Στα “μαχαίρια” δήμαρχος και εργαζόμενοι

Ένταση σημειώθηκε κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εργαζόμενων του Δήμου Βύρωνα.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να απαιτήσουν να μην πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη συμβούλου, ο οποίος θα κοστολογήσει τις υπηρεσίες του Δήμου και θα κοστίσει 73.800 ευρώ. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν παρενέβη ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στον Χρήστο Παναγιωτόπουλο μέλος του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων, τον οποίο αποκάλεσε «χρυσαυγίτη» και τον κατηγόρησε ως υπεύθυνο για την κινητοποίηση των εργαζομένων.

Μετά το συμβάν η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση, μέλος της οποίας είναι ο κ. Παναγιωτόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την συμπεριφορά του δημάρχου σχολιάζοντας ότι θυμίζει την εποχή των «Κενταύρων» και των «Ρέιντζερ» της ΟΝΝΕΔ, της οποίας ο κ. Χαρδαλιάς υπήρξε στέλεχος.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς με ανάρτησή του στο facebook εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των εργατοπατέρων, τραμπούκων όπως τους ονομάζει , που επιχειρούν να επιβιώσουν πολιτικά με αντιδημοκρατικές μεθόδους.

Πηγή εικόνας: dimotikosantilogos.gr

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

14 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Nikos Hardalias B

Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι τελείως διαφορετική! Ο κος Παναγιωτόπουλος και η παρεούλα του επιχείρησαν με τραμπούκικο τρόπο να ματαιώσουν έναν πρόχειρο διγωνισμό που γινεται σε όλους τους δημους της χώρας και αφορά στην ανάθεση υπηρεσίας σε τεχνικό Σύμβουλο κοστολόγησης των δαπανων μας,εξορθολογισμού του συστήματος προμηθειών για εξασφάλιση της δυνατότητα μεγαλύτερης οικονομίας και περιορισμού της όποιας σπατάλης(διαδικασία που προβλέπεται από τον Καλλικράτη),γιατι όπως έλεγαν όλη την προηγούμενη μέρα(ψευδολογόντας) στους εργαζόμενους η κοστολογηση μπορεί να φέρει και αξιολόγηση των υπηρεσιων και άρα μπορεί και των υπαλλήλων και άρα μπορεί και απολύσεις!!!! Και βεβαια δεν επέτρεψα να διακόψουν τον διαγωνισμό που ειχε εγκριθει με απόφαση της οικονομικης επιτροπής του Δήμου και παράλληλα με δεδομένο ότι ασκούσαν λεκτική και σχεδόν σωματική βία στους συναδέλφους τους εργαζομένους της επιτροπής διαγωνισμού και απειλούσαν τους εκπροσώπους των εταιρειών που ηθελαν να καταθεσουν πρόταση(ακόμα και γυναίκες), περιφρούρησα και επέβαλλα την ολοκλήρωση τηε διαδικασίας όπως όφειλα.Παράλληλα πράγματι τους αποκάλεσα απολιθώματα με χρυσαυγίτικη λογική που προσπαθουν να δημιουργησουν φοβικά σύνδρομα και ανασφαλεια στους εργαζομένους και μπορω να το επαναλάβω πολλές φορές ακόμα!!!Είναι η ίδια παρεούλα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που προσπάθησε πριν λίγους μήνες να διακόψει την ιστορική συνεδρίαση του ΔΣ της πόλης μας για την διατήρηση του Κέντρου Ντάνκαν, υβρίζοντας και απειλώντας τους Δημοτικούς Συμβούλους που συμφωνουσαν, και που με τον πλέον φασιστικό τρόπο ανακοίνωσαν το περίφημο "σας απαγορεύουμε να πάρετε απόφαση"!!! Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν οι γνωστοί νοσταλγοί ολοκληρωτικών μοντέλων του παρελθόντος που έχουν περάσει ανεπιστρεπτι στην Ιστορία, οτι υπάρχουν διαδικασίες και θεσμοί και την Δημοκρατία δεν θα την βιάζουν με τους τραμπουκισμούς τους τους και τις ιδεοληψίες τους καθε λίγο και λιγάκι…Όσο για την κατάπτυστη και πολιτικά αλήτικη αναφορά τους περί δήθεν εμπλοκής μου στους Ρέηντζερς και τους Κέντευρους, απλά να σας θυμίσω οτι το 1981-82 (οπότε και έδρασε η συγκεκριμένη Οργάνωση), ήμουν 13 χρονών!!! Ντροπή και αίσχος…Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του Δήμου μας έχουν εδω και καιρό αντιληφθεί τι πρεσβεύει η συγκεκριμένη παρεούλα και πόσο προσπαθει να εκμεταλλευτεί για μικροπολιτικούς λόγους την δίκαιη αγανάκτηση και ανασφάλεια που νιώθουν από τις απαράδεκτες πολιτικές των τελευταίων τριων χρόνων που ασκούνται από τις τελευταίες κυβερνησεις!

Iosif Kanakaris

Η κοστολόγηση δεν μπορούσε να γίνει από οικονομολόγους εργαζόμενους στο Δήμο; Ώστε να γλυτώσει και την σχετική δαπάνη;

Nikos Hardalias B

Ο Δήμος μας δεν έχει κανέναν ΠΕ Οικονομικών μετά της συνταξιοδότηση τριών υπαλλήλων με την αντίστοιχη ειδικότητα τους τελευταίους 18 μήνες και οι προσλήψεις έχουν παγώσει για τους γνωστούς λόγους που αφορούν στο μεσοπρόθεσμο!Έχουμς ζητήσει και αναμένουμε μέσω μεταταξεων έναν Οικονομολόγο μέσα στο επόμενο διάστημα! Αλλά ακόμα και αν υπήρχαν, η διαδικασία κοστολόγησης και δημιουργίας μοντέλων στατιστικής παρακολούθησης των εκατοντάδων κωδικών δαπανών και προμηθειώνσε καθημερινή βάση είναι διαδικασία που θέλει εξειδικευμένο προσωπικό! Παραταύτα μέσα στην μελέτη προβλέπεται και η παράλληλη εκπάιδευση του προσωπικού μας έτσι ωστε να μπορέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αφομοιώσει τα νέα πρότυπα και πρέπει να σημειωθεί ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των Οικονομικών υπηρεσιών ζήτησαν επιτακτικά να προχωρήσουμε στην συγκεκριμένη ανάθεση!

Nikos Hardalias B

Και κάτι τελευταίο για να μην σπεκουλάρουν διάφοροι…ο διαγωνισμός απευθύνεται σε εταιρειες και όχι σε φυσικά πρόσωπα, από τις οποιες ζητάμε όχι άπαξ αλλά σε καθημερινή βάση διαδικασίες παρακολούθησης, κοστολόγηγησης στατιστικής εκτίμησης και αναφοράς, δημιουργίας και τήρησης βάσης δεδομένων καθώς και εκπάιδευσης προσωπικού…δεν αφορά σε έναν άνθρωπο αλλά σε ομάδα ανθρώπων που πρέπει να δουλέψουν καθημερινά και σε 18μηνη βάση. Ο προυπολογισμός είναι 60.000 + ΦΠΑ και αναμενεται τα οφέλη να είναι πολλάπλά για τα οικονομικά του Δήμου από την παρακολουθηση και των περιορισμό του κόστους των δαπανών και πρέπει να σημειωθεί ότι το ύψος της δαπάνης είναι το ίδιο για όλους τους ΟΤΑ που προχωρούν στην εν λόγω διαδικασία…τελικά φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιοι που φοβούνται την διαφάνεια και τον εξορθολογισμό των δαπανών μας προς όφελος των δημοτών… Ευχαριστώ για την εύλογη απορία σας και την φιλοξενία…καλό ΣΚ

Iosif Kanakaris

Δεν έχω περισσότερες πληροφορίες, ώστε να πάρω θέση, απλά κάνω ερωτήσεις όπως αναδύονται συγκεντρώνοντας αυτές τις πληροφορίες.
Αφού λοιπόν, όπως λέτε είναι μια διαδικασία που προβλέπεται για όλους τους Δήμους και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν δα και τεράστιες διαφορές μεταξύ των Δήμων, ώστε κάθε ένας να χρειάζεται εκ νέου μελέτες με εντελώς διαφορετικά δεδομένα, δεν θα μπορούσε να γίνει ένας συντονισμός, ώστε η γνώση που θα αποκτάται για έναν Δήμο, να εφαρμόζεται και για τους υπόλοιπους, ώστε το ΣΥΝΟΛΙΚΟ κόστος να είναι μικρότερο;
Δεν έχει νόημα, κάθε Δήμος να αντιμετωπίζεται ως ιδιαίτερη περίπτωση, εντελώς ξεχωριστή από τις άλλες, ώστε για κάθε Δήμο να γίνεται διαφορετική μελέτη.
Θα μπορούσε λοιπόν να προκυρηχθεί πανελλήνιος διαγωνισμός, από την ΚΕΔΚΕ για παράδειγμα, και εφόσον θέλουμε να είναι περισσότερες από μία εταιρείες (και θεμιτό και επιθυμητό), αυτές να συμφωνήσουν σε μια κοινή μεθοδολογία και να βγάλουν τα πορίσματά τους που μπορούν (και θα έπρεπε) να χρησιμεύσουν ως οδικός χάρτης για τον περιορισμό των δαπανών (ή μάλλον της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης, γιατί οι κοινωνικές δαπάνες θα έπρεπε να αυξάνονται παρά να μειώνονται) όλων των Δήμων, με επιμέρους εξειδικεύσεις στις ιδιαιτερότητες.
Έτσι και πιο φτηνό θα ήταν το όλο έργο και η διαφάνεια δεν θα μπορούσε να αμφισβητηθεί, εφόσον οι αποφάσεις θα λαμβάνονταν σε κεντρικό επίπεδο.

Kostas Stefanakis

73800 ευρω θελει 1 ανθρωπος για να κοστολογησει της υπηρεσιες του δημου;ποσο μερακαματο παιρνει ο τυπος αυτος;δηλωση στην εφορια κανει;δεν ξερω κανεναν που να ζηταει κοστολογηση 73800 ευρω για να δει απλα πως δουλευει ο δημος και τη κοστιζει;εγω θα την εκανα αυτην την δουλεια με τα λιγοτερα χρηματα που γινοταν και δωρεαν ακομα,βρισκεις 1 οικονομολογο του δινεις για 1 μηνα το μισθο του αντιδημαρχου και σου μενουν τα υπολοιπα για να πληρωθουν ιοι εργαζομενοι που τους χρωστανε λεφτα ο δημος,ειναι τοσο απλο.

Γιάννης Ευαγγελίδης

Δεν παίρνω θέση στην διένεξη, όχι μόνο γιατί το αντικείμενο είναι έξω απ’ τα χωράφια μου, αλλά και γιατί ο κύριος Παναγιωτόπουλος με την θηριώδη αντοχή του δεν έχει ανάγκη συνδρομής. Θα πω μόνο ένα λόγο για την διαφάνεια, που ευκαιρίας δοθείσης την επικαλείται ο κύριος Δήμαρχος, μετ’ επιτάσεως! Κατ’ αρχήν η διαφάνεια τελείται δια των πράξεων δεν εκτελείται δια των λόγων! Και η Μαρίτσα με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια! Και επιπροσθέτως, η διαφάνεια, είναι ένα νόμισμα που έχει και την πίσω πλευρά του με τη λέξη αδιαφάνεια! Όταν πετάει ο κύριος Δήμαρχος αυτό το νόμισμα στο τραπέζι να προσέχει γιατί μπορεί να του κάτσει και ανάποδα.
Όμως μπαίνω στην μέση της διαμάχης για να σας υπενθυμίσω, αγαπητοί νέοι του Virona.gr, ότι και εμείς εργαζόμενοι του Βύρωνα είμαστε! Δεν μετακομίσαμε!
Όμως την δική μας την «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ» δεν την δημοσιεύσατε! Εν αντιθέσει με πολλούς άλλους διαδικτυακούς τόπους! Αν και την έστειλα πριν απ’ όλους σε εσάς!!! Γιατί άραγε;
Εμάς δεν θα μας παίζεται από δω και πέρα;

Βύρωνας.gr

Κύριε Ευαγγελίδη η επιστολή διαμαρτυρίας που μας στείλατε έχει δημοσιευθεί και μπορείτε να την δείτε εδώ:
http://vironas.gr/press/?p=12852

Γιάννης Ευαγγελίδης

Κατ’ αρχήν κόβω το «αγαπητοί νέοι» του Virona. gr και θα σας αποκαλώ απλά, αγαπητέ Virona. gr. Όχι μόνο γιατί μπορεί να ακούγεται κάπως πατερναλιστικό και δεν θα το ήθελα όσο γιατί, όσο προχωράει η γνωριμία βλέπω ότι έχετε την ωριμότητα και το μεστό μυαλό του Οδυσσέα και την στρατηγική ευελιξία του Αλέξανδρου. Του Μέγα. Κι αυτό νομίζω πρέπει να σας τιμά σαν Έλληνες.
Αγαπητέ Virona. gr εσύ είσαι ο οικοδεσπότης, στο είπα σε άλλη επικοινωνία μας, και είναι δικαίωμα σου να βάζεις τους επισκέπτες και από την πόρτα τις κουζίνας άμα δεν θέλεις να τους δούνε αυτοί που έχεις στο σαλόνι σου. Όμως δεν πρόκειται για αυτό. Εγώ άλλο σε ρώτησα και άλλο μου απαντάς. Εγώ σε ρώτησα – παραπονέθηκα είναι το σωστό – γιατί δεν δημοσίευσες την Επιστολή Διαμαρτυρίας που σου έστειλα και εσύ με στέλνεις μέσα από λαβύρινθο να δω τι ανα-δημοσίευσες στις 3/10 ξεπατικοτούρα από το stacivyrona.gr. Εγώ σου απέστειλα την επιστολή στις 1/10. Δύο μέρες πριν απ’ όλους!!! Τι πήγες και τη γύρεψες αλλού, κατόπιν εορτής, αφού την είχες μες τα χέρια σου; Αυτό ρωτάω καλόπιστα! Και δεν είσαι υποχρεωμένος να μου δόσεις λόγο!

Alexander Feidas

Αγαπητέ κ. Ευαγγελίδη την επιστολή πράγματι μας την στείλατε την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 στις 10:41 το βράδυ. Εμείς την είδαμε την επόμενη ημέρα το πρωί αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορέσαμε να την δημοσιεύσουμε την ίδια ημέρα.

Το Σάββατο είδαμε οτι είχε δημοσιευθεί από την ιστοσελίδα της Στάση Βύρωνα και αποφασίσαμε να την αναδημοσιεύσουμε επειδή και το εισαγωγικό κείμενο ήταν έτοιμο και μας κάλυπτε. Φυσικά αναφέραμε την πηγή όπως κάνουμε με όλα τα άρθρα τα οποία αναδημοσιεύουμε.

Νομίζω ότι ο σκοπός είναι να διαβάσουν οι αναγνώστες τα όσα αναφέρετε στην επιστολή και όχι να ελέγξουν αν το εισαγωγικό κείμενο έχει γραφεί από εμάς ή από κάποιον άλλο. Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Επίσης δεν κατανοώ τον λόγο που αναφέρεστε σε "λαβύρινθο". Η επιστολή βρίσκετε στην αρχική σελίδα όπως όλα τα υπόλοιπα άρθρα.

Γιάννης Ευαγγελίδης

Μου κάνεις ωραίες ερωτήσεις Αλέξανδρε και με μεγάλη προσοχή σου απαντάω. Γιατί και η πείρα μου – και η κουλτούρα μου – μου επιβάλει να σεβαστώ τον προσωπικό σου αγώνα. Θα το θεωρούσα τιμή μου, νέος εσύ, να με κατατάξεις στην συνείδησή σου σαν φίλο σου, μέχρι το σημείο που δεν δυσκολεύω τα βήματά σου. Γιατί αν το έκανα αυτό θα ήμουν αδέξιος. Επειδή το απαγορεύω στον εαυτό μου να είμαι – αδέξιος – γι’ αυτό και σου μιλάω με συμβολισμούς. Θα σου μιλήσω διεξοδικά για τον «Λαβύρινθο», που όπως ξέρεις πάει αντάμα με τον «Μίτο της Αριάδνης», όμως να βγω πρώτα με το καλό από μέσα. Και εγώ και όσοι εμπιστεύονται τα βήματά μου. Ζητώ λοιπόν την άκρη της κλωστής – το μίτο – για να πιαστώ. Και σε όσους εκτιμώ απευθύνομαι. Και πρώτον σκέφτηκε εσένα. Εσύ όμως εκείνη τη στιγμή της ανάγκης «…λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων» όπως λες, δεν μπόρεσες να κάνεις κάτι. Σε καταλαβαίνω…

Γιάννης Ευαγγελίδης

Μου κάνεις ωραίες ερωτήσεις Αλέξανδρε και με μεγάλη προσοχή σου απαντάω. Γιατί και η πείρα μου – και η κουλτούρα μου – μου επιβάλει να σεβαστώ τον προσωπικό σου αγώνα. Θα το θεωρούσα τιμή μου, νέος εσύ, να με κατατάξεις στην συνείδησή σου σαν φίλο σου, μέχρι το σημείο που δεν δυσκολεύω τα βήματά σου. Γιατί αν το έκανα αυτό θα ήμουν αδέξιος. Επειδή το απαγορεύω στον εαυτό μου να είμαι – αδέξιος – γι’ αυτό και σου μιλάω με συμβολισμούς. Θα σου μιλήσω διεξοδικά για τον «Λαβύρινθο», που όπως ξέρεις πάει αντάμα με τον «Μίτο της Αριάδνης», όμως να βγω πρώτα με το καλό από μέσα. Και εγώ και όσοι εμπιστεύονται τα βήματά μου. Ζητώ λοιπόν την άκρη της κλωστής – το μίτο – για να πιαστώ. Και σε όσους εκτιμώ απευθύνομαι. Και πρώτον σκέφτηκε εσένα. Εσύ όμως εκείνη τη στιγμή της ανάγκης «…λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων» όπως λες, δεν μπόρεσες να κάνεις κάτι. Σε καταλαβαίνω… Όσο για το αν «η επιστολή βρίσκετε στην αρχική σελίδα», αν εννοείς στην αρχή του τέλους συμφωνώ.

Γιάννης Ευαγγελίδης

Che fece… il gran rifiuto

Γιάννης Ευαγγελίδης

Η λύση:

Che fece… il gran rifiuto

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μιά μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ' όχι -το σωστό- εις όλην την ζωή του

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης