Ανανεώθηκε η άδεια λειτουργίας του Εθνικού Σκοπευτηρίου του Βύρωνα

Πηγή: skopeftis.gr

Το Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα ανανέωσε την αναγκαία εκ του Νόμου Άδεια Λειτουργίας των εγκαταστάσεων του. Μετά από τρεισίμιση μήνες, είναι σε θέση και πάλι να φιλοξενήσει αγώνες αεροβόλων και πυροβόλων. Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο του Βύρωνα ήταν ανυπολόγιστες για το άθλημα, που έχασε τον πιο σημαντικό αθλητικό του χώρο στη Νότια Ελλάδα.

Το Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα κατασκευάστηκε το 1991 για την τέλεση των αγώνων σκοποβολής στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αθήνας. Δυστυχώς παρά τις «καλές προθέσεις» έγιναν πολλά σφάλματα και παραλείψεις στην κατασκευή του. Το μεγαλύτερο από αυτά ήταν το ότι στερείτο την απαραίτητη πολεοδομική άδεια.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 90 για αδιευκρίνιστους λόγους σταμάτησε η λειτουργία του πεδίου βολής των 25 μ. Να προσθέσουμε επίσης ότι δεν διαθέτει «οργανισμό» (όπως το ΟΑΚΑ, τα εθνικά στάδια κλπ) και οι εργαζόμενοι στο Σκοπευτήριο είναι υπάλληλοι της ΣΚΟΕ. Η διοίκηση του Σκοπευτηρίου έχει πάντα μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας. Με όλα αυτά τα προβλήματα και τις «αμαρτίες» διοικήσεων και αθλητικής ηγεσίας φτάσαμε μέχρι και σήμερα.

Η προηγούμενη άδεια λειτουργίας του Εθνικού Σκοπευτηρίου του Βύρωνα έληξε στις 31/3/2012 και από τότε μέχρι και τώρα δεν γίνονταν αγώνες αεροβόλων και πυροβόλων. Η νέα άδεια έχει διάρκεια ενός έτους, δηλαδή λήγει στις 12/7/2013.

Η εκ του νόμου αρμόδια επιτροπή συνεδρίασε στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα και αποφάσισε την ανανέωση της αδείας λειτουργίας. Την διοίκηση του Εθνικού Σκοπευτηρίου εκπροσώπησε ο κ Νίκος Γιαννίσης και την Διοίκηση της ΣΚΟΕ ο Θανάσης Παπαγεωργίου, γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια