Συμβολικός αποκλεισμός στρατοπέδου ΣΑΚΕΤΑ

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Κινητοποίησεις αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΠΑΥ και ο Δήμος Βύρωνα.

Διαμαρτυρόμαστε για την αυθαίρετη οικοδόμηση στον Υμηττό – Αποκλείουμε συμβολικά την είσοδο προς τα στρατόπεδα Σακέτα, την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 7.00 το πρωί.

Ο Δήμος Βύρωνα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται δυναμικά από το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, με αιχμή το θέμα των παράνομων οικοδομικών εργασιών στην 350ΠΜ, στο πρώην στρατόπεδο Σακέτα.

Χαρακτηριστικό είναι το Δελτίο Τύπου που απέστειλε σήμερα 21 Αυγούστου ο ΣΠΑΥ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 Αυγούστου 2009

Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΥ, το μεσημέρι.
Ακολουθεί το απόγευμα η συνεδρίαση των 15 δημάρχων- μελών του Συνδέσμου.
«Σε πολεμικό κλίμα οι περαιτέρω αντιδράσεις», προειδοποιούν οι 15.

Μετά την έκτακτη -σημερινή- συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, συνεδριάζουν το απόγευμα στις 18.30 οι 15 δήμαρχοι – μέλη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και αναμένεται να υιοθετηθούν οι 4 αποφάσεις- εισηγήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΥ και να επανακαθοριστεί το αγωνιστικό πλαίσιο και η στάση τους απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, που αφορούν στη συνέχιση των οικοδομικών εργασιών εντός της 350ΠΜ από το ΓΕΑ.

Οι προτάσεις είναι:

  1. Παράσταση αντιπροσωπείας των δημάρχων-μελών του ΣΠΑΥ στο ΣτΕ, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.
  2. Εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμβολικού αποκλεισμού της εισόδου των στρατοπέδων, την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 7.00 το πρωί.
  3. Εκδήλωση-συναυλία με σκοπό την απόδοση των στρατοπέδων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου, την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 19.00 το απόγευμα.
  4. Σύνταξη επιστολής για συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων με τους εκπροσώπους του ΣΠΑΥ, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα του Υμηττού.


Μετά τη χθεσινή, έωλη και χωρίς λογική απόφαση του ΣτΕ, με την οποία δόθηκε το «πράσινο» φως για τη συνέχιση των εργασιών στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Σακέτα, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και ο Πρόεδρός του, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέρχεται και ζητάει την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προκειμένου να σταματήσουν τα έργα, ενώ ο ΣΠΑΥ και οι νομικοί του σύμβουλοι προσφεύγουν εκ νέου, τη Δευτέρα το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας προσωρινή διαταγή διακοπής των εργασιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια