην διεκδίκηση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας– επιμένετε επίσης συκοφαντικά να παραποιείτε το νόημα των λεγομενών μου και να βάζετε στο στόμα μου απόψεις για την νεολαία που δεν με εκφράζουν (με την τεχνική της αποκοπής 3-4 λέξεων από μια συζήτηση και την αξιοποίηση τους για την απόδοση διαφορετικού μηνύματος),
σας καλώ να μην ξανά-ασχοληθείτε συκοφαντικά με το προσωπό μου, να αποκαταστήσετε την στις τουλάχιστον δύο προαναφερόμενες διαστάσεις συκοφαντική στάση σας απέναντι μου, και επιφυλάσσομαι των δικαιωματών μου για την προάσπιση της αλήθειας και της υπόληψης μου.
Με εκτίμηση και επώνυμα
Βασίλης Πουλάκης
Δημοσιογράφος μέλος ΕΣΗΕΑ

ΦΩΝΤΑΣ ΧΗΤΑΣ

Όταν έγραψα τρισήμισυ αράδες στο fb, για το εγχειρημα – φανφάρα της δημοτικής αρχής Βύρωνα, να διεκδικήσει δηλαδή η πόλη μας και γίνει Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα Νεολαίας, δεν περίμενα – είναι αλήθεια – ότι θα προκαλούσα τέτοια σύγχιση, τρικυμια στο …ποτήρι δηλαδή …
Ο κ. Χολέβας,είναι αλήθεια με εντυπωσίασε με την εμμονή του να στρεβλώσει πράγματα κατανοητά, απομονώνοντας λέξεις κατά το δοκούν.
Πολύ περισσοτερο με εντυπωσίασε ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησε να συναρτήσει διάφορα, με την κριτική που γίνεται στον Δήμαρχο για τον τρόπο που στήριξε την υποψηφιότητα του Βύρωνα. Πολλά, ατάκτως ειρημένα θα έλεγα. Δεν κατανοώ γιατί και ούτε με ενδιαφέρει.
Στη συνέχεια ανέλαβε δίκην εισαγγελικής αρχής Βύρωνα, να κατατροπώσει όσους τόλμησαν να αρθρώσουν λέξη και επιχειρήματα. όπως λόγου χάρη, ο συνάδελφος και συναγωνιστής Βασίλης Πουλάκης και ο φίλος Ηλίας Παραπονιάρης.
Η σπουδή του αυτή, προφανώς είχε τους λόγους της.
Φρόντισε μάλιστα, να μεταφέρει(;) τον “διάλογο”του fb και στον ιστότοπο vironas.gr, κουτσουρεμένο πάντως .. Γιατί άραγε;
Αφού λοιπόν τόσο πολύ με τίμησε για τις τρισήμισυ αράδες μου και αφού στις τοποθετήσεις του βάφτισε το κρεας ψάρι, ας μου επιτρέψει να του εξηγήσω για τελευταία φορά τα γραφόμενα μου.
Έγραψα: “Πηγαίναμε να γίνουμε Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα Νεολαίας, χωρίς η Νεολαία μας να έχει ουσιαστικές δράσεις στον Βύρωνα. Παρούσα απλώς ως … ντεκόρ … της αρχής του ενός ανδρός …”
Αυτόκλητα ο κ. Χολέβας ανέλαβε να με βάλει στη θέση μου. Αμφιβάλει ο κ.Χολέβας ή έχει αντίθετη άποψη ότι, η υποψηφιότητα του Βύρωνα στηρίχτηκε σχεδόν αποκλειστικά στην προβολή του Δημάρχου;
Αμφιβάλει ή έχει αντίθετη άποψη ότι, καμία ουσιαστική δράση της Νεολαίας μας, δεν προτάθηκε στην υποστήριξη της υποψηφιότητας μας και πως διεκδικούσαμε εν ονόματι της Νεολαίας χωρίς την Νεολαία;
Αμφιβάλει ή έχει αντίθετη άποψη ότι, ο Δήμαρχος, κάλεσε στο παρά κάτι, ένα σημαντικό κομάτι της Νεολαίας του Βύρωνα για να συμπληρώσει απλά το … ντεκόρ του;
Εν τέλει, ο κ. Χολέβας, αλήθεια ποιές ουσιαστικές δράσεις της Νεολαίας του Βύρωνα, διαπίστωσε ότι περιλαμβάνει ο φάκελλος υποψηφιότητας του Δήμου μας; Έχει ενδιαφέρον να τις μάθουμε …
Ανακάτεψε πολλά πράγματα, ο κ. Χολέβας, στον ορυμαγδό των απαντήσεων του, σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί αλληλέγυος μιας Νεολαίας που υποτίθεται κάποιοι σαν εμάς που τολμήσαμε να αρθρώσουμε λόγο κριτικής στον Δήμαρχο για τους χειρισμούς του, είμαστε – Θου Κύριε – απέναντι της.
Μάταιος ο κόπος του. Σε λάθος διεύθυνση απευθύνεται.

Φώντας Χήτας
Απολογία ενός πολίτη που κατοικεί στον Βύρωνα από το 1986, χωρίς να είναι γέννημα θρέμα του …