Αθρόα η συμμετοχή των πολιτών του Βύρωνα στη συγκέντρωση φαρμάκων

Πηγή: dimosbyrona.gr

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και η προσφορά του κόσμου στην πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση φαρμάκων με στόχο την ενίσχυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και την κάλυψη των αναγκών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων πολιτών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιουλίου, στην πλατεία Αγίου Λαζάρου, στον Βύρωνα.

Ο Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία», συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία που διοργάνωσε με επιτυχία ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τη Μ.Κ.Ο της «Αποστολή» και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Περισσότεροι από 200 πολίτες του Βύρωνα προσήλθαν στο σημείο συλλογής και παρέδωσαν φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό (γάντια, γάζες, λευκοπλάστ, επιδέσμους, σύριγγες, οινόπνευμα κ.ά). Από τις 9 μεγάλες σακούλες υλικού που συγκεντρώθηκαν, οι 6 κρίθηκαν απολύτως ασφαλείς και προς άμεση διάθεση. Το φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό που συγκεντρώθηκε, μεταφέρθηκε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, όπου και γίνεται η διαλογή και η κατηγοριοποίησή του. Επιτόπου υπήρχαν ειδικά ψυγεία για τα ευαίσθητα φάρμακα όπως η ινσουλίνη και τα υπόθετα, καθώς και για τα φωτοευαίσθητα φάρμακα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο Συντονιστής της πρωτοβουλίας Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής και Γραμματέας του Δικτύου Υγειών Πόλεων, Ιατρός Χρίστος Γώγος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βύρωνα Βαγγέλης Μακράκης, Ρένα Παπαγεωργίου και Ελένη Γερασιμίδου.

«Δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε αρωγοί και σύμμαχοι σε κάθε δράση και προσπάθεια που έχει ως στόχο τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή» τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου αποδεικνύει στην πράξη ότι οι πολίτες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και ότι η κοινωνική αλληλεγγύη μπορεί να δράσει ως ‘φάρμακο’ στην κρίση».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Χρίστος Γώγος, τόνισε: «Η επιτυχία της προσπάθειας ήταν αναμενόμενη. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κόσμος πρόσφερε από το υστέρημά του και όχι από το περίσσευμά του. Η ανθρωπιά φαίνεται να είναι το χαρακτηριστικό του Έλληνα, ιδιαίτερα των Βυρωνιωτών. Τα λόγια περισσεύουν, καθώς οι πράξεις αποδεικνύουν τα όσα έγιναν. Το κοινωνικό έργο του Δήμου συνεχίζεται και ενισχύεται καθημερινά σε όλους τους τομείς», ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια.

Στην πρωτοβουλία του Ι.Σ.Α, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του ΣΚΑΪ συμμετείχαν επίσης οι Δήμοι Περιστερίου και Κηφισιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφάλιστους πολίτες στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (οδός Σεβαστουπόλεως 113), Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Για τη λειτουργία του υπάρχουν 223 εθελοντές γιατροί 28 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές για τη διοικητική του στήριξη, ενώ ήδη στους 6 πρώτους μήνες λειτουργίας του έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 3.ο00 ανασφάλιστοι ασθενείς.

Για όσους δημότες του Βύρωνα δεν πρόλαβαν ή προσήλθαν μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, ενημερώνουμε ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βύρωνα λειτουργεί καθημερινά, 9 π.μ.-12μ.μ., στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας επί των οδών Καλλιπόλεως 59 και Αγ. Σοφίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια