«Τρωάδες» στο Θέατρο Βράχων

Πηγή: Το Βήμα

Ενημέρωση: Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε στις 24/6 η παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Θέατρο Βράχων. Το έργο θα παρουσιαστεί στις 11 Ιουλίου και θα ισχύουν τα εισιτήρια της παράστασης που αναβλήθηκε.

Από τον Βύρωνα ξεκινά στις 24 Ιουνίου η καλοκαιρινή περιοδεία της τραγωδίας του Ευριπίδη «Τρωάδες» από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και με τη Λυδία Κονιόρδου στον ρόλο της Εκάβης. Η παράσταση, που ολοκλήρωσε τον κύκλο της σε κλειστό χώρο, αναπροσαρμόστηκε και με νέο, ειδικά διαμορφωμένο σκηνικό θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα.

Μια από τις πιο δημοφιλείς σωζόμενες τραγωδίες επιλέγεται και παρουσιάζεται με οδηγό τη σκληρή διαχρονικότητά της. Τα δεινά του πολέμου και η συμφορά της προσφυγιάς δεν έχουν εγκαταλείψει την ανθρωπότητα από τον καιρό του Τρωϊκού πολέμου μέχρι σήμερα και, δυστυχώς, δεν γνωρίζουν γεωγραφικά σύνορα. Κάθε εξουσία που ασκείται με αλαζονεία είχε, έχει και θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους λαούς.

Ο Ευριπίδης, στα 415 π.Χ., επιλέγει να μιλήσει για όλα αυτά μέσα από τη ματιά των αιχμάλωτων γυναικών της Τροίας, που ετοιμάζονται, σκλάβες πια, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να ακολουθήσουν τους νικητές Έλληνες σε μια νέα, άγνωστη πατρίδα. Η οξύτητα της καταγγελίας παράλληλα με τη συγκινητική ποιητική ευαισθησία, αναδεικνύουν το έργο σε ένα από τα αριστουργήματα όχι μόνο του αρχαίου δράματος, μα και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας, Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου, Σκηνικό-Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Μουσική: Τάκης Φαραζής, Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Τσαπάρα

Διανομή: 
Εκάβη: Λυδία Κονιόρδου, Ταλθύβιος: Γιάννης Τσορτέκης, Ανδρομάχη: Μαρία Καλλιμάνη, Κασσάνδρα: Μαρία Κίτσου, Μενέλαος: Μιχάλης Οικονόμου, Αθηνά: Ιωάννα Κανελλοπούλου, Ελένη: Αμαλία Τσεκούρα, Ποσειδώνας: Ορέστης Τζιόβας
Δήμητρα Λαρεντζάκη, Αιμιλία Βάλβη, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Ελίτα Κουνάδη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια